Reviews

Debbie's favorieten - Guerlain Secret de Pureté 2 stappen reiniging

Qua reiniging wissel ik regelmatig, tenslotte moet er toch iemand al die fijne producten uittesten? De afgelopen weken heb ik een 2 stappen reiniging van Guerlain getest en nu de tube van één van de producten bijna leeg is, is het tijd voor een review. Positief natuurlijk, anders had ik de producten van de Secret de Pureté lijn niet zo lang gebruikt. Lees je mee?

De Guerlain Secret de Pureté lijn bestaat al een hele tijd, maar ik ken de producten nog niet zo erg lang, volgens mij kreeg ik ze in november van de lieve PR dame van Guerlain. De range bestaat uit een aantal producten waaronder de Cleansing Milk, Gentle polishing exfoliator, Cleansing radiance gel en Cleansing foaming cream. Ik heb de laatste twee producten vrijwel dagelijks gebruikt sinds een paar weken (ik schat vanaf half december, inmiddels dus 7 weken) en ben erg tevreden.

De Cleansing Radiance gel (EUR 36,50 via Sephora.fr, bij de NL's online shops kan ik deze niet vinden) is een olieachtige gel die ik aanbreng op mijn droge huid (mijn make-up laat ik er gewoon opzitten), je gebruikt ongeveer de hoeveelheid van een olijf, misschien wel iets minder. De gel pakt als het ware het vuil in en verandert in een olie-achtige substantie die heel prettig om mijn huid aanvoelt. Na een minuutje masseren maak ik mijn handen nat met warm water en masseer nog even verder. Ik verwijder ook mijn oogmake-up met deze cleanser en dat gaat goed, hij prikt niet in mijn ogen en haalt make-up heel goed weg. Als ik een waterproof product gebruik zoals een eyeliner, dan gebeurt het weleens dat er een zweempje kleur achterblijft, maar dan pak ik nog een watje met wat make-up remover als ik klaar ben met douchen. Na een minuutje spoel ik mijn gezicht goed af en ga ik verder met stap 2....jaja, ik reinig altijd (!!) in twee stappen.

De Cleansing Radiance gel is verpakt in een tube, is vrijwel geurloos en is in verhouding sneller op dan de Cleansing Foaming Cream. Mijn tube is vrijwel leeg en de pompflacon is nog halfvol, gek eigenlijk!
ingrediëntenlijst Guerlain Secret de Pureté Cleansing Radiance gel

boven Cleansing Radiance Gel & onder Cleansing Foaming Cream

Daarna is het tijd om mijn Clarisonic erbij te pakken, samen met de Cleansing foaming cleanser (EUR 38,88), een schuimige reiniger die heel zacht aanvoelt en vrijwel niet schuimt. Ik was eerst benieuwd of deze luchtige cleanser wel goed zou combineren met de Clarisonic, maar dat gaat echt erg goed. Ik pomp de reiniger op mijn hand, verdeel het over mijn gezicht en zet dan de Clarisonic aan. Na een minuutje spoel ik mijn gezicht af met water en ben ik klaar. Mijn huid voelt schoon aan, lekker zacht en totaal niet droog of trekkerig, de reinigers drogen mijn huid zeker niet uit maar laten ook geen vettig laagje achter, de ideale combinatie!

de Cleansing foaming cream is een vloeistof en is verpakt in een pompflacon die de cream opschuimt als je op het pompje duwt. Er komt een bolletje luchtig schuim uit de dispenser dat heerlijk zacht aanvoelt en een prettige, lichte bloemengeur heeft.
ingrediëntenlijst Guerlain Secret de Pureté Cleansing Foaming cream

Naast deze twee favoriete producten heb ik van de Secret de Pureté lijn ook nog de Cleansing Milk (EUR 38,88) getest, een zachte reinigingsmilk die zelfs waterproof make-up verwijderd op een zeer zachte manier, ideaal als je een echt droge huid hebt. De Gentle polishing exfoliator (EUR 44,46) gebruik ik zelf niet zo vaak, ik kies de laatste tijd toch vaker voor een exfoliator die je op de huid laat zitten i.p.v. een zachte scrub zoals deze exfoliator. Toch is dit een fijne scrub, heel zacht en de korrels (gemaakt van een mineraal en dus natuurlijk) verwijderen voorzichtig de dode huidcellen, vooral de olieachtige formule maakt het een bijzondere scrub die de huid niet uitdroogt.

ingrediëntenlijst Guerlain Secret de Pureté Gentle Polishing Exfoliator

boven Gentle Polishing Exfoliator en onder Cleansing Milk


ingrediëntenlijst Guerlain Secret de Pureté Cleansing Milk

Ik ben tevreden met het resultaat na het reinigen met het Guerlain Secret de Pureté duo, mijn huid is echt schoon en ik ben direct na het douchen en afdeppen klaar om mijn nachtverzorging aan te brengen. Zoals ik al vertelde, bij zeer hardnekkige oogmake-up pak ik nog even een watje met make-up remover van Sisley erbij, maar dat gebeurt maar zelden. Fijn dat ik zulke prettige, nieuwe producten heb ontdekt, maar nu is de vraag....welke cleansers ga ik hierna eens testen? Ik vind deze producten zeker aanraders als je net als ik een normale tot droge huid hebt en je vooral wilt dat jouw huid goed schoon wordt, zonder deze uit te drogen. 
Je vindt de producten van de Guerlain Secret de Pureté lijn bij de luxe parfumerie en warenhuis zoals De Bijenkorf, Parfumerie Douglas en ICI Paris XL. 

Ken jij deze producten ook? Gebruiken jullie weleens huidverzorging van Guerlain? En heb je nog tips over welke gezichtsreinigers ik nu eens zal gaan testen?

Deel dit artikel
Back to top