Reviews

Diptyque breidt zijn rozenlijn uit - voor de echte liefhebbers!

De koningin van de bloemen, de roos, staat centraal bij in de nieuwste producten van Diptyque. Dat Diptyque geweldige geurkaarsen heeft, weten jullie ongetwijfeld, maar weten jullie dat ze ook parfums en huidverzorgingsproducten hebben? Twee jaar geleden kwam Eau Rose uit, een pittige rozenparfum, van deze geur er nu ook twee nieuwe verzorgingsproducten, de body lotion en de hand lotion. Fans van rozen zullen een gat in de lucht springen!

Eau de Rose Voile lacté EUR 35,00, Eau Rose Emulsion pour les mains EUR 25,00  en Eau Rose eau de toilette EUR 80,35

Wat maakt Eau Rose van Diptyque zo bijzonder en uniek? Dat is vooral de combinatie van twee van de meest geurende rozensoorten, de Rosa x damascena (groeit in Turkijke op 1.000 meter hoogte) en de Centifolia (groeit als sinds de 16e eeuw in Grasse, Frankrijk). De blaadjes worden met de hand, vroeg op de dag geplukt, als ze de meeste geur afgeven. 
Na de oogst worden de twee soorten rozenblaadjes 6 maanden in een alcoholische oplossing gehouden, op die manier geven ze de meeste pure, fijne geur af en wordt deze infusie verwerkt in de Eau Rose parfum. 

De verpakkingen van Diptyque zijn uniek, voor de Eau Rose collectie heeft illustratie Pierre Martin weer een prachtige illustratie gemaakt waarin je de twee rozensoorten kunt terug zien. Er zijn twee formaten van de eau de toilette van Diptyque Eau Rose te koop, de kleinere roll-on verpakking met 20 ml (EUR 36,00) en de grotere flacon met 100 ml (EUR 80,35).
Ik heb ook de handcreme getest, een lichte maar rijke creme met macadamia en aloë vera, uiteraard met behoorlijk aanwezige rozengeur. Ik vind het zeker een fijne creme, die snel intrekt en mijn handen goed voedt, maar de rozengeur vind ik soms een beetje aan de sterke kant. Maar dat is natuurlijk vooral een persoonlijke kwestie, rozenliefhebbers zullen dit juist een pluspunt vinden!

Uniek is de Rosamundi geurkaars (EUR 50,00), een limited edition die speciaal voor Valentijnsdag is uitgebracht en dus ook weer verdwijnt. Jammer, want de kaars ziet er prachtig uit en is heerlijk om te branden, mijn hele woonkamer ruikt naar rozen na een uurtje branden.
Diptyque Rosamundi geurkaars EUR 50,00 (limited edition)

Hou jij van rozen en rozenparfums? Dan zou je deze unieke, zeer natuurlijk aandoende geur echt eens moeten gaan ruiken bij de winkels van Skins. Het fijne aan Eau Rose is dat de geur zeer natuurlijk aandoet en niet zo chemisch ruikt als andere rozenparfums, wat ook logisch is gezien de manier waarop de geur is samengesteld. Ben je fan van de Chloé geuren? Dan is dit ook een mooie aanvulling!

De Diptyque Eau Rose collectie is nu te winkelen bij de winkels (en de webshop) van Skins, in België kun je de producten o.a. vinden bij Parfuma (o.a. Antwerpen) en Cosmeticary (o.a. Brussel). Heb jij inmiddels ook al een geurkaars van Diptyque uitgeprobeerd?

Deel dit artikel
Back to top