Nagel & Handen

OPI Brazil collectie - swatches van alle 16 nagellakken

Na onze (niet zo koude) winter hebben we altijd behoefte aan wat kleur in ons leven! Gelukkig worden de dagen weer wat langer, schijnt de zon af en toe al even waardoor het licht er minder grauw uitziet en brengt OPI de kleurrijke Brazil collectie uit! Braziliaanse vrouwen staan bij ons bekend als kleurrijk, vrolijk, spannend en sexy....eigenschappen die wij misschien niet zo zien bij onszelf op dit moment. Maar een fris tintje nagellak kan dat alvast verhelpen, kijk mee naar swatches van 16 nagellakken!!!
De OPI Brazil collectie is werkelijk enorm, deze bestaat uit 12 nagellakken die verkocht worden in het normale, grote formaat (EUR 14,25 15 ml) en daarnaast zijn er ook nog twee mini-setjes verkrijgbaar, waarvan 1 unieke maar daarover later meer.
De collectie is geïnspireerd op het kleurrijke land, waarbij we ook rustige tinten zien waarvoor de stranden van het immense landen zeker een inspiratiebrond zijn geweest. De collectie is behoorlijk afwisselend, niet alle kleuren heel uniek, maar samen maakt het zeker een collectie waaruit je vast een paar mooie tintjes kunt meenemen als je ze ziet bij de parfumerie. Ik heb swatches gemaakt van alle 16 (!!) nagellakjes, gelukkig werkte het zonnetje mee waardoor de swatches net wat zonniger zijn geworden!

v.l.n.r. Don't bossa nova me around,  Taupe-less beach & I Sao Paulo over there

OPI Don't bossa nova me around - een lichte nude tint met een behoorlijke roze touch, het is een cremelakjes dat goed dekt in twee laagjes, ook al is het best een lichte tint.

OPI Taupe-less beach - een vrij koele combinatie van taupe en grijs, ook weer een creme lakje dat goed dekt in twee laagjes, qua kleur heel geschikt voor de lichtere huidtinten naar mijn idee. Ik vind het een prachtige, bijzondere kleur!

OPI I Sao Paulo over there - een echte taupe, met een behoorlijke vleug lila, ook weer creme maar qua dekking iets minder dan ik zou verwachten na twee laagjes, hier en daar lijkt de lak nog wat transparant. Dit is wel een prima lakje voor werk en/of school, niet al te fel en best zakelijk qua uitstraling.

v.l.n.r. Next stop...the bikini zone, OPI scores a goal! en Amazon...Amazoff

OPI Amazon...Amazoff - een diep turqoise lak met hele fijne shimmers, je ziet ze bijna niet maar met de zon erop zie je de witte/gouden mini shimmer toch wel zitten. Dit is een prachtige, warme kleur die toch fel is maar wel chique en classy blijft, perfect op tenen!

OPI scores a goal - een vreemde eend in de bijt, deze rood/bruine kleur die mij doet denken aan de mooie houtsoorten die uit het Braziliaanse regenwoud komen (helaas worden er wel teveel bomen gekapt daar). Toch doet deze cremelak mij ook wel denken aan chocolade en koffie, kortom, een warme kleur die in twee laagjes goed dekt

OPI Next stop....the bikini zone - ja, dit is een echte shimmer, een duochrome om precies te zijn, een mooie combinatie tussen grijs en paars, met veel witte en paarse shimmers in de lak. De lak is met twee laagje op zich dekkend, maar de formule hecht minder goed bij het lakken waardoor vooral de randjes minder goed bedekt zijn. Ik zou zelf dus nog een extra laagje aanbrengen, dan ziet het er nog mooier uit, een unieke kleur!

v.l.n.r. I just can't cope-acabana, Where did Suzi's man-go? en Kiss me I'm Brazilian

OPI I just can't cope-acabana - gele nagellak vind ik altijd erg lastig om te dragen, maar voor deze felle, bananengeel maak ik graag een uitzondering, wat een sprekende, heerlijke kleur is dit! De kleur dekt in twee laagjes (bijzonder voor een gele nagellak) en de finish is mooi omdat die iets matter lijkt dan de andere lakjes, ik vind deze heeeel leuk voor de aankomende zomer!

OPI Where did Suzi's man-go? - een zachte oranje die zeker doet denken aan de heerlijke mango's die je in Zuid-Amerika vindt, dat is echt mijn lievelingsfruit! Het is een prettig lakkende lak die mooi dekt in twee laagjes en probleemlook lakt.

OPI Kiss me I'm Brazilian - een mooie Barbie roze die in twee laagjes dekt, qua kleur misschien niet uniek, maar wel prima passend tussen de andere elf lakjes van deze collectie

v.l.n.r. Toucan do it if you can, Live love carnaval & Red hot Rio

OPI Toucan do it if you can - iets feller, warmer oranje dan Where did Suzi's man-go? maar niet al te fel waardoor je niet direct een "voetbaloranje" gevoel krijgt als je deze draagt. 

OPI Live love carnaval - een mooie cremenagellak in een combinatie van roze en warm oranje, koraal dus en dat is een kleur die altijd prachtig is om te dragen in de zomer, het frist direct jouw handen of voeten op!

OPI Red hot Rio - een vrij transparante knalrood, die doet denken aan een mooie cocktail, in twee laagjes dekt de kleur niet helemaa, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling van deze finish, prima dus!

Naast de 12 "gewone" nagellakjes in de Brazil collectie kun je dit keer ook het Beach Sandies mini-pack kopen met daarin vier unieke Brazil Liquid Sand nagellakjes. Deze nagellakjes worden in Nederland niet in een groot formaat uitgebracht, maar alleen in dit setje van vier kleurtjes, de prijs is EUR 18,95 voor 4 mini lakjes van 3,75 ml. De Liquid Sand textuur zorgt ervoor dat de lakjes de structuur en glinstering van echt zand op de nagels krijgen, de kleuren zijn dit keer lekker fel!


OPI Liquid sand Samba-dy loves purple - OPI omschrijft deze kleur als paars, maar ik zie toch echt een roze/paars die mooi warm van tint is en prima dekt in twee laagjes, ik hou echt van de Liquid Sand textuur!

OPI Liquid sand I"m Brazil nuts over you - volgens OPI is dit een matte roze, maar ook hier zie ik toch iets anders, namelijk een rood met roze shimmer, een prima kleurtje desondanks

OPI Liquid sand What's a little rain forest? - als je weet dat ik gek ben op blauwe nagellak, dan kun je je voorstellen dat ik vrolijk word van deze blauw/turqoise kleur!

OPI Liquid sand You're so flippy floppy - ai...dit is het soort geel waar ik minder van gecharmeerd ben, de kleur is net niet fel genooeg waardoor het een beetje een "kerrie" kleur wordt en dat vind ik niet zo heel mooi. 

De OPI Brazil collectie ligt volgens mij sinds deze week in de winkels, wellicht zal het volgende week zijn, volgens OPI zou het eind februari 2014 moeten zijn. Naast de 12 lakken van het normale formaat (EUR 14,25 kosten voor 15 ml) en het Beach Sandies mini-setje is er ook nog een Copacababies setje te koop (EUR 18,95 met daarin Next stop...the bikini zone, Amazon...Amazoff, Where did Suzi's man-go en Kiss me I'm Brazilian). Je kunt de collectie vinden bij de betere parfumerie en nagel- en beautysalons, wil je informatie over de verkooppunten ga dan even naar www.opi.nl.

Ik vind de collectie erg prima uitzien, de lakjes lakken vrijwel allemaal compleet probleemloos, ze drogen lekker snel en de perfecte Pro-wide kwastjes zorgen ervoor dat de kleuren er binnen no time op zitten. Mijn favorieten zijn Taupe-less beach, Amazon..Amazoff, Next stop the bikinzone, Where did Suzi's man-go, I just can't cope-acabana en het Beach Sandies setje! Welke kleuren vindt jij het leukste?

Deel dit artikel
Back to top