Algemeen

Beauty dilemma - wel of geen waterproof mascara?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? In ons natte kikkerlandje zijn we snel geneigd om maar waterproof mascara te gebruiken, maar is dat echt nodig of verstandig?

Beauty dilemma
In Nederland hebben we regelmatig te maken met regenbuien, daar zijn we aan gewend en we passen onze outfit en make-up hier waarschijnlijk ook altijd op aan. Zeker als je door weer en wind naar school of werk moet, is het handig als jouw make-up bestand is tegen een regenbuitje. Niemand wil tenslotte met doorgelopen mascara aankomen op de plaats van bestemming! Gelukkig is er waterproof mascara, de uitkomst als je toch mascara wilt dragen als er een regenbuitje op de loer ligt.  Maar waterproof mascara heeft ook zijn nadelen, het kan namelijk nogal hardnekkig op de wimpers blijven zitten, waardoor het verwijderen ervan niet zo makkelijk gaat. Vaak blijft er nog wat op de wimpers achter of moet je flink boenen om de wimpers goed schoon te maken, iets wat niet zo heel goed is voor de dunne, tere huid rondom de ogen. Het dilemma is nu dus eigenlijk of je altijd waterproof mascara moet dragen of alleen op de dagen dat het nodig is? Je neemt waarschijnlijk op een zonnige zomerse dag ook geen regenpak mee als je er op de fiets op uit trekt? Of ben je liever altijd voorbereid op ons Hollandse weer?

Hoe denk ik erover?

Ik ben geen fan van waterproof mascara, althans niet voor dagelijks gebruik in mijn persoonlijke situatie. Maar natuurlijk ben ik wel erg blij dat er waterproof mascara (en andere make-up) bestaat, zeker als ik een keer in het zwembad of de jacuzzi zit of als ik ga sporten. Ik loop of fiets niet vaak in de regen, aangezien ik meestal in de auto stap, maar als ik dat wel ga doen, dan gebruik ik wel een waterproof versie. Liefst kies ik dan voor een mascara die waterproof is, maar toch met warm water eenvoudig en voorzichtig te verwijderen is, die zijn er namelijk ook.
Waarom ik geen fan ben van waterproof mascara's die lastig te verwijderen zijn? Omdat het vaak erg veel moeite kost om ze goed en volledig te verwijderen, de huid rond mijn ogen wordt daar echt niet heel gelukkig door, het boenen en het gebruiken van heftige cleansers om de huid te reinigen doen mijn huid  en wimpers geen goed. Er zijn wel zachte reinigers, meestal op oliebasis, maar vaak irriteren die weer aan mijn ogen, nee...voor mij liever geen waterproof mascara. Persoonlijk merk ik ook geen verschil in houdbaarheid tussen een waterproof en een niet-waterproof mascara, het verschilt nu eenmaal per soort, er zijn waterproof mascara's die prima houdbaar zijn de hele dag en zorgen voor mooie wimpers maar er zijn er ook die na een halve dag al verdwenen lijken te zijn en waardoor mijn wimpers er maar zieligjes uitzien. Kortom, dat verschilt per mascara en niet zozeer of ze waterproof zijn of niet. De moraal van mijn verhaal....ik gebruik alleen waterproof mascara als het echt nodig is en kies dan voor een versie die makkelijk te verwijderen is.

Gebruik jij altijd waterproof mascara of alleen als het nodig is? Heb je nog goede tips voor fijne waterproof mascara's die toch zorgen voor mooie wimpers en een gezonde huid rond de ogen? Of kan jij misschien niet zonder waterproof mascara?


Deel dit artikel
Back to top