Reviews

Debbie's favorieten - mijn favoriete exfoliërende producten van Chanel, Philosophy & Perricone MD

Sinds september ben ik redelijk in de ban van het effect van exfoliants of peelings op mijn huid. Sinds ik bij de Velthuis Kliniek ben geweest voor mijn pigmentvlekken heb ik al een paar professionele peelings achter de rug, maar ik hou het zelf thuis ook wel een beetje bij. Daar gebruik ik "gewone" producten voor thuisgebruik voor en ik heb echt een geweldige combinatie gevonden die ik graag met jullie deel.

Welke producten gebruik ik precies?

Ik gebruik drie producten, waarvan twee altijd in combinatie met elkaar en één gebruik ik sinds een tijdje iedere dag. Laat ik beginnen met een bekende, Le weekend de Chanel, de milde exfoliant waarover je in dit artikel meer hebt kunnen lezen, die ik van vrijdagavond tot en met zondagavond gebruik, 3 keer in de week dus om precies te zijn.

ingrediëntenlijst Le weekend de Chanel met op de 4e plaats ook de glycolzuur

Ik breng Le weekend de Chanel aan direct na het reinigen van de huid, waarna ik direct een laagje van het tweede product aanbreng, Philosophy Hope in a jar night. Deze rijke, comfortabel aanvoelende nachtcreme bevat o.a. glycolzuur, dat de dode huidcellen zachtjes van de huid afweekt, iets wat Le weekend de Chanel ook doet. Ik merk echt dat deze combinatie geweldig werkt bij mijn huid, de combinatie werkt voor mij beter dan Le weekend de Chanel alleen en mijn huid kan zelfs wat irritatie geven als ik Philosophy Hope in a jar night gebruik (op zichzelf dan). Maar in combinatie met elkaar gaat het meer dan perfect, de volgende ochtend ziet mijn huid eruit als ik weer een professionele peeling heb gehad, de huidstructuur is mooier en fijner, de huid glanst heel mooi, ziet er vol en gezond uit en voelt heel fijn aan. Als ik de avond ervoor een puistje, pukkeltje of oneffenheidje had dan zijn die eigenlijk altijd verdwenen. 

ingrediëntenlijst Philosophy Hope in a jar night met als 4e ingrediënten glycolzuur

Vrij nieuw in mijn routine (ik gebruik het nu een week of 6) is de peeling voor de huid rond de ogen van Perricone MD, de Blue Plasma orbital. Deze peeling is mild genoeg voor de huid rondom de ogen, iets wat niet altijd het geval is bij andere exfoliants. Deze zachte blauwe gel voelt fris en licht aan, plakt niet en trekt snel in de huid. Na een paar weken heb ik echt wel het gevoel dat mijn huid er beter is gaan uitzien, ik zag weleens kleine bultjes bij mijn ooghoek en natuurlijk wat rimpeltjes, maar die zijn echt verminderd. Mijn huid lijkt wat minder dun te zijn, misschien wel doordat deze beter gehydrateerd blijft omdat de huidconditie beter is geworden nu de dode huidcellen beter van de huid af gaan. 

ingrediëntenlijst Perricone MD Blue Plasma Orbital

Hoe vaak en wanneer gebruik ik ze?
- de combinatie van Le weekend de Chanel & Philosophy Hope in a jar night gebruik ik 3 avonden in de week, van vrijdagavond tot en met zondagavond, eventueel ook weleens tussendoor als ik er behoefte aan heb (stel dat mijn huid er dof uitziet of ik wat puistjes heb).
- Perricone MD Blue Plasma Orbital gebruik ik iedere avond, direct na het reingen van de huid en voor het aanbrengen van mijn oogcreme (nog steeds de La Mer eye treatment), in de ochtend gebruik ik de Blue Plasma Orbital niet.

van boven naar beneden : Blue Plasma orbital, Philosophy hope in a jar night & Le weekend de Chanel


Waar koop je ze?
Le Weekend de Chanel koop je bij de Chanel verkooppunten, je betaalt EUR 90,00 voor een flacon van 50 ml, waar je erg lang mee doet als je het maar 3 keer per week gebruikt. Ik heb mijn flacon nu al sinds augustus vorig jaar in gebruik en die is nog lang niet leeg. In aanschaf is het geen goedkoop product, maar in gebruik valt het natuurlijk best wel eer mee.
Philosophy Hope in a jar night koop je bij de geselecteerde filialen van ICI Paris XL en via hun online shop, je betaalt EUR 39,96 (met korting) voor een pot van 60 ml.
Perricone MD Blue Plasma Orbital koop je in Nederland bijvoorbeeld bij Babassu (online en in hun winkels in Leiden en Amsterdam) of in België bij Parfuma, je betaal voor een potje van 15 ml EUR 69,00

Ik ben absoluut gek op deze combinatie, ze houden mijn huid echt in topconditie, zeker tussen de peelings door. Mijn laatste peeling was eind november en in de maanden december en januari heb ik er geen gehad, toch ziet mijn huid er nog steeds goed uit, met dank aan mijn favoriete exfoliërende combinatie. Let er trouwens wel op dat je de huid overdag wel altijd goed beschermt tegen de zon, zeker als je regelmatig een exfoliant gebruikt (maar eigenlijk altijd), iets wat ik echt altijd braaf doe sinds ik bezig ben om mijn pigmentvlekken te pakken. Ik gebruik iedere dag (!!) een bescherming met SPF30, echt iedere dag en dat werpt zijn vruchten af...al moet het mooie weer natuurlijk nog komen.

Welke exfoliërende producten gebruik jij weleens en hoe vaak gebruik je ze? Ik ben benieuwd of jij misschien ook wel zo'n geweldige combinatie van producten heb ontdekt?

Deel dit artikel
Back to top