Blogs & Editorial

Editorial - voorpret

Sinds dit weekend zin Tripadvisor, Zoover, Booking & Expedia websites die op iedere Ipad in huis standaard open staan als je Safari opent. Yes, het is weer tijd om op onderzoek uit te gaan, waar gaan we dit jaar naartoe op zomervakantie? De afgelopen jaren was het antwoord simpel, naar ons favoriete hotel in gran canaria. Maar...dit willen we (of wil ik ;-)) iets anders, Italië it is!

Het staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, een trip naar Italië met de familie waarbij we iedere avond heerlijk kunnen eten bij een geweldig restaurant en waar we de lekkerste wijntjes en ijsjes kunnen drinken/eten. Natuurlijk terwijl het prachtig weer is, we logeren in een heerlijk hotel of appartement en we tussendoor ook nog even kunnen winkelen bij de prachtige Italiaanse winkels. Ja...heerlijk, dit keer eens niet met het vliegtuig, maar gewoon met de auto. Rustig aan rijden, na een kilometer of 900 een mooi hotel opzoeken om een nachtje uit te rusten en de volgende dag weer verder na een ontbijtje.

En dan de volgende dag, zonder stress aankomen bij een prachtige bestemming, waarbij je alleen al door de geur van de bomen en het land je waant in paradijs. Maar...ik weet dus helemaal nog niet waar we naartoe gaan, ik heb echt geen idee en van al dat zoeken wordt je soms ook niet echt iets wijzer. Je kunt zoeken op plaats, soort accomodatie, het aantal sterren en of een hotel wifi heeft, maar hoe weet ik nu zeker dat een accomodatie ook echt past bij ons? Dat moet je echt aan de lijve ondervinden, het blijft dus een gok...totdat je de drempel over bent.

Wat zoeken we dan? Eerlijk gezegd zijn we nogal verwend maar om nu te zeggen dat we een onmogelijk eisenlijstje hebben...nee, dat ook weer niet. Ik heb gisteren zelfs nog naar Glampings gekeken....al was ik daar al heel snel weer klaar mee, een bouwkeet met plastic stoeltjes en een gevangenisbed vind ik nu niet bepaald "glam", maar ik kan het mishebben? Nee, voor mij echt geen vakantie waar ik het minder luxe heb dan thuis.....dat is alles wat ik wil. Dus geen wc en douche delen, geen zweterig hok zonder airco met een bed dat zo hard is dat je rug ongeveer breekt. En graag ook een restaurant dat iets anders brengt dan friet en frikandellen, op vakantie ga ik op zijn minst voor verse pasta en pizza (in Italie dan.....).

Ik zoek nog even door, natuurlijk gaan we zeker iets vinden, maar als jij de perfecte tip voor ons hebt, dan is die van harte welkom. Laat ik het eisenlijstje maar eens delen.....We denken aan twee bestemmingen, 1 bij één van de Italiaanse meren en 1 in Toscane, liefst een mooi hotel of fijn appartement. De omgeving moet wel een tikje levendig zijn, niet al te afgelegen en saai, een mooi zwembad of wellnesscentrum is fijn, watersportfaciliteiten bij de meren een must en fijne Italiaanse dorpjes en steden onmisbaar. We houden van luxe, maar het moet niet stijf en statig zijn, hip heeft de voorkeur. Is dat nu teveel gevraagd? De gouden tips worden beloond, I promiss!

Nu ga ik mij opmaken voor een fijne Aveda treatment die ik vanochtend krijg, kan ik nog even verder dromen over Toscane en het Como Meer!

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top