Reviews

Collistar Ti amo Italia by Antonio Marras collectie - review & swatches

Ti amo Italia!!! Het is wel de dag van Italië op Beautyscene, maar dat is eigenlijk compleet toeval...of toch niet? Misschien ben ik door de leuke Ti amo Italia collectie van Collistar wel geïnspireerd geraakt? In dit eerdere artikel hebben jullie alle producten uit deze make-up collectie al laten zien, een bijzondere collectie omdat die is gemaakt in samenwerking met kunstenaar Antonio Marras. Kijk je mee naar de review van een aantal van de producten?
Om de samenwerking op een bijzondere manier aan te kondigen, bracht Collistar de collectie op een bijzondere manier naar de pers, in een genummerde (en dus limited edition) box vol met producten. Uiteraard geheel in de stijl van Antonio Marras, ik heb doos nummer 375 van de 400 uitgebrachte dozen, best een uniek item!

De verpakkingen van de producten zijn gemaakt van beige kleurig karton, voorzien van de illustraties van Antonio, het ziet er allemaal leuk en speciaal uit, echte collectors items dus....niet weggooien die doosjes!


Het sterproduct is de Amore blush/bronzer (EUR 34,95), die je hier in de kleurencombinatie Verona ziet (de lichtste), een combinatie van een bronzer, blush en een licht glanzend gezichtspoeder. Je kunt ze apart gebruiken, mits je geen al te grote kwast gebruikt, maar ik gebruik de poeder gemengd. Dat is een stuk handiger en het effect is mooi, een warme roze tint met wat glans.

De poeder is vrij compact en geeft moeilijk kleur af, zeker als je deze probeert te swatchen met de vingers. Met een kwast gaat het een stuk beter, je kunt ook het bovenste laagje iets losser maken door er eerst even met een keukenpapiertje overheen te gaan, werkt prima.


De Cuore di colore (EUR 24,15) is een cream-to-powder blush, een cremige blush die zeer zacht aanvoelt als je hem met je vingers uit het doosje opneemt, maar eenmaal op de huid opgebracht verandert deze echt in een (goed blendbaar) poeder. De pigmentatie is behoorlijk, je hebt maar heel weinig nodig om de wangen een tintje te geven. De kleur Capri geeft een warme roze kleur, zonder glitters of shimmers, het effect is heel natuurlijk. Je brengt een stipje op de wangen aan en blend de kleur voorzichtig naar buiten, de houdbaarheid is helaas iets minder goed, na een tijdje zie ik toch wat minder kleur dan in het begin.


In deze tube zit de Crema di sole (EUR 28,55), een cremebronzer die heel mooi uitblendt over de huid, je kunt deze echt streeploos verdelen om de huid een tintje te geven dat mooi mat is. Ik heb lichtste kleur Terra di Siena en die vind ik al behoorlijk donker, zelfs met een heel klein beetje product heb je al een behoorlijk resultaa zoals je hieronder ziet. Wil je een all-over kleurtje over jouw gezicht, breng deze bronzer dan aan direct na jouw dagcreme, je kunt de bronzer eventueel ook gebruiken om te shapen...maar bekijk dan wel of de kleur niet te bruin of donker voor je is, het is al snel too much.


Er zit ook nog een waterproof mascara (EUR 24,90) bij de collectie, maar daar ben ik niet zo heel blij mee....het borsteltje is fijn, de formule niet omdat die veel te hard wordt en mijn wimpers eruit laat zien als sprietjes. 's Avonds kon ik de mascara wel gewoon weer makkelijk verwijderen met mijn make-up remover, dat is wel weer prettig!


De Twist oogschaduwstick (EUR 16,50) in de kleur Venice is een vrij koele kleur, die naar mijn idee niet zo goed past in deze collectie, die vooral bestaat uit warme tinten. Ik ben ook niet zo'n fan van deze formule, die bij mij in elk geval niet zo goed blijft zitten, jammer!


Daarentegen ben ik wel enthousiast over de heerlijke, roze/koraalkleurige Portofino twist lippencil (EUR 16,50), een geweldige kleur en de formule is ook fijn! Je brengt de Twist pencils makkelijk aan op de lippen, er komt genoeg kleur vanaf maar je voelt de lipbalm niet zitten, terwijl deze de lippen wel goed hydrateerd, een aanrader dus en ook nog eens handig om mee te nemen!


Wil je het iets chiquer, dan kun je gaan voor de "echte" Mille Bacci lipsticks (EUR 22,00) uit deze collectie, zoals deze Rome Red, een lekkere smeuiige lipstick die behoorlijk gepigmenteerd is en een mooie glans geeft. De houdbaarheid is redelijk, een echte maaltijd overleeft hij niet, maar een hapje pizza moet zeker lukken. Ik vind de formule fijn en vind het vooral prettig dat de lipstick niet kleeft en geen overheersende geur heeft. De verpakking vind ik weer iets minder, vooral het plastic omhulsel is iets minder chique.

boven Collistar Twist Portfino & onder Mille bacci lipstick Rome Red

Voor de look heb ik niet het blauwe oogpencil gebruikt, dat wou ik jullie niet aandoen....maar wel het Bronze eye palette van Bobbi Brown. Op mijn wangen uiteraard de poeder en een vleugje blush en op mijn lippen Rome Red, wat een mooie sprekende kleur is dat eigenlijk!

Positano Ochre nagellak (EUR 7,15) is een bijzondere kleur voor een nagellak, een okerkleur die tussen geel en oranje in zit, een kleur die je niet zo vaak ziet. De nagellak is makkelijk aan te brengen door het vrij brede kwastje en dekt in twee laagjes, zonder topcoat geeft de nagellak een mooie "geleffect".

Ik heb natuurlijk niet alle producten van de collectie kunnen testen, maar jullie hebben kunnen lezen wat ik van de geteste producten vond. Op zich is het geen wereldschokkende collectie producten, de verpakkingen zijn natuurlijk heel speciaal maar de producten zelf zijn vrij basic, zelfs de kleuren zijn niet extreem bijzonder of trendy. Is dat erg? Helemaal niet, ik vind dit zelfs één van de beste collecties van Collistar van de afgelopen jaren, maar dat komt ook omdat ik wel hou van dit soort tinten en producten. Meestal kiest Collistar voor fellere kleuren en meer glanzende/glitterende producten, dat is juist weer iets minder "mijn ding". Ah..zo hebben we ieder onze voorkeur!
Ga daarom zelf even een kijkje nemen bij de parfumerie (bijvoorbeeld bij ICI Paris XL) of luxe drogist, het is de moeite waard! En vindt je deze collectie een tikje saai, kijk dan eens bij het vaste assortiment van Collistar voor meer kleur en glans! Meer informatie over de producten vind je in dit artikel.

Wat vindt jij van deze speciale collectie van Collistar? Gaat er iets op jouw verlanglijstje?

Deel dit artikel
Back to top