Reviews

Sisleyouth - voor de drukke twintiger en dertiger

Als je tussen 25 en 35 jaar bent, zul je vaak de drukste (maar vaak ook mooiste) tijd van je leven hebben. Misschien ben je nog aan het (af)studeren of ben je juist begonnen met jouw eerste baan? Of ben je druk bezig met je opwerken in jouw functie, waardoor je behoorlijk wat uurtjes werkt? Een drukke, gezellige tijd waarin je hard werkt en langzaam aan gaat merken dat jouw huid gaat veranderen. Tijd om de huidverzorging die je gebruikt eens te bekijken, is die nog wel geschikt?

Regelmatig hoor ik dat vrouwen (en mannen) in die periode nog steeds dezelfde huidverzorging gebruiken als toen ze 16 of 18 jaar waren. Natuurlijk, hydratatie is nog steeds nodig, maar door stress, drukte, invloeden van buitenaf en (toch ook wel) de langzaam inzettende huidveroudering kan de huid zichtbaar veranderen. Misschien zie jij ook langzaam (lach)rimpeltjes of droogtelijntjes verschijnen? Geen zorgen, je hoeft echt niet direct aan de anti-rimpel producten....zelfs voor een anti-aging product is het vaak nog te vroeg voor je gevoel. 

Maar wat moet je dan doen? Mijn advies is altijd om een goede dagcreme te zoeken met anti-oxidanten en liefst ook een SPF, maar Sisley heeft nu een speciaal product ontwikkeld dat is bedoeld voor vrouwen en mannen in de leeftijd tussen 25 en 35 jaar : Sisleyouth. Volgens Sisley beschermt en optimaliseert Sisleyouth het jeugdige kapitaal van de huid door de zichtbare effecten van natuurlijke veroudering te bestrijden, klinkt interessant natuurlijk maar hoe werkt het?

Sisleyouth bevat een flink aantal, plantaardige werkzame ingrediënten:

  • erwtenextract dat fungeert als een bodyguard van de volwassen stamcellen zodat deze optimaal kunnen blijven functioneren
  • sojapeptide-extract stimuleert de aanmaak van collageenvezels, die zorgen voor stevigheid van de huid, vitamine E acetaat is de anti-oxidant die vrije radicalen aanpakt die kunnen zorgen voor beschadigingen aan de huidcellen
  • extract van boekweitkorrels, een krachtig anti-oxidant dat rijk is aan minerale en vitaminen, werkt als een stimulans op de cellulaire stofwisseling waardoor de huid minder dof en vermoeid zal gaan ogen, zelfs op drukke en stressvolle dagen
  • een stimulerende cocktail van kiwi-extract, ginseng-extract en een extract van Ginkgo biloba-blaadjes zorgt ervoor dat de huid direct meer gaat stralen en er energieker zal gaan uitzien.
  • de etherische olie van de Litsea cubeba in combinatie met etherische lavendelolie zorgt voor een fijne, natuurlijke geur aan de creme dat de zalig en stimulerend werkt, tijdens het inmasseren zul je merken dat het zeer fijn ruikt waardoor je je direct al frisser voelt
  • karitéboter, zonnebloemolie en een derivaat van tarwesuikers zorgen voor de langdurige hydratatie en voeding van de huid
ingrediëntenlijst Sisleyouth

Nu val ik al een klein beetje buiten de doelgroep, maar ik heb de creme natuurlijk wel even getest, een dag of 10 om precies te zijn. Ik kan je dus niet direct iets vertellen over de effecten op de lange termijn, maar Sisleyouth is zeker een heerlijk product in gebruik. De verpakking is top, een slanke pompflacon (met kijkvenster) waardoor de ingrediënten goed beschermt zijn en het opbrengen hygiënisch is. De creme is een romig aanvoelende witte creme met een zalige (typisch plantaardige) geur die verrassend snel intrekt en geen plakkerig laagje achterlaat, je kunt direct door met de volgende stap (bijvoorbeeld make-up). De finish is fluweelzacht en mooi mat, ondanks de voedende ingrediënten is het zeker geen vettig product en is het voor alle huidtypes geschikt. 


Zelfs op mijn, wat oudere huid, doet Sisleyouth het prima, ik vind dat Sisleyouth mijn huid voldoende voedt en vind vooral de finish erg prettig, mooi mat en toch voelt de huid soepel en fris aan. De geur is geweldig, alleen daarvoor zou ik de creme wel dagelijks willen gebruiken. Toch maar eens kijken of Sisley ook een geschikt creme heeft voor mijn leeftijd (vast wel!).
een mooie slanke pompflacon (inhoud 40 ml)

handig zo'n kijkvenster, zo kun je goed in de gaten houden of er nog product in zit
Sisleyouth

is een prima optie voor iedereen tussen de 25 en 35 jaar, het is een creme die de huid beschermt, stimuleert en de allereerste tekenen van huidveroudering bestrijdt. Ik vind het wel jammer dat er geen beschermende factor in Sisleyouth verwerkt zit, dat had het echt een ideaal product gemaakt. Nu moet je toch nog een apart product met SPF gebruiken, postief is wel dat er geen (uitdrogende) alcohol en parfum in de creme is gebruikt. De prijs van Sisleyouth is behoorlijk hoog, ik kan mij wel een beetje voorstellen dat een prijs van EUR 140,00 (EUR 126,00 bij ICI Paris XL) voor een creme toch teveel is als je net aan het werkt bent. Maar aan de andere kant, als je een studie achter de rug hebt en hard werkt dan kun en wil je misschien best wat extra's uitgeven aan goede huidverzorging. 

Sisleyouth is nu verkrijgbaar bij de verkooppunten zoals ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en andere luxe parfumeriën voor EUR 140,00 (pompflacon 40 ml). Is het een product wat jij zou overwegen te gaan gebruiken als je in de doelgroep valt?

Deel dit artikel
Back to top