Nieuws

La Prairie Cellular Swiss Ice crystal cream & dry oil - een weldaad voor de droge huid

Het is soms lastig te begrijpen dat er zelfs in extreem koude klimaten nog planten kunnen leven, na de koude poolwinter met een dikke laag sneeuw duiken er toch weer plantjes op die de barre winter hebben overleefd. De kracht van drie van deze extreem sterke planten (soldanella alpina, Zwitserse sneeuwalgen en paarse steenbreek) heeft La Prairie gebruikt in hun nieuwe Cellular Swiss Ice crystal cream en dry oil. Bijzondere producten die vooral zeer geschikt zijn voor de huid die behoefte heeft aan voeding, comfort en bescherming tegen de schadelijke effecten van het milieu. Ik heb ze getest, wil je weten wat ik ervan vind? Lees dan zeker even verder...

Nu heb ik misschien nog niet zo vaak geschreven over het Zwitsere merk La Prairie, maar ik ben wel al jaren fan van hun producten, zo gebruikte ik tussen mijn 25 en 35e vrijwel alleen maar producten uit het Caviar lijn. Mijn toenmalige schoonzusje werkte bij een parfumerie waar ze La Prairie verkochten en zo heb ik het merk toen beter leren kennen. Nu gebruik ik van tijd tot tijd toch weer eens wat producten van La Prarie en wil ik mijn bevindingen toch eens met jullie delen. Ik was best nieuwsgierig toen ik de nieuwe La Prairie ontving en heb geduldig gewacht tot de winter zou toeslaan, maar dat is niet echt gebeurd, jammer eigenlijk. Toch heb ik beide producten goed getest, ik heb ze alweer een tijdje in huis en ben best onder de indruk! Natuurlijk van de prachtige, zeer luxe verpakkingen maar nog veel meer van de inhoud, die is namelijk dik in orde maar dat mag ook wel voor de hoge prijs van de producten, daarover later meer!

De nieuwe Cellular Swiss Ice collectie bestaat uit twee producten, een zeer luxe gel-creme en een droge huidolie, die natuurlijk extreem fijn zijn als de huid wat extra voeding nodig heeft, bijvoorbeeld tijdens een strenge winter. Nu hebben we die een beetje gemist dit jaar en daarom heb ik de producten niet in deze omstandigheden kunnen testen, jammer eigenlijk want ik was juist benieuwd naar wat ze zouden doen voor mijn huid als die echt wat droger zou zijn. Door gebruik van het unieke Ice crystal complex van La Prairie wordt de huid constant gehydrateerd zonder zwaar aan te voelen, wordt de huid beschermt tegen de schadelijke invloeden van het milieu, verminderen fijne lijntjes en rimpels en door het Cellular complex worden de natuurlijke huidprocessen gestimuleerd.

La Prairie Cellular Swiss ice crystal cream

is een volle, rijke en toch lichte en luchtige creme die versmelt met de huid als je die aanbrengt, de structuur is extreem fijn in gebruik en voelt direct verkoelend en verzachtend aan op de huid. De creme is vol, maar maakt mijn huid niet vetter of glanzender dan de andere cremes die ik gebruik, al had ik dat wel een beetje verwacht. De creme ruikt wel behoorlijk sterk, toch staat parfum behoorlijk onderaan de lijst van ingrediënten, en ruikt de parfum wel fijn en comfortabel. De creme bevat geen bescherming tegen de zon en dat is best jammer voor de prijs! Ik heb de creme vooral 's avonds gebruikt en dat bevalt heel goed, toch is deze voor mij voor overdag ook goed geschikt, al kies ik toch het liefste voor een creme met een SPF overdag. 


om de creme hygiënisch aan te brengen krijg je er een spateltje bij

ingrediëntenlijst La Prairie Cellular Swiss Ice crystal cream - met een behoorlijke hoeveelheid glycerine en sheabutter, veel plantaardige extracten, vitamine E, melkzuur (voor wat exfoliatie), arginine (anti-oxidant), allemaal vette soorten alcohol (en dus niet de uitdrogende soort) en onderaan de lijst ook nog wat parfum

 

Ik ben zelf groot fan van huidoliën, iedere huid heeft namelijk niet alleen hydratatie nodig, maar zeker ook voeding in de vorm van lipiden (vetten die opgenomen worden door de huid) omdat die zorgen voor ondersteuning van de huidbarriere, die uiteraard ook heel belangrijk is. Het fijne aan huidolie is dat je het goed kunt doseren en kunt combineren met de andere producten die je gebruikt, zo gebruik ik een huidolie als mijn huid er behoefte aan heeft, soms is dat dagelijks en soms een hele tijd niet. In de wintermaanden gebruik ik vaker een huidolie, maar ook in de zomermaanden gaan er soms wat druppeltjes door mijn dagcreme heen als ik vind dat mijn huid wat dof en droog oogt.

De Cellular Swiss ice crystal dry oil is een mooie, voedende olie die een zeer lichte formule heeft die snel door mijn huid wordt opgenomen. Bedenk wel dat het altijd een olie blijft, het gevoel op de huid blijft dus altijd iets vettig maar op de momenten dat ik de olie gebruik heb ik dat gevoel ook nodig, mijn huid ziet er dan direct mooier, voller, stralender en jonger uit! Gebruik trouwens nooit teveel huidolie tegelijk, je hoeft soms maar één druppel te gebruiken van deze olie, voor mij is dat inderdaad ook al voldoende. Doseren gaat makkelijk met de pipet en is natuurlijk ook hygiënisch, ik gebruik de gezichtsolie direct op de schone huid, verdeel die goed over mijn gezicht en laat deze even intrekken voordat ik verder ga met mijn routine. Ik heb de olie ook weleens gemengd met foundation voor een mooie glans, een goede oplossing als foundation een beetje dof oogt of droog aanvoelt. Deze olie is, net zoals de creme, best heftig qua geur, zelfs bij één druppel, ook hier staat parfum op de ingrediëntenlijst, maar wel vrij onderaan.


ingrediëntenlijst Cellular Swiss ice crystal dry oil - een mooie lijst van vrijwel allemaal natuurlijke oliën zoals zoete amandelolie, zonnebloemolie, jojobaolie en allerlei plantaardige extracten die de huid rehydrateren, de barrierefunctie herstellen en ondersteunen en direct verzachtend werken

Heb je een droge huid, ben je al wat ouder en kies je graag voor wat extra luxe en comfort? Dan zou je zeker de parfumerie eens binnen moeten stappen om deze producten uit te proberen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ze prijs behoorlijk hoog is, maar dat hoort nu eenmaal bij een merk als La Prairie waar behoorlijk wat tijd en geld wordt gestoken in onderzoek, daar betaal je uiteraard ook voor. De La Prairie Cellular Swiss ice crystal cream kost EUR 268,00 voor een pot van 50 ml en de La Prairie Cellular Swiss ice dry oil kost EUR 268,00 voor een flacon van 30 ml (je krijgt op deze prijs meestal nog wel korting trouwens). Je koopt de producten van La Prairie bij de luxe parfumerie.
Of de producten de prijs waard zijn? Ze zijn mij in elk geval positief opgevallen, uit alle cremes waar ik uit kan kiezen heb ik toch vaak deze creme gebruikt omdat hij zo fijn aanvoelt en dat zegt natuurlijk wel iets. Maar ik kan mij ook voorstellen dat je de prijs wel erg hoog vindt en eerlijk is eerlijk, voor een lagere prijs heb je ook fijne producten, al zijn ze dan niet van dit mooie merk! Soms moet je jezelf ook weleens kunnen verwennen hoor....soms met een mooie (te dure) tas en soms ook met een potje luxe creme, heerlijk toch dat we dat zelf kunnen bepalen?

Ben jij zelf fan van La Prairie? Welke producten gebruik jij of heb je weleens gebruikt? Vindt jij ze hun hoge prijs waard?

Deel dit artikel
Back to top