Nagel & Handen

Essie Hide & Go chic lente nagellak collectie 2014 - swatches & review

Jullie weten allemaal al dat we deze lente veel pasteltinten op de nagels gaan zien, maar Essie kiest toch voor een iets speelsere collectie in hun Hide & go chic collectie. Ja, we zien zeker wat pasteltinten, maar gelukkig ook wat kleuren met wat meer pit, die toch weer perfect matchen bij de pasteltrend van lente 2014. Hide & go chic is de mooie, jeansblauwe nagellak die de collectie haar naam heeft gegeven, een goede blauwe nagellak is als een basic jeans...die heb je gewoon nodig! Kijk je mee naar de swatches?

Essie Hide & go chic collectie - lente 2014

Essie Hide & go chic - een rustige blauwe tint die goed past in het mode beeld, waar je best veel blauw ziet, de lak heeft een creme finish en is prima dekkend in twee laagjes. Dat is trouwens het geval bij alle lakjes uit deze collectie, dus dat zal ik er niet meer apart bij zetten.

Essie Truth of flare - ga je liever voor vintage jeansblauw? In combinatie met wit vind ik dat toch wel iets hebben, zeker in de lente....heerlijk om rond te lopen in een vintage jeans met een wit boyfriend t-shirt....wel met high heels eronder in een lekkere felle tint en natuurlijk een leuk kleurtje op je nagels! Truth of flare is een mooie, creme lak in een bijpassende kleur.

Essie Fashion playground - ze zijn wat lastig te zien, maar in deze lichte pistachegroene lak zie je toch wat fijne zilveren shimmers, dat maakt de kleur net iets levendiger, maar van een afstandje lijkt het toch wel een "gewoon" creme lakje.

Essie Spin the bottle - wat een mooie, warme en toch lichte nude kleur, je ziet hoe mooi de kleur staat bij mijn huid, een frisse tint die mooi is voor een neutrale look...daar heb je vast ook weleens zin in? Deze kleur dekte iets minder fijn na twee laagjes, zou het dan toch door de kleur komen?

Essie Romper room - van pastelroze ben ik geen fan, maar ik weet zeker dat Romper room veel fans zal hebben, het is wel een schattig, prima dekkend lakje in een lieve roze tint. 

Essie Style hunter - heb je meer zin in een pittig kleurtje? Dan kun je prima uit de voeten (ehm..handen) met deze roze/rode dekkende nagellak met mooie glans, een sexy kleurtje hoor!

Natuurlijk kun je ook een eenvoudige (of meer ingewikkelde) nail art maken met deze Essie nagellak collectie, de kleuren passen natuurlijk prima bij elkaar. Ik moet zeggen dat ik dit nooit zo snel doe, maar in gebruik zijn de Essie nagellakjes wel heel fijn, ze drogen nl. snel en zijn daardoor prima om te gebruiken voor nail art. En zeg nou zelf....zo'n kleurige french manicure lukt iedereen toch wel?

De kleuren van de collectie lijken wel "muted", zeker de twee blauwe kleurtjes, niet al te fel en toch aanwezig. Ik vind de collectie eigenlijk wel erg mooi en vooral ook goed draagbaar en bruikbaar, maar vooral ook passend in het modebeeld. En het is toch ook wel weer lekker om de donkere kleuren even weg te leggen en te gaan voor de frisse blauwe tinten of een mooie nude kleur, combineer maar eens met een hippe outfit en een knalkleur op jouw lippen! Mijn favorieten zijn Hide & go chic, Spin the bottle en Truth of flare. De Essie Hide & go chic collectie zal vanaf half maart 2014 te koop zijn bij de filialen van DA en Etos, Bol.com en Wehkamp.nl voor EUR 9,99 per flesje (13,5 ml).

De kwaliteit van de lakjes is ook weer erg fijn en vooral het kwastje is geweldig, vind jij de lakjes van Essie ook zo fijn in gebruik? En wat vind jij van deze nieuwe collectie? Zit er een kleurtje voor je bij?

Deel dit artikel
Back to top