Reviews

MAC A fantasy of flowers collectie - review & swatches deel 1

Gisteren liet ik jullie de twee mooiste producten uit MAC's A fantasy of flowers collectie zien, vandaag is het de beurt aan negen andere producten van deze grote collectie. En ik kan jullie vertellen dat ik zelfs nog meer producten heb om te reviewen, die komen morgen aan de beurt! Vandaag is het de beurt aan een glinsterend mini-oogschaduwpalette, een heerlijke blush en een paar rustige lippenkleurtjes die prima passen in deze lente make-up collectie. Kijk je mee?

Gisteren hebben jullie de review al kunnen zien van de prachtige Mineralize Skin Finishes Stereo Rose en Perfect Topping, die zijn zeker moeite waard, maar dat ik je dat advies zou geven is niet zo verrassend...ik ben tenslotte een MSF-addict! Kijk dit artikel nog even terug voor de foto's.

Maar er is meer te vinden in de collectie, zoals de mini oogschaduw palette's, want zo kun je de oogschaduws wel noemen. De kleuren zijn prima verdeeld en je kunt ze dan ook prima apart gebruiken, het is niet de bedoeling dat je ze met elkaar mengt en als één kleur op de ogen aanbrengt....niet dat jullie dat zouden doen, maar je weet maar nooit, haha. Mineralize eye shadows (EUR 21,00) zijn altijd (!!) zeer glanzend, niet extreem gepigmenteerd en over het algemeen geven ze een mooi fris resultaat, al moet je wel van wat glans houden. Je kunt ze trouwens droog aanbrengen (zoals ik heb gedaan) maar ook licht vochtig om de kleuren wat sprekender te maken.

MAC Mineralize eye shadow Golden hours - een combinatie van goud, brons, champagne en bruin met een behoorlijke glans, de glitters laten wel een beetje los van de huid waardoor je best kans hebt dat de glitters onder de ogen terecht komen, zorg dus voor een goede basis! De kleuren moeten wel een beetje opgebouwd worden en zorg ook dat je niet teveel blend omdat de kans dan groot is dat je alsnog één bruinige kleur gaat krijgen. 


zoals je kunt zien glanzen de oogschaduws behoorlijk, de lichtste kleur heb ik direct onder mijn wenkbrauw aangebracht en bevat de meeste glittertjes. Ik heb direct langs de wimperrand de eye kohl Teddy aangebracht (één van mijn favoriete MAC producten!), dat maakt de look iets sprekender.

MAC Mineralize blush Azalea in the afternoon (EUR 24,00) - een zacht-roze blush met een prachtige glans, de blush is prettig in gebruik en lekker zacht, totaal niet hard of brokkelig. De blush is prima gepigmenteerd, maar niet extreem, zodat deze kleur ook goed geschikt is als je een lichtere huid hebt. Maar als je iets donkerder bent, kun je deze blush ook prima dragen, de kleur blijft mooi en vooral de glans maakt het een musthave. In het artikel van morgen zal ik de blush ook even op mijn wangen laten zien, samen met de andere blush uit deze collectie


De lipsticks uit A fantasy of flowers collectie hebben allemaal een "lustre" finish, dat betekent dat ze vrij transparant zijn en een mooie glans hebben, ik ben zelf geen echt grote fan van deze finish, maar ik moet eerlijk zeggen dat ze meestal wel erg draagbaar zijn. Ze zorgen voor een mooie, subtiele kleur en een natuurlijke glans met hier en daar een shimmertje, zonder teveel van het goede te worden. De lustre finishes zijn niet al te lang houdbaar en hebben (bij mij althans) de neiging om in de lijntjes van de lippen op te hopen, het lijkt alsof de textuur iets te dun is.

MAC Fleur d'coral lipstick (EUR 18,50) - een lichte "nude" tint die net iets lichter is dan mijn eigen lipkleur, juist door het transparante effect vind ik het niet zo erg goed staan, het ligt dus een beetje aan de kleur van jouw eigen lippen en jouw huidskleur of dit jouw "nude" kleur is?

MAC Dreaming Dahlia lipstick (EUR 18,50- een frisse koraalkleur die mooi transparant is, de kleur fleurt mijn gezicht direct op en is ook weer niet te heftig, een prima kleur als je iets zomers zoekt zonder teveel kleur en dekking.


links Fleur d'coral & Dreaming dahlia

De Cremesheen glasses van MAC combineren de romige textuur van de Cremesheen lipsticks (die veel mooier en fijner zijn dan de Lustre finishes) met de extreme glans van de lipglass van MAC. Opnieuw zorgen deze cremesheen glasses voor een transparante kleur, maar doordat de textuur de lippen mooier en gladder maakt, vind ik deze in gebruik en qua resultaat een stuk mooier. De houdbaarheid van de cremesheen glasses is trouwens veel beter dan die van de lipsticks, ook best apart! Ze voelen een stuk plakkeriger aan op de mond, maar toch plakken er geen haren aan mijn lippen als ik ze draag...hoera!!!! Dat irriteert mij altijd mateloos aan lipgloss, vind jij dat ook zo irritant?


MAC Cremesheen glass Galaxy rose (EUR 21,00) - een hele mooie zachte roze tint zonder glitters of shimmers, die inderdaad doet denken aan een mooie, roze roos, love it!


MAC Cremesheen Playful Petal (EUR 21,00- deze is een stuk transparanter, de kleur is heel koel lichtroze met paarse en roze glitters, die prima te verdelen zijn en een mooie sprankeling geven. Deze kleur staat ook mooi over een roze lipstick!

links Playful Petal & rechts Galaxy rose

De nagellakjes uit deze collectie zijn allemaal al eens eerder uitgebracht, wisten jullie dat? Drie van de vier nagellakjes had ik al in huis, dat krijg je als je al jarenlang een mega grote MAC fan bent! Jullie willen echt niet weten hoeveel MAC producten ik wel niet in mijn "stash" heb, het is eigenlijk best schandalig! Maar goed, nu kan ik jullie wel de lakjes laten zien! Geen unieke nagellakjes bij deze collecie en dat vind ik wel een beetje jammer, MAC had best een paar mooie nieuwe kleurtjes mogen uitbrengen, liefst met een bijzondere finish (bijvoorbeeld met een fluwelen finish ofzo....of juist een goede glitterlak). 

MAC Soirée & Saint-Germain nail lacquer (EUR 13,50)

MAC Girl trouble nail lacquer (EUR 13,50)

Zijn jullie inmiddels al naar de MAC counter gegaan om de "A fantasy of flowers" collectie van dichtbij te bekijken? Ik hou nog steeds vast aan mijn advies : koop zeker 1 van de Mineralize Skin Finishes (zie dit artikel), maar als je die niet zo mooi vindt (of ze zijn al uitverkocht), dan zijn de blushes ook zeer de moeite waard! En wil je vier kleurtjes oogschaduw voor de prijs van één? Dan zijn de Mineralize eye shadows uit deze collectie zeker leuk om eens uit te proberen, morgen zien jullie de swatches van nog twee kleuren terug in een artikel, samen met nog wat lipsticks! Kortom, stay tuned voor de swatches van de rest van de collectie! Je kunt de collectie vanaf nu kopen bij de MAC counters in De Bijenkorf en Parfumerie Douglas, in de MAC pro store in Amsterdam en via www.maccosmetics.nl, meer informatie over de collectie vind je in dit artikel.


Wat vind jij het mooiste item uit deze grote collectie?

Deel dit artikel
Back to top