Algemeen

Beauty dilemma - extreme make-over or enhancing your beauty

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag een vraag over make-up, gebruik je dat nu om jouw eigen schoonheid te benadrukken of ga je voor een complete metamorfose waar je onherkenbaar uitkomt?

Beauty-dilemma

Nu je overal op het internet make-up tutorials kunt vinden, is het helemaal niet zo lastig meer om jezelf om te toveren in een Kim Kardashian of Cara Delevigne lookalike. Natuurlijk, je moet wel even oefenen en de juiste producten en technieken in huis hebben, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, kun je jezelf binnen no time omtoveren in iemand anders....misschien wel in jouw droombeeld! Een perfecte huid, ogen die prachtig en groot lijken, een neusje dat zo smal is als die van een topmodel, jukbeenderen die zo geprononceerd zijn dat ze uit je gezicht lijken te spatten en wimpers zo lang dat ze jouw (perfect geshapte en getekende) wenkbrauwen raken. De kracht van make-up is soms zo groot, dat je echt een ander mens kunt worden met "een beetje make-up", maar is make-up daar nu wel voor bedoeld? Draagt iemand make-up om er compleet anders uit te zien of juist om mooie punten te accentueren, waardoor je er nog net wat mooier uit gaat zien dan je al doet? Op social media zie je soms voor en na foto's waar je best van schrikt, van gewoon meisje wordt iemand omgetoverd in een behoorlijke vamp.....maar of dat nu altijd echt mooier is? Niets ten nadele van de make-up artist die zo'n make-over doet trouwens, want het is echt een vak, geweldig om te zien wat make-up kan doen en wat is er nu leuker dan te spelen met make-up?

Hoe denk ik erover?

Er is een tijd en plaats voor alles, zo ook voor een extreme make-over! Voor een fotoshoot draagt Kim Kardashian zelfs een ander soort make-up dan ze overdag doet en een danseres zal voor een optreden ook een meer extremere make-up dragen, dan tijdens het trainen. Ben je zelf make-up artist of past een extreme look helemaal in jouw straatje, dan is het heel leuk dat je met make-up kunt laten zien wat je kunt of hoe creatief je bent. Maar of het nu nodig is om iedere dag met nep wimpers, superstrakke wenkbrauwen, compleet geshaped en gehighlight de deur uit te stappen, alsof je zo de Red carpet (of nachtclub) in kunt stappen. In extreme gevallen lijkt make-up dan eerder op een masker, een masker waarachter iemand zich misschien wel verstopt. Nee, dan vind ik het persoonlijk toch het mooiste als je met make-up jouw mooie punten accentueert (en tja...iedereen camoufleert weleens donkere kringen of een puistje) waarbij je dan toch nog helemaal jezelf blijft. Dus kies ik zelf liever voor een mascara die mijn eigen wimpers mooier maakt dan iedere dag nepwimpers (ook al staat dat wel erg mooi), accentueer ik bij eigen wenkbrauwen een beetje i.p.v. die compleet te tekenen in "de perfecte" vorm en laat ik toch nog graag mijn eigen huid zien door het laagje foundation. Nee, ik kies dus niet voor een totale make-over, maar kies ervoor om mezelf met make-up net een klein beetje mooier te maken.

Wat vind jij het mooiste bij jezelf staan? Een make-up die je helemaal perfect maakt, maar waar je misschien wel niet meer op jezelf lijkt of toch de make-up look waarbij je jezelf nog steeds herkent? Kan het soms ook teveel van het goede zijn?

Deel dit artikel
Back to top