Reviews

Bourjois Rouge Edition Velvet - Vivianne's Review

Volle, fluweelzachte, felgekleurde en matte lippen zijn misschien wel de trend van zomer 2014. Natuurlijk kon Bourjois niet achterblijven en heeft hun populaire Rouge Editions collectie uitgebreid met een nieuwe 'Rouge edition Velvet'. Deze vloeibare lipsticks geven de lippen een fluwelen matte finish. Met 8 verschillende felle kleuren is er altijd wel een kleur die bij jou past? Vivianne testte de Rouge edition Velvets voor je uit, kijk snel verder!

Zoals je al kunt zien knallen de kleuren er lekker uit, ik hou er wel van!! Mooie gekleurde lippen met een zachte finish. Lekker fris voor overdag maar ook heel mooi bij een donkere avondlook. De verpakkingen zijn niet al te groot, dat vind ik zelf altijd wel prettig omdat ik gemakkelijk mee kan nemen in m'n tas. 

De lipstick heeft een fijne sponsapplicator waardoor je het product gemakkelijk over de lippen aan kunt brengen. De textuur is heel luchtig en daardoor kun je de intense kleur goed over de lippen verdelen. Zorg wel dat je lippen goed droog zijn, zeker in je mondhoeken. Anders kan het zijn dat de kleur gaat schuiven of dat de kleur niet zo goed pakt. 

01 Personne ne rouge! en 02 Frambourjoise

'Personne ne rouge!' is een hele klassieke rode kleur die ietsjes richting oranje neigt. Rood maar niet te knallend, een perfecte kleur die eigenlijk altijd goed is. Deze kleur zal iedere vrouw wel mooi staan.

'Frambourjoise' zegt het eigenlijk al een beetje, de kleur van verse frambozen. Een lekker zoet roze rood kleurtje dat heel draagbaar is voor overdag. Makkelijk voor in je tas of om in de auto te leggen.

03 Hot Pepper en 04 Peach Club

'Hot Pepper' is een gedurfde oranjerood tint, de kleur die we het meest voorbij hebben zie komen op de catwalks. De fashionmust-have lipstick wat mij betreft en zeker een aanrader!

'Peach Club' pakte ik vrijwel als eerste eruit, de perfecte koraalkleur voor een zonnige dag zoals vandaag. Deze kleur doet me denken aan het strand, een favoriet!
swatches met v.l.n.r. Personne ne jour, Frambourjoise, Hot pepper & Peach club

05 Ole Flamingo! en 06 Pink Pong
'Ole Flamingo' is behoorlijk opvallend maar toch ook wel heel erg fris. Het geeft je net dat beetje meer pit. Deze kleur is neigt meer naar roze dan naar paars. Een echte 'Pop of color'!

'Pink Pong' is een van de trendkleuren die het zou moeten worden dit seizoen,opvallend fuchsia paarsroze. Dit is een wat coolere roze tint maar lijkt heel veel op Ole Flamingo. Deze kleur knalt echt van je lippen af!
07 Nude-ist en 08 Grand Cru
'Nude-ist' is een echte 'my lips but better'. De combinatie tussen matte en nude is eigenlijk altijd goed en staat door de oudroze tint heel verzorgd.

'Grand Cru' is een burgundy kleur maar door de zachte textuur maakt het de lippen juist mooi chique rood en past helemaal bij de tinten van afgelopen winter. 


swatches met v.l.n.r. Olé flamingo, Pink pong, Nude-ist & Grand cru

Ik vind de Rouge Edition Velvets mooi van kleur, ze brengen heel fijn en precies aan. Voelen best prettig aan op de lippen en trekken niet in de lijntjes van je lippen wat andere matte lipsticks nog wel eens doen. De lipstick ruiken niet zo heel erg lekker, dat vind ik persoonlijk wel een nadeel. Zorg dat je lippen geen droge velletjes hebben, dus even scrubben van te voren kan geen kwaad. Na een tijdje dragen voelen de lipsticks wel ietsjes droog aan, alsof er een heel dun laagje over je lippen ligt dat ietsjes droog aan voelt. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door een beetje lippenbalsem aan te brengen en dit goed uit smeren over de lippen. Als je daarna afhapt op een papiertje voelen je lippen weer wat beter aan. Dit kun je zowel voor als na het aanbrengen van de lipsticks doen, gebruik alleen niet teveel lipstick. De houdbaarheid is echt amazing, de kleur is behoorlijk intens en blijft lang op de lippen aanwezig, zelfs na een lunch zit de kleur er nog goed uit, met een beetje wrijven hoef je de kleur niet eens extra op te brengen, je krijgt dan zo'n mooie "wash of color"

 

Onze favoriete kleuren zijn Peach Club, Personne ne Rouge en Grand Cru! Je kunt de Bourjois Rouge editions Velvet vanaf maart 2014 kopen bij de parfumerie (ICI Paris XL & Parfumerie Douglas) en de drogist (DA & Etos) voor EUR 13,99 per stuk.

Welke kleur is jouw favoriet? Hou je ook van matte lippen of sla jij deze trend liever over?

Deel dit artikel
Back to top