Reviews

Mijn review van de nieuwe Chanel Les 4 ombres met swatches

Tijdens mijn bezoekje aan de Bijenkorf van afgelopen zondag stond er een bijzonder grote stand van Chanel bij de ingang, waar de nieuwe Les 4 ombres de Chanel gedemonstreerd werden. Mooi om te zien hoe enthousiast de medewerkers zijn over de nieuwe formules en combinaties van kleuren. Ook ik ben enthousiast over de vernieuwde oogschaduwpalettes, waarvan ik je er in dit artikel zes van de acht wil laten zien, kijk je even mee naar de swatches?

aan de verpakking van Les 4 ombres is helemaal niet veranderd, al kun je nu op de achterkant zien hoe je de kleuren kunt gebruiken, de twee kleuren links als "kleur" en de andere kleuren als highlighter en kleur waarmee je de andere oogschaduws donkerder of intenser kunt maken. Zoals je kunt zien zijn de poederoogschaduws 18 maanden houdbaar, althans...dat is de officiële houdbaarheid, in de praktijk kun je poederoogschaduws jaren goed houden als je hygiënisch werkt

de oogschaduws zijn nog steeds gebakken, maar zien er qua structuur toch anders uit dan in de oude versie, ze lijken zachter van structuur en eerlijk gezegd klopt dat ook wel als je er eenmaal mee aan de slag gaat. Om de oogschaduws op te brengen kun je trouwens prima de sponsapplicators gebruiken, al vind ik het blenden prettiger gaan met een goede kwast.

de ingrediëntenlijst van één van Les 4 ombres de Chanel, de volgorde van de ingrediënten is bij sommige varianten net even anders, blijkbaar is er toch verschil in samenstelling tussen de oogschaduws, iets wat je natuurlijk ook ziet in de finishes die onderling best wat kunnen verschillen

bij Les 4 Ombres vindt je een klein boekje met daarin voorbeelden hoe je de vier kleurtjes oogschaduws kan gebruiken

Kies voor 3 kleuren voor een natuurlijke look of voor vier kleuren voor een look waarmee je jouw ogen wat groter laat lijken

de schema's wijzen zich echt vanzelf, opbrengen gaat goed met de applicators, het blenden van de kleuren kun je beter doen met een fijne blendingkwast, dat oogt toch wat subtieler en mooier, je wilt toch dat de kleuren mooi in elkaar overlopen?

 

Ik heb zes van de acht oogschaduwspalette's in huis en die laat ik jullie graag zien, ik denk dat jullie met de swatches al best een idee hebben over hoe de oogschaduws eruit zien, ik zal ook even kort mijn bevindingen delen per de verschillende combinaties.

Chanel Les 4 ombres 204 Tissé Vendôme - een combinatie van warme, natuurlijke tinten, de twee donkerste tinten zijn vrij mat en alle kleuren zijn heel prettig op te brengen en zijn goed gepigmenteerd.


swatches 204 Tissé Vendôme

Chanel Les 4 ombres 208 Tissé Gabrielle - een vrij veelzijdige combinatie kleuren die zo op het oog vrij koel zijn qua tint, maar eenmaal op mijn ogen een stuk warmer lijken, waardoor de kleuren toch heel mooi passen bij mijn huidstint. Ik vind deze combinatie toch wat hard aanvoelen qua structuur, vooral de donkerste kleur laat zich niet zo heel makkelijk opbrengen. Gek eigenlijk, de andere palettes zijn een stuk prettiger in gebruik of misschien heb ik toevallig een mindere versie?


swatches 208 Tissé Gabrielle

Les 4 ombres Tissé Gabrielle kun je prima gebruiken voor een natuurlijke, maar wel behoorlijk glanzende look, jammer dat de donkerste kleur niet wat gepigmenteerder is, dat had het palette wat veelzijdiger gemaakt. Ik heb het hier gecombineerd met het Stylo Yeux waterproof intense black en Le volume de Chanel in zwart.

Chanel Les 4 ombres 214 Tissé Mademoiselle - ondanks de, op het oog, lichte kleuren is dit één van de fijnste palettes, mede door de fijne structuur en vrij matte finishes van de oogschaduws. Als je echt wat donkerder van huidskleur bent zijn de kleuren misschien echt wat te licht, maar anders is dit echt een prima palette voor een mooie nude look!


swatches 214 Tissé Mademoiselle

Chanel Les 4 ombres 226 Tissé Rivoli - een combinatie van brons en bruin, net iets donkerder en bruiner dan Mademoiselle, de donkerste kleur is behoorlijk mat en dat is wel fijn, hierdoor kun je deze prima mengen met de meer glanzende kleuren om die een stuk intenser van kleur te maken

swatches 226 Tissé Rivoli

Chanel Les 4 ombres 228 Tissé Cambon - dit is de braafste en zoetste van het stel, een vrij lichte combinatie van taupe, paars en roze, een koele combinatie zo op het eerste oog, maar ook deze kleuren pakken warmer uit dan ik zou denken. Ik vind dat wel bijzonder om te zien, de oogschaduws lijken zich aan te passen aan mijn huidstint, iets wat heel fijn is natuurlijk.


swatches 228 Tissé Cambon

Chanel Les 4 ombres 232 Tissé Vénitien - dit palette van groen, petrol en olijfgroen is wel de opvallendste van allemaal denk ik, de kleuren zijn ook allemaal erg glanzend, vooral de linkerkleur aan de onderkant, die bevat best heel wat glitters en die dwarrelen ook wel een klein beetje...pas op voor fall out, gebruik liever een sponsapplicator om de kleur op te brengen dan een kwast.


swatches 232 Tissé Vénitien

ik heb Tissé Venitien op de "intense" manier aangebracht, precies volgens het instructieboekje en dat ziet er best mooi uit, al had ik net iets meer mogen blenden zie ik nu, dat krijg je met dit soort extreme close-up foto's. Op mijn wimpers draag ik geen zwarte mascara maar wel de nieuwe kleur Le Volume de Chanel.

Jullie weten allemaal dat ik groot fan ben van Le volume de Chanel, een mascara als geen ander die mijn wimpers mooi vol en lang maakt, de krul heel goed in mijn wimpers houdt en ook nog eens de hele dag mooi blijft. Nu is er ook een waterproof versie uitgebracht en speciaal voor de introductie hiervan is er een groen/grijze kleur uitgebracht. Op zich een mooie kleur, maar toch geef ik echt de voorkeur aan een pikzwarte mascara, maar kijk zelf maar even naar het resultaat.

Le volume de Chanel waterproof 30 Vert grisé (EUR 31,50) - een donkergroene mascara met een grijze tint, die net zo fijn opbrengt als de normale Le Volume de Chanel, mijn wimpers voelen net zo prettig aan en de houdbaarheid is inderdaad erg goed. Ik vind de normale Le volume eigenlijk ook al behoorlijk waterproof, maar dat zal deze toch officieel wel niet zijn dan....


het is een beetje een enge foto, maar zo kun je de kleur het beste zien, je ziet duidelijk dat het geen zwarte mascara is en de kleur mooi diep donkergroen is, een kleur die goed draagbaar is, het is een subtiele kleur die de wimpers toch wel vrij donker maakt. Natuurlijk kun je deze kleur ook combineren met zwart, al is het effect dan wel erg subtiel denk ik.

Conclusie
De pigmentatie, structuur en houdbaarheid van Les 4 ombres zijn echt wel verbeterd, de swatches die ik heb gemaakt zijn simpelweg gedaan met de sponsapplicators, meestal in één veeg maar soms ook door twee veegjes over elkaar aan te brengen. De swatches zijn droog gemaakt, als je ze met een vochtige applicator aanbrengt worden de kleuren nog intenser. Van sommige palettes vind ik de donkerste kleur een beetje aan de lichte kant, waardoor je iets minder kunt variëren maar aan de andere kant houdt niet iedereen van een donkere oogmake-up. Persoonlijk vind ik Tissé Venitien, Mademoiselle en Tivoli de mooiste van de drie die ik heb getest, maar ook Gabrielle maakt een mooie look, al blijft die wat aan de lichte kant. Was je nooit een echte fan van de oogschaduwspalettes van Chanel, dan moet je toch even gaan kijken bij de counter, wellicht raakt je toch overtuigd? Ik ben tevreden en ga de palettes zeker vaker gebruiken!

De nieuwe Chanel Les 4 Ombres liggen nu al in de winkels, ook online heb ik ze al gespot bij de Bijenkorf. Ze kosten EUR 50,00 per stuk, dat is natuurlijk niet echt heel goedkoop voor in totaal 2 gram oogschaduw maar dan heb je wel een echte Chanel in huis....dat is natuurlijk wel erg fijn! Wil je ook nog andere looks zien met deze palettes? Die komen de komende tijd zeker nog wel een keer voorbij!

Deel dit artikel
Back to top