Algemeen

Beauty dilemma - wel of geen oogpotlood op de waterlijn?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Een van de make-up trends van MAC is dit voorjaar het oogpotlood op de waterlijn, maar kan dat eigenlijk nog wel? Is die look niet alleen voor jonge meisjes?

make-up door MAC voor Jonathan Saunders SS2014
Beauty-dilemma
Ik denk dat we allemaal weleens door de fase "zwart oogpotlood op de waterlijn" zijn gegaan, liefst zo dik mogelijk! Geen idee waarom de meeste meiden in hun puberteit met deze make-up beginnen, al begrijp ik ook wel een beetje waarom...het kan nl. niet misgaan. Pak een zwart oogpotlood, zet het potlood op het randje aan de binnenkant van het oog (alleen de onderkant) en maak die donker, een stuk of 10 laagjes zwarte mascara en klaar is de look. Naarmate je wat ouder (en wijzer) wordt merk je dat dit niet de meest flatteuze look voor je is, vaak maakt het de ogen heel klein en door de donkere kleur wordt de look al snel te hard, door de kleur zo aan de onderkant van het oog te concentreren zie je er ook een beetje sip uit. Kortom...na een tijdje stop je met het aanbrengen van het oogpotlood op de waterlijn en ga je iets anders doen! Maar ja, dit voorjaar is bij MAC een van de trends het "slept in eye" de look waarbij je oogpotlood (ook) aan de binnenkant van het oog aanbrengt en die vervaagt zodat het net lijkt of je de hele nacht met make-up op hebt geslapen. Het maakt de look stoer en een beetje rauw en ongepolijst, ik hou er wel van. Maar ja....eigenlijk kan het niet meer? Of toch welk?

Hoe denk ik erover?


Ik doe het nog steeds hoor...een donker lijntje op mijn waterlijn, maar alleen als de look erom vraagt. Ik zou dus niet snel een lichte oogmake-up voorzien van een pikzwart oogpotlood op de waterlijn, dat past niet bij elkaar. Maar bij een mooie smoky look vind ik het juist weer heel mooi en voor een mysterieus effect in de zomer kies ik ook weleens voor een mooie glanzende, gouden of bronzen oogschaduw in combinatie met een randje oogpotlood. Ik kies dan wel een versie die wat zachter is en zo'n mooie "stain" geeft na een tijdje dragen, dat staat nonchalant en niet te netjes...ik hou er wel van. Ik ben dan ook groot fan van de "slept in eye" look van MAC, zal ik binnenkort eens laten zien hoe je die kunt maken?

Wat vind jij? Moet het weer kunnen het zwarte oogpotlood aan de binnenkant van het oog ofwel de waterlijn? Of is het echt nooit flatteus of mooi? Ben jij ook ooit zo begonnen met make-up? Ik wel hoor!

Deel dit artikel
Back to top