Reviews

Tijd om natuurlijk te slapen met This works Deep sleep

Aan het begin van de lente heb ik er standaard last van : slapeloze nachten! Ik kan zo een paar uur wakker liggen voordat ik in slaap kom of ik word midden in de nacht veel te vaak wakker. Enorm vervelend en natuurlijk wordt je van een paar slapeloze nachten ook niet knapper. Nu weet ik dat ik gevoelig ben voor geuren en daarom ging ik eens op zoek naar een geurende oplossing voor mijn insomnia....een natuurlijke, zalig ruikende "pillow spray" waardoor ik als een blok in slaap val. Ik heb hem gevonden bij het merk This works...

Weten jullie dat er elke dag bijna 30.000 recepten voor slaappillen worden voorgeschreven in Nederland? 10 miljoen recepten per jaar, dat is toch ongeloofelijk veel? Nu heb ik zelf nog nooit een slaappil gebruikt, maar ik kan mij best voorstellen dat je behoorlijk gefrustreerd kunt raken van slapeloze nachten. Toch lijkt het mij beter als je een natuurlijk manier kunt vinden waardoor je beter in slaap kunt vallen en kunt blijven slapen, bijvoorbeeld door pure essentiële oliën zoals lavendel, wilde kamille en vetiver (ofwel de "olie van rust"). Toch eens goed om bij stil te staan in de Nationale 'Slaap week" die deze week (van 10 tot 15 maart 2014) plaats vindt.

This Works Deep Sleep 
In de producten uit de Deep Sleep lijn van het Britse merk This works vind je deze essentiële oliën terug en dat is uiteraard ook de reden dat ze zo goed werken. Want dat doen ze zeker, de producten hebben een enorm rustgevende werking en ruiken ook nog eens zalig. Inmiddels staan er al drie Deep Sleep Pillow sprays naast ieder bed in huis en ze worden iedere avond gebruikt. De range van This works Deep Sleep is behoorlijk uitgebreid, van Pillow spray tot Shower gel en van Sleep balm tot Night oil, kijk maar even mee naar de producten die ik gebruik en getest heb.


Deep Sleep Pillow Spray EUR 19,50 (sprayflacon 75 ml) -  een spray met natuurlijke essentiële oliën van lavendel, kamille en vetiver die je een paar keer over jouw kussen of lakens sprayt voordat je gaat slapen, de subtiele maar aanwezige geur die achterblijft is heerlijk en rustgevend. De Pillow Spray is nu ook in een extra groot formaat te koop voor EUR 38,50, in plaats van 75 ml zit er maar liefst 250 ml in, de verpakking is voorzien van een speciaal design van kunstenaar Alexandra Palmwoski van het Royal collect of art uit Londen.

ingrediëntenlijst Deep Sleep Pillow Spray

Deep Sleep Dream Cream EUR 23,00 (tube 75 ml) - in de avond is het ook prettig om een vast ritueel te houden voordat je gaat slapen, dat helpt erg goed bij het in slaap komen, zeker bij kinderen. Deze fijne, hydraterende creme is heerlijk om handen of voeten mee in te smeren, natuurlijk om de rustgevende geur te ruiken van lavendel, vetiver en kamille, maar ook om het lichaam goed te hydrateren. 

ingredientenlijst Deep Sleep Dream Cream

Deep Sleep night oil EUR 33,00 (pompflacon 120 ml) - hou je van een massage voordat je gaat slapen, dan kun je die ook combineren met deze natuurlijke olie, die snel in de huid trekt en een gehydrateerde huid achterlaat die heerlijk ruikt. In principe is de olie bedoelt voor volwassenen maar bij kinderen kun je deze ook best gebruiken, juist zij hebben vaak veel baat bij een rustgevende massage, gebruik dan maar een paar druppeltjes, dat is genoeg. Er is trouwens ook een speciale Deep Sleep spray voor baby's!

ingredientenlijst Deep Sleep Night Oil

Deep Sleep Pillow talk met de Stress less roller EUR 28,00 (pompflacon 75 ml & roller 5 ml) - ik vind het fijn om de rustgevende geur van Deep Sleep ook op mijn lichaam te ruiken en niet alleen op mijn kussen, dan is de Stress less roller een uitkomst, er zit een behoorlijk geconcentreerde geur in zodat je alleen maar even wat aan hoef te brengen op mijn pols om nog wat extra Deep Sleep geur te ruiken....hmmmm.....

ingrediëntenlijst Deep Sleep Stress Less

Deep Sleep Sleep balm EUR 16,00 (potje 10 ml) - handig om mee te nemen is deze balsem in een goed afsluitbaar potje, je kunt deze trouwens ook aanbrengen op droge plekjes op het lichaam zoals ellebogen, knieen of nagelriemen, op de lippen kun je deze balm niet gebruiken.

ingrediëntenlijst Deep Sleep Sleep Balm
Slaaponderzoek

This works heeft eind 2013 een uitgebreide slaapstudie gedaan samen met Aspen Clinical Research, waarbij ze met een groep van 217 testpersonen in de leeftijd vanaf 12 jaar een test hebben uitgevoerd met de Deep Sleep Pillow spray met de natuurlijke, essentiële oliën en een placebo met de geur van lavendel, maar zonder plantaardige actieve stoffen. Ze hebben de test gewoon thuis uitgevoerd, 4 weken lang gebruikten ze iedere avond de spray (of de placebo). De resultaten waren bijzonder duidelijk:

  • testpersonen vielen sneller in slaap - met de Deep Sleep Pillow spray 83 % en met de placebo 11 %
  • testpersonen voelde zich minder onrustig om in slaap te komen - met de Deep Sleep Pillow spray 85 % en met de placebo 10 %
  • testpersonen voelden zich minder moe in de ochtend na gebruik - met de Deep Sleep Pillow spray 80 % en met de placebo 9 %
Conclusie

De This Works Deep Sleep Pillow spray bleek bijzonder effectief, de testpersonen vielen sneller en beter in slaap, sliepen dieper en werden uitgeruster wakker. Opvallend was dat vooral jongeren en jong volwassenen in de leefttijd van 12-17 resp. 18-30 jaar vooral een verbetering merkte, 98 % van de 12-17 jarigen merkte dat ze veel rustiger sliepen en minder vaak wakker werden gedurende de nacht. Niet alleen volwassenen hebben dus baat bij een rustgevende spray, juist ook kinderen en dat merk ik zelf ook duidelijk. Mijn kids van 10 en 17 jaar slapen veel beter en zijn uitgeruster als ze de avond ervoor wat Deep Sleep Pillow spray op hun kussen hebben gesprayt. Op mijn shoplijstje staat inmiddels ook de Deep Sleep Shower gel, dan kan ik mij helemaal in de heerlijke geur van Deep Sleep hullen en val ik vast bij het voelen van mijn kussen in slaap.

Ik ben fan, dat mag duidelijk zijn, maar ik hou dan ook enorm van de geur van lavendel (als het maar wel de natuurlijke geur is en niet een synthetische variant) en ik geloof echt in het gebruik van natuurlijke middelen om beter te kunnen slapen. Zo drinken we hier thuis 's avonds ook steevast een kopje kruidenthee van Celestial seasoning waar je lekker rustig van wordt, we doen het er goed onder! De Pillow Sprays worden hier echt iedere nacht gebruikt, ik gebruik zelf ook graag nog één van de andere producten (maar niet allemaal tegelijk overigens), dat vinden mijn kids en man toch net iets teveel gedoe, je hoeft ook niet alle producten te gebruiken maar het kan natuurlijk wel.

De producten van This Works worden in Nederland exclusief verkocht bij Cosmania, een leuke (web)winkel met bijzondere (veelal natuurlijke) cosmeticamerken van over de hele wereld. Cosmania vindt je aan de Herenstraat 19 in Amsterdam of online via www.cosmania.nl. Het is echt de moeite waard eens te gaan snuffelen in hun winkel of webshop, je vindt er de leukste dingen!

Momenteel hebben ze een leuke aanbieding waarbij je de Deep Sleep Dream Cream t.w.v. EUR 23,00 cadeau krijgt als je voor minimaal EUR 60,00 aan producten van This Works koopt in hun winkel of webshop (zolang de voorraad strekt). Heb jij ook weleens moeite om in slaap te komen en wat doe jij om dit tegen te gaan?

Deel dit artikel
Back to top