Reviews

Kunnen blote benen & voeten eigenlijk al? Natuurlijk wel, mits je ze goed verzorgt!

Het is behoorlijk vroeg in het jaar, maar ik heb de eerste rokjesdag in blote benen al achter de rug, zo heb ik echt geen panty meer aangetrokken toen ik deze zondag op het terras doorbracht! Moet kunnen natuurlijk, maar het vergt wel een klein beetje zorg en aandacht, tenslotte moeten die benen en voeten er wel goed verzorgd uitzien. In dit artikel deel ik wat algemene tips en vertel ik welke producten ik hier nu voor gebruik, misschien handig als jij ook van plan bent blote benen en voeten te laten zien!

Collistar heeft een heerlijke olie-scrub, maar soms vind ik een iets minder vette scrub ook weleens fijn, dan gebruik ik The Body refiner van La Mer (al jaren trouwens), het effect na gebruik is geweldig...er zit nl. diamantpoeder in. De body scrub van Estelle & Thild is geurloos, heeft zeer fijne zachte korreltjes en is vrijwel helemaal natuurlijk.
Bodyscrubs
Om de huid van de benen (en de rest van het lichaam) mooi te houden is het nodig om zeker 2 keer per week een bodyscrub te gebruiken, in elk geval op de plaatsen die nogal ruw kunnen aanvoelen. Denk daarbij aan knieen, enkels, voeten, ellebogen, maar ook als de huid dof oogt kan een scrub een fijn effect geven. Een doffe huid is vaak het gevolg van een opeenstapeling van dode huidcellen, zodra je die verwijdert door een scrub te gebruiken, zal de huid ook direct gaan stralen.
Ik gebruik de scrub altijd i.p.v. een douchegel, dat kan natuurlijk prima, mede door de fijne geuren van de meeste scrubs. Vergeet ook de voeten niet mee te nemen of gebruik een speciale voetenscrub, pas wel op...het kan een beetje glibberige worden in de douche als je een scrub op oliebasis gebruikt.
Momenteel test ik deze huidolie en bodylotion van het biologische merk Estelle & Thild (te koop bij Skins), ze werken fijn alleen mis ik zelf wel een geurtje, ze zijn nl. geurloos.
Verstevigende bodycreme's
Afslankende en verstevigende bodycreme's, geloven jullie erin? Het klinkt iedereen toch als muziek in de oren, smeer twee weken lang iedere dag een creme op jouw benen, heupen, buik en armen en de centimeters vliegen eraf. Sporten? Niet nodig! Diëten? Niet nodig! 
Helaas, verstevigende en afslankende bodycremes zijn zeker geen wondermiddeltjes! Als je echt centimeters wilt verliezen, dan moet je toch echt meerdere malen per week gaan sporten/bewegen en dit combineren met een gezonde levenstijl. Toch kun je ook weer niet zeggen dat dit soort creme's niet werken, dat is weer iets te kort door de bocht.
Ik ben echt fan van deze creme's, ten eerste omdat ik merk dat mijn huid echt wel steviger wordt na een paar weken gebruik, waarschijnlijk vooral door de masserende bewegingen die ik maak tijdens het aanbrengen van de cremes! Natuurlijk, ingredienten als cafeïne en natuurlijke oliën zorgen ook voor vochtafvoer en een verbeterde huidstructuur, toch denk ik eerlijk gezegd dat ze massage het allermeeste effect geeft.
Nu zou je kunnen zeggen "dan gebruik je toch een normale bodycreme?" maar zo werkt dat bij mij niet, daar stop ik dan alweer snel mee en deze verstevigende bodcreme's dwingen mij er eigenlijk toe ze dagelijks te gebruiken, dat is natuurlijk puur een psychologisch effect...maar ja, als het werkt dan is het toch prima?
De fijnste zelfbruiner is van La Mer, na één keer gebruik zie je direct verschil zonder strepen, maar hij ruikt wel een tikje naar! Dat doet de nieuwe Self tan Beauty van Lancaster dan weer niet en die is ook geweldig, al is het resultaat iets subtieler op mijn licht getinte huid, vanaf april 2014 verkrijgbaar!
Bruin zonder zon!
Gelukssvogel als ik ben, heb ik er geen last van, witte benen! Mijn Indonesische vader heeft mij een fijn tintje meegegeven en ik heb dus nooit last van "melkflessen"! Heb jij die wel, dan kun je op de allereerste rokjesdagen misschien best een tintje gebruiken! Zorg er altijd voor dat je jouw benen eerst goed scrubt (niet met een oliescrub trouwens!) en breng dan een dun laagje zelfbruiner aan, smeer het goed uit om vlekken te voorkomen en veeg vooral knieen en enkels even af met een handdoek. Veel selftanners werken tegenwoordig met een spray, zorg wel dat je een goede afstand bewaart, anders krijg je alsnog vlekken. Oh ja, gebruik echt niet teveel, dat geeft vrijwel altijd een lelijk effect en natuurlijk hoef je op jouw allereerste rokjesdag echt nog geen zongebruinde benen te hebben, dat komt later wel!
Mijn favoriete voetencreme is van Gamila Secret, die moet ik altijd in huis hebben. De Future solution van Shiseido is nieuw, het is een anti-aging bodycreme die heel fijn is. De Body cream van Sisley is voor de echt droge plekken geweldig, ze verdwijnen direct!
Hydrateren en olie in!

Een droge huid is niet zo fraai om te zien, het is daarom wel nodig om de huid goed in te smeren met een fijne bodylotion of bodycreme. Vergeet natuurlijk ook de voeten niet goed in te smeren, maar doe dat het liefst wel een tijdje voordat je weg moet omdat een voetencreme vaak wel even moet intrekken, ik loop daarom altijd nog even rond met slippertjes voordat ik mijn schoenen aantrek.
Zelf vind ik het ook erg mooi om een goede huidolie te gebruiken, die geeft vaak nog een mooiere glans en zeker als er fijne glinsters in zitten is geeft het een prachtig effect, zeker een aanrader bij een laag decolleté of blote armen! 

Nuxe Huile prodigieuse en de Huile secret de beauté van Leonor Greyl koop je bij Skins
Natuurlijk vergeten jullie vast niet om een zonnebril op te doen (tegen fronsrimpeltjes) en gebruik je ook een beschermend product voor jouw gezicht & lichaam! Misschien sta je er niet altijd tijd stil, maar ook de prille lentezon kan schade aanrichten, beter voorkomen dan genezen natuurlijk! Maar daar hebben jullie afgelopen weekend al een artikel over kunnen lezen!

Chanel UV Essentiel gaat tegenwoordig altijd mee in mijn toilettas, maar de stick van Clinique is ook erg fijn!
Zijn jouw benen en voeten al klaar om aan de buitenwereld te tonen?
Deel dit artikel
Back to top