Inspiratie & Tutorials

Verslag van de 10e Beauty Brands United - met extra veel mooie beautymerken

Het is alweer vijf jaar geleden dat ik begon met het dagelijks bijhouden van een beautyblog, wat vliegt de tijd toch voorbij! Één van de eerste persevents die ik als beautyblogger bezocht was de tweede editie van Beauty Brands United. Dit event, georganiseerd door MOOI PR, is uniek qua opzet en is nog het beste te vergelijken met een beurs voor de beautypers. Gisteren werd alweer de 10e editie van de BBU gehouden in Amsterdam en die was extra feestelijk, kijk je even mee naar mijn verslagje?

het team van MOOI PR, volg ze ook op Instagram

MOOI PR is een PR bureau in Amsterdam dat geleid wordt door Melissa en Sharon, twee powervrouwen die een fantastisch bedrijf hebben opgezet dat alle ins en outs van de PR wereld kent. Ze hebben vooral veel beauty- en fashionmerken als klant, ik ken ze inmiddels al vijf jaar, we zijn als het ware met elkaar meegegroeid!

Beauty Brands United (vanaf nu BBU) wordt alweer een paar jaar gehouden in de Passagiersterminal van Loods 6 en bij aankomst werd het direct duidelijk, #BBU it is!

Na 1,5 uur in de auto is het best tijd voor een lekkere latte van Bocca Coffee, gemaakt door de Nederlandse kampioen koffie zetten....ahum...Nederlands kampioen barista Coen! Eerlijk is eerlijk, de koffie was heerlijk (er zat hazelnootmelk in), Coen een schatje en wie wil er nu niet een koffie met een hartje?

Het is altijd een feestje om even bij de hairstylist van Salon B langs te gaan, vooral creative hairstylist Floor Kleyne is echt een topper en zij was ook zo lief om mijn haar te voorzien van zachte waves. Maar we hebben samen ook nog even gekletst over de trends voor deze zomer, wat zijn die en hoe krijg je die zelf? Het lijkt soms heel ingewikkeld, maar eigenlijk is dat het helemaal niet! Het is uiteraard wel belangrijk het haar voordat je aan de slag gaat, goed te verzorgen en te "preppen" ofwel voor te bereiden door de juiste pre-styling producten te gebruiken. Jullie hebben vast mijn review van de Undone by The Insiders lijn al gezien? Die producten zijn er erg fijn voor!

Deze foto is van later op de dag, in de toilet van Tuschinski, waar ik de fashionshow van By Danie bijwoonde. Floor heeft met een medium krultang ongeveer 8 plukken, verdeeld over mijn haar, diagonaal om de krultang heen gedraaid (eerst heeft ze de plukken voorzien van wat hairspray). De slagen moesten even afkoelen, waarna ze met een borstel voorzichtig werd doorgeborsteld, met de dusting powder uit de Undone lijn heeft ze nog wat extra volume gecreëerd. Top! Nu moet ik toch maar eens een krultang gaan kopen....die heb ik gewoon niet!

Candy Jar is de trend van zachte pastels, mooie golven, zacht en natuurlijk haar, verzorging is uiteraard enorm belangrijk! Wil jij ook van die mooie golven? Het enige dat je dus nodig heb is een goede krultang, een mooie haarborstel en een product als Sebastian Potion 9 en een volumemousse om het haar volume te geven.

So Sicilian past perfect in de "rijke" kleding en accessoires die we deze zomer ook veel gaan zien, veel kant, felgekleurde bloemen, metallics en in het haar veel retro vlechten en updo's! De vlechten zijn zowel heel strak langs het hoofd, alsook wat rommeliger waardoor het er een stuk jonger en frisser uitziet. Handig om te weten : als je haar naar beneden kamt langs het gezicht, dan oogt dat over het algemeen wat strenger en ouder. Kam je het haar omhoog, dan creeër je opgaande lijnen en werkt het als een facelift! In de So Sicilian trend zijn haaraccessoires heel belangrijk, haal die versierde kammen en spelden dus maar tevoorschijn!

Ga je meer voor ruig, "undone" en stoer? Dan is de Picasso Passion echt iets voor jou, deze trend is heel populair bij jonge vrouwen in Amsterdam, die durven wel iets bijzonders! Ook hier zie je vlechten, maar dan de niet-traditionele vlecht, bijvoorbeeld met vier strengen....ik kan het zelf niet, maar ik beloof dat ik snel eens met Floor laat zien hoe je zo'n vlecht maakt. In deze trend is het ook belangrijk dat het haar "fly aways" laat zien, dus zeker niet straks naar achteren kammen als je een vlecht of staart maakt, maar juist met wat Wax spray de losse haartjes wat ruiger en wilder maken. Alleen voor stoere meiden dus!!!

L'Occitane brengt deze zomer, opnieuw, een zonbeschermende lijn uit onder de naam Jenipapo. Grappig genoeg worden de producten ook onder de naam L'Occitane de Bresil i.p.v. L'Occitane de Provence uitgebracht omdat de ingrediënten afkomstig zijn uit Brazilië. Op de foto zie je de verzorgende, after sun producten, de beschermende producten voor lichaam en gezicht waren nog niet binnen. Ik kan je in elk geval verklappen dat de producten zalig en zomers ruiken, de shower oil is te lekker en de roller met parfum heel handig is om mee te nemen op vakantie.

Ook aan de mannen is gedacht, natuurlijk want die mogen we echt niet vergeten...toch denk ik dat deze Mer & Crystal eau de toilette langzaam maar zeker tussen mijn stash terecht komt, wat een fijne geur! Het is een combinatie van frisse citrus en vooral veel kruiden, maar dan op een zalige manier gemixt...je waant je echt in de Provence in de tuin van een charmante Fransman....Gelukkig zijn deze nieuwe producten op tijd in de winkels voor Vaderdag, kan jouw lief ook zo lekker gaan ruiken!

Weten jullie eigenlijk dat One Million van Paco Rabanne de meest verkochte herengeur van Nederland is? Binnenkort komt er een speciale, limited edition, One Million Dollar editie uit! En ik heb ook al gehoord dat er snel een nieuwe damesgeur aankomt, dat belooft weer een knaller te worden!

Yes, meer OPI glitters is altijd fijn, er komen zes nieuwe glittercombinaties aan, zijn jullie nieuwsgierig?

Hou jij wel van een beetje creatief zijn met nagellak? Dan kun je vanaf dit voorjaar aan de slag met de Sheer tints by OPI, zeer transparante nagellakjes die je laag over laag kunt opbouwen en met elkaar kunt combineren. Aanbrengen over een witte basislaag is zeer aan te raden, maar een andere kleur als basis kan natuurlijk ook. Volgens mij liggen ze in april in de winkels!

Deze inspirerende setting was neergezet door het haarverzorgingsmerk Davines en huidverzorgingslijn Skin Regiment van Comfort zone, dat een fijne uitbreiding van hun productlijn heeft gekregen, ze hebben nu een mooie body cream, eyebalm, lipbalm en volgens mij een bodyscrub op basis van chiazaad! 

Susan van Vellvé Beauty Brands is een zeer enthousiaste beauty-fanaat die de mooiste merken uit het buitenland naar Nederland haalt! Zo heeft zij de sleepin rollers naar Nederland gebracht en heeft ze nu weer prachtig verpakte handcremes en sanitizers in één gevonden van het merk Renouve. In Frankrijk is het een hit in de niche winkels, misschien binnenkort ook in Nederland?

De introductie van Susan was echter het luxe haarverzorgingsmerk David Mallett, een topkapper uit Parijs die zijn kennis en ervaring heeft gebruikt voor het maken van zijn eigen lijn. Ik ga het nog voor jullie testen, maar ik ben al fan van de uitstraling van het merk en het feit dat het producten zijn van hoogwaardige kwaliteit zonder schadelijke toevoegingen...en die geurkaars is heerlijk!!!!

Dat olie goed is voor het haar is vast geen nieuws voor je, maar als je heel fijn haar hebt zijn gewone haaroliën vaak te zwaar. Orofluido heeft nu een lichtere variant van haar heerlijke olie gemaakt, de Orofluido Shine light spray kun je op nat en droog haar gebruiken en trekt enorm snel in en houdt het haar licht en luchtig!

Gladskin is één van de beste nieuwe producten op het gebied van huidverzorging volgens veel kenners, het Nederlandse bedrijf Micreos heeft het ontwikkeld en door te producten te gebruiken pak je de "slechte" bacteriën op de huid aan die voor problemen als acne, eczeem en rosacea zorgen, maar houdt de huid verder in goede conditie. Binnenkort ga ik de mensen achter het merk eens interviewen en zal ik er zeker meer over kunnen vertellen.

Wat een kleurrijke producten van het Amerikaanse haarverzorgingsmerk Amika! Ik heb ze nog niet getest, maar ik zou er zo mijn badkamer mee vol zetten!

Ze hebben ook tools die zo mogelijk nog leuker zijn, je vindt de producten van Amika bij kapsalons maar ook online, meer informatie heb ik er nog niet over.

Diamonds are a girls best friend...dus waarom gebruiken we die niet in onze nieuwe, luxe huiverzorgingslijn Intelligence advanced moet Neoderma gedacht hebben? Ik weet niet of er echt diamant verwerkt is in de producten, maar het ziet er wel mooi uit deze presentatie. Wisten jullie trouwens dat Neoderma afkomstig is uit Cyprus en geheel natuurlijk is?

Tijd voor een pitstop! Een fijn sapje van Frecious, gemaakt met de slowjuicer en 1 sapje staat gelijk aan 1 kilo groente en fruit, dat scheelt heel wat schillen! Je kunt ze ook online bestellen hoorde ik, dat ga ik eens even onderzoeken! Je krijgt ze dan ingevroren thuisbezorgd....handig!

Kijk, hier ben ik dan weer eens benieuwd naar, Sans Soucis heeft ook een XXL eyelash serum, dat na 10 weken echt resultaat moet geven. Momenteel ben ik twee weken een ander serum aan het gebruiken, dus deze komt pas over een tijdje in de test!

Gezellig bij de dames van Collistar langs en daar werd ik spontaan verliefd op dit setje nagelverzorgers, met een schattige scrub en een 3-fase serum voor mooie nagels! Zo leuk!

Te grappig eigenlijk, er bestaat nu dus ook CC nagellak, het moet niet gekker worden hoor! Maar misschien is het wel een prachtige basis als je wel van goed verzorgde nagels houdt maar geen felle kleuren mag of wil dragen?

Murad ken ik al heel lang, maar na een wisseling van importeur werd het even stil. Nu zijn ze weer terug, exclusief bij schoonheidsalons maar nog steeds met hun mooie producten en handige starterskit voor verschillende huidtypes. Toch maar weer eens iets van Murad gaan testen?

Bij één van mijn favoriete merken, Gamila Secret, helaas geen nieuwe producten maar wie weet wat de toekomst brengt? Ik ben echt fan van de cleansing bars, huidolie en handcreme.

Gezonde chocolade? Jazeker, met rauwe cacao, zuivere cacaoboter, honing en heel veel noten van het Superfoodcentre....ik moet zeggen, het was heerlijk! Tja, superfoods horen toch ook wel een beetje bij beauty tegenwoordig! Al geloof ik echt niet dat je mooier zal worden als je alleen maar superfoods eet, daar hoort toch ook een goede verzorgingsroutine bij. Toch helpt een gezondere levensstijl altijd voor een gezond lichaam, dat is logisch! 

Maar....je kunt superfoods ook gebruiken in verzorgende producten zoals Oolaboo doet, deze Jummy Mellow ziet er uit om op te eten....toch maar niet doen, ondanks de superfoods!

Nieuwsgierig naar de nieuwe producten van topmerk Dermalogica, zij hebben echt hele goede zonbeschermende producten maar ook de rest van hun producten mag er zijn, binnenkort weer eens een update met mijn favoriete producten van Dermalogica.

Dr. Hauschka heeft zijn iconische Rozencrème in een nieuw jasje gestopt, het logo is iets veranderd en zelfs aan de formule is een klein beetje gesleuteld, natuurlijk is de creme nog beter geworden door nieuwe technieken en dat is altijd goed nieuws. Heb jij de Rozencrème weleens geprobeerd? Het is een lekkere rijke creme die de huid zeer zacht maakt en verzorgt, fijn als je wat ouder bent!

Leuke test, Boots heeft een apparaatje dat de huidskleur kan meten waardoor je dus nooit meer een verkeerde kleur foundation zal kiezen. Na de test gaf maar liefst 78 % van de vrouwen aan dat ze zonder het apparaatje een andere (en dus verkeerde) kleur foundation hadden gekozen! Ik heb zelf de test (nog) niet gedaan, maar ben nu wel erg nieuwsgierig....zou ik het ook altijd verkeerd doen? Je kunt niet bij iedere Boots vestiging testen, maar je kunt wel altijd informeren wanneer het wel een keer kan, meestal tijdens speciale events.

Babor staat bekend om zijn ampullen met werkzame ingrediënten, op die manier komen de ingrediënten direct op de huid terecht en kunnen ze beter doordringen in de huid, wat de werking versterkt. Je gebruikt zo'n ampul altijd op de schone huid, alleen dan kan de vloeistof goed doordringen!

Zulke ampullen zijn natuurlijk perfect voor een kuurtje, na de zomer gebruik je dan een paar keer de Intensive Moisture en na een drukke periode bijvoorbeeld de Anti-stress. Je kunt de ampullen van Babor combineren met jouw normale gezichtsverzorging!

Helemaal nieuw en ontwikkeld door een Nederlandse dame is Divine Sensation van Beau de l'Or, een verfrissende en verzorgende spray die direct hydrateert, de huid aanspant en een mooie glans geeft en natuurlijk verfrist! Ik hou van zulke sprays, zeker als ik onderweg ben, heerlijk aan het einde van een lange dag!

Inmiddels was het alweer zo laat geworden dat ik de laatste stands ongeveer voorbij heb moeten rennen, ik heb dus nog niet zoveel informatie over de bijzondere maskers van Mooya, maar ik beloof je dat ik jullie zeker nog even meer laat weten in het "behind the scenes" artikel van deze week. Ik heb de persinformatie nu namelijk ook binnen, na het doorlezen weet ik vast meer!

Ook over dit huidverzorgingsmerk Ritzo ga ik jullie nog wat meer verstellen, het ziet er vrij simpel en clean uit, ik ben benieuwd naar het verhaal achter dit, voor mij nieuwe, merk.

Ahava is wel bekend bij mij, maar deze handcreme is nieuw volgens mij, goed dat er ook een SPF in zit, onze handen mogen echt wel beschermd worden tegen de zon!

Wat een prachtige doos van parfums Houbigant! Wel een behoorlijke retro uitstraling, maar dat heeft ook wel weet iets! Zie je de omgekeerde glazen met tissues? Daar sprayen ze de geur op om die te kunnen laten ruiken aan de journalisten, anders ben je op het einde van de dag helemaal ondergesprayt bij alle stands van de merken!

Last but not least, de stand van Double Beauty, een bedrijfje van twee lieve zussen die leuke merken naar Nederland halen maar zelf ook producten produceren zoals deze Monoï oil spray die heerlijk tropisch ruikt!

Tijd voor wijn was er helaas niet, maar deze Wine in Tubes zijn wel ideaal voor een feestje!

Tja...Joey Mercuur die kan er wel iets van, wat een prachtige taart heeft hij gemaakt en ook de cupcakes zijn van zijn hand, ze waren zalig!

Gisteren ging de taart niet op, maar de dames van MOOI PR hebben hem vandaag wel aangesneden!!! Gelijk hebben ze, jammer dat ik niet in de buurt was! Zien jullie de Valentino flacons ook?

Hoe leuk is dit? My Greatest Party had de decoraties verzorgd en daar hoorde ook deze waterbar bij. Je ziet dat er verschillende soorten zijn met o.a. watermeloen en roosjes, limoen en munt, aarbeien en munt en sinaasappel, ze werden allemaal aangevuld met bruisend mineraalwater en het smaakte geweldig. Wat een leuk idee voor een feestje! Goed gedaan!


En toen was de middag voorbij, maar ik mocht niet weg zonder dat ik drie zware tassen had meegekregen met allerlei producten om uit te proberen van de merken die te zien waren op BBU. Dat wordt flink doorwerken! Zie je trouwens het kleinere tasje met een kaart "gefeliciteerd met je prijs!", dat is een extra goodiebag die ik voor jullie heb geregeld, die kunnen jullie dit weekend winnen bij een winactie op Youtube!
Ik ben weer voorzien van heel veel informatie, nieuwe producten en inspiratie! De komende dagen ga ik alle informatie nog even rustig doornemen en waarschijnlijk zien jullie vast een deel van de producten voorbij komen de komende weken en maanden. Op naar de volgende editie van Beauty Brands United, dan ben ik er zeker weer bij. Thanks, MOOI PR voor de perfect verzorgde middag, het was enorm gezellig en inspirerend! Zou jij ook weleens zo'n event willen bijwonen?
Deel dit artikel
Back to top