Blogs & Editorial

Editorial - snuffelen en smeren, ik ben er gek op!

Gisterenavond rond half elf zat ik opnieuw aan mijn polsen te snuffelen, omdat ik compleet gefascineerd was door een nieuwe parfum die ik aan het uittesten was. Ja, ook op zondagavond ben ik nog bezig met beauty, weliswaar lekker op de bank waar ik naar een documentaire over 9/11 aan het kijken was. Toch kan ik er echt niet mee ophouden, I've got beauty on my mind!

 
Toch heb ik ook weleens momenten dat ik iets minder enthousiast ben, maar dat komt dan meestal omdat de producten die ik dan onder ogen krijg niet echt heel spannend zijn. Bij het zien van de zoveelste voetencreme of de nagellakjes die echt niet zo hip zijn als het persbericht mij doet geloven of opnieuw een 'celebrity' parfum die ruikt als alle voorgangers. Op die momenten merk ik dat ik echt wel een beetje verwend ben (ja, ik ben echt een verwende beautyblogger en ik schaam mij er niet voor), ik ben niet zo snel onder de indruk. Toch zijn er iedere week wel ontdekkingen waar ik echt enorm enthousiast van word, zelfs na een vluchtige eerste kennismaking.
Lief en roze deze Lancôme producten, maar ook weer niet echt mijn stijl.....
Vaak weet ik eigenlijk binnen een paar minuten (of een paar seconden) al of een product de moeite waard is, soms zie je het al aan de buitenkant maar vaker moet ik product eerst even uitproberen. Ik zie tegenwoordig direct of een foundation mooi is, een te mat effect maakt bijvoorbeeld niemand mooi en zelfs aan de kleurenrange kan ik al zien of de foundation echt de moeite waard is. En wat dacht je van een parfum? Ik kan uit het korte persbericht al zien of het iets voor mij is, ik kan de parfum soms in gedachten al ruiken, een gekke afwijking! 

Dat betekent trouwens wel dat ik dus niet overal over schrijf op Beautyscene, ik maak achter de schermen zelf de keuze over welke producten er wel en niet te zien zullen zijn op Beautyscene. Dat wil dan helemaal niet zeggen dat een product of merk niet goed zou zijn als ik er niets over schrijf, maar ik vind het niet de moeite waard, het zijn dan geen producten die ik zelf zou gaan gebruiken. Denk eens aan de pasteltinten die zo in zijn deze zomer, ik hou er niet van, ze staan mij niet en ik vind ze lastig om te laten zien. Wat ik dan doe? Dan kies er dus voor geen review te plaatsen, want wat hebben jullie aan een review van een product dat er echt niet mooi uitziet op mijn huid? Daar wordt niemand blij van! Nee, dan kies ik liever een oogschaduwpalette dat wel mooi past bij mij, Beautyscene is tenslotte mijn beautyblog.

direct liefde voor deze geweldige Italian Leather eau de parfum van MEMO Paris
Dat heeft natuurlijk ook nadelen, maar die hangen nu eenmaal samen met het feit dat een beautyblog over het algemeen heel persoonlijk is, je kunt niet alle producten testen en ook zeker niet alle producten laten zien, zelfs niet als ze van een luxe merk zijn (dat heeft er echt niets mee te maken). Gelukkig zijn er inmiddels heel wat verschillende beautybloggers, grote kans dat je iemand vindt die qua type goed bij je past en waar je wel kunt zien hoe de pastelkleurtjes van deze lente staan. En als je last van een onzuivere huid hebt, dan zou je dus ook op zoek moeten gaan naar een beautyblogger die daar tegen strijdt, wellicht heb je meer aan haar of zijn tips dan die van de beautyblogger die nooit een puistje heeft! 

Stel dat jij beautyblogger zou zijn, je staat in mijn schoenen voor een maand (let wel, mijn hakken zijn hoog!), hoe zou jij dat dan doen? Test je echt alles uit van Miss Sporty tot La Prairie en schrijf je over alles jouw mening op? Of maak je ook een keuze en hoe bepaal je die dan?  Hou er wel rekening mee dat je dagelijks meerdere dozen met nieuwe producten binnenkrijg....het is dus nogal wat waarover je kunt schrijven. Ik ben benieuwd!!

Deze week staat in elk geval in het teken van veel nieuwe producten uittesten, de zomer komt eraan en de nieuwste zonbeschermende producten moeten getest worden, een zonnetje is dus heel welkom deze week! Geniet ervan en werk ze!

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top