Reviews

By Terry Terrybly Densiliss foundation - review

Vandaag een review van een foundation die ik een paar weken geleden ontving van By Terry, een Frans cosmetica merk dat is gestart door visagiste Terry de Gunzburg. By Terry werd altijd in Nederland verkocht, zij het op een beperkt aantal plaatsen, maar momenteel is het lastiger om de producten te vinden heb ik begrepen. Gelukkig hebben "we" Cosmeticary nog, de Belgische (web) shop en kunnen we online bestellen bij ByTerry. En eerlijk is eerlijk, de Terrybly Densiliss foundation is echt de moeite waard, lees meer mee....

Wat zegt By Terry ofwel Terry de Gunzburg over deze foundation?

"Terrybly Densiliss is de eerste foundation die rimpels onder controle houdt en tevens de huid verstevigt, iets dat wetenschappelijk vastgesteld is. De serum foundation verfijnt de huid, vervaagt fijne lijntjes en pakt tevens alle signalen van huidveroudering aan. Terrybly Densiliss combineert een revolutionair, actief ingrediënt met een optimale make-up correctie dat direct oppervlakkige aanpakt en op de lange termijn oogt dieper in de huid de rimpels aanpakt. "

By Terry Terrybly Densiliss 8 Warm Sand

Verpakking & ingrediënten
Terrybly Densiliss is een foundation die zeer geschikt voor de oudere huid, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om te bepalen of de verzorgende werking van de foundation ook goed is. Ik gebruik al zoveel verzorgingsproducten van hoge kwaliteit dat ik niet denk dat het nog iets toevoegt, maar bij mij doet het in elk geval geen kwaad. Densiliss is een vloeibare foundation met een vrij dikke textuur die zeer gepigmenteerd is, zo gepigmenteerd dat ik echt maar een mini druppel nodig heb voor een goede dekking/correctie van mijn huidstint. De foundation is verpakt in een slanke glazen flacon met een pompje, doseren gaat makkelijk. Omdat de textuur vrij dik is, moet je er wel voor zorgen dat je de foundation goed verdeelt, toch gaat dat eigenlijk wel heel makkelijk, zeker als je er (zoals ik) een foundation primer onder gebruikt.

Wat mij opvalt in de ingrediëntenlijst is dat parfum behoorlijk hoog in de ingrediëntenlijst staat en dat merk je ook direct als je de foundation opbrengt, de parfum is heftig! Nu is het best een prettige geur, maar van mij had het wel iets minder gemogen. Nu reageert mijn huid niet op producten met parfum, maar als je daar wel last van hebt is dit misschien toch een groot nadeel. Gek genoeg zit er in Densiliss geen SPF, althans dat wordt nergens gemeld en dat is toch wel bijzonder, waar vind je tegenwoordig nog een foundation zonder SPF? Zeker als het om een anti-aging foundation gaat is het eigenlijk wel een must.


Swatches en foto's van het resultaat
Ik heb, op de gok, de kleur Warm Sand besteld, na het zien van swatches op internet en na een kleine zoektocht bij verschillende bloggers. Zij gebruiken natuurlijk vaak meerdere foundations (of hebben die getest) en daar tussen vind ik dan vaak een match. Er zijn in totaal 10 kleuren, die een grote range huidstinten beslaan, grote kans dat je ook een goede match vindt tussen de kleuren.

By Terry Terrybly Densiliss Warm Sand

 
voor - geen foundation op
 
na - met een laagje 1 foundation

oeps...zoals je ziet heb ik de tekst verkeerd neergezet, ik zal het zo even aanpassen, maar ik denk dat jullie het wel zien aan de foto! 

Review
Ik moet eerlijk zeggen dat ik behoorlijk verrast ben door deze foundation, maar aan de andere kant ook weer niet, want dat By Terry fijne producten heeft weet ik al heel lang. Wat ik fijn vind aan Densiliss is dat de dekking goed is, waardoor je maar weinig foundation nodig hebt, daardoor heb ik niet het gevoel dat een "laagje" foundation draag, de foundation voelt dan ook zeer luchtig aan en het effect is ook natuurlijk. Als je de foto's van het resultaat ziet, dan zie je dat rode vlekjes/plekjes goed worden gecorrigeerd, de huidtextuur lijkt fijner en de kleur corrigeert ook wat vaalheid en laat mijn huid er echt beter uitzien, net of mijn huid iets gelift wordt en dat is best apart om te zien!

Dekking - medium tot compleet, dat zit heel erg goed! Ik gebruik maar een hele kleine druppel van de foundation en dat is voor mij echt genoeg, maar stel dat je toch nog iets meer dekking wilt hebben, dan kun je altijd nog iets extra's aanbrengen. Maar overdrijf niet, less is more, vooral bij foundation als je een wat oudere huid hebt. 

Finish - een vrij matte finish direct na het opbrengen, maar dat verandert direct waardoor de foundation heel natuurlijk oogt. De glans van de foundation is niet extreem, maar eigenlijk helemaal te vergelijken met die van de natuurlijke huid. Die glans blijft de hele dag, ik gebruik eigenlijk geen matterende poeder, tenzij is op de foto ga of een filmpje ga opnemen, dan wel. En soms aan het einde van de dag nog wel, maar daarover hieronder meer. Nu heb ik natuurlijk een normale tot droge huid en ben ik al wat ouder, heb je een ander huidtype dan kan het best zijn dat je toch liever een poedertje gebruikt.

Houdbaarheid - extreem goed! De druppel die ik aanbreng zit aan het einde van de dag nog helemaal perfect, het is de ideale foundation voor als je een lange dag hebt en je er tot aan het einde van de dag goed uit wilt blijven zien. Ik matteer mijn t-zone meestal nog wel iets, maar dat is soms niet echt nodig, het ligt een beetje aan de omgeving waarin ik ben en wat ik gedaan heb die dag. 

Huidtype - een ouder (wordende) huid met fijne lijntjes en rimpeltjes, die niet al te droog is, de foundation is verzorgend maar voelt wat droog aan en ik kan mij voorstellen dat het misschien geen mooi effect geeft op een echt droge huid. Maar...als je een goede creme en foundation primer gebruikt, dan helpt dat waarschijnlijk ook wel. En het is zeker goed om te weten dat de foundation niet (!!) in de fijne lijntjes gaat zitten en dan bedoel ik ook echt niet, zelfs niet in de lijntjes in mijn voorhoofd en dat is heel goed nieuws!

Prijs - EUR 85,00 voor een pompflacon met 30 ml 

Verkooppunten - In Nederland worden momenteel volgens mij geen By Terry producten meer verkocht, maar laat het mij vooral weten als ik het mis heb. Ik heb de foundation direct ontvangen van By Terry, die ook een Europese webshop hebben (www.byterry.com), maar een ander verkooppunt is Cosmeticary in België (al heb ik de Densiliss daar nog niet gezien, die komt vast nog binnen!)

mijn make-up van gisteren met de By terry Cellularose blush glacé in Frozen petal op mijn wangen en Ellis Faas Hot lips L405 heel subtiel op mijn lippen

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt de By Terry Densiliss foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top