Reviews

Video - mijn gezichtsverzorging van februari/maart 2014

Na zes weken is het weer eens tijd voor een update van mijn gezichtsverzorgingsroutine! Ik dacht eigenlijk dat er niet zoveel veranderd was nadat ik eind januari een filmpje had opgenomen, maar dat is toch niet echt het geval, ik ben toch wel een flink aantal nieuwe producten gaan gebruiken zoals Le Lift van Chanel en een toner van Guerlain. Ook met deze routine ben ik heel tevreden, mijn huid ziet er goed uit en eerlijk gezegd lijkt het toch alsof ik zelf minder rimpeltjes krijg, hoe zou dat nu komen? Kijk je even mee?

Ik heb mijn gezichtsverzorgingsroutine voor het gemak even in twee delen opgesplitst, mijn ochtend- en avondritueel zien er momenteel zo uit:

Ochtend

 • soms een plens water, maar meestal niet, wel altijd een watje met flink wat alcoholvrije toner. Momenteel gebruik ik de Guerlain Super Aqua lotion
 • direct daarna twee pompjes Le jour de Chanel, verdeelt over mijn hele gezicht en hals om mijn huid wakker en fris te maken
 • daarna gebruik ik altijd een gezichtsserum om mijn huid extra voedingsstoffen te geven, ik gebruik door het jaar heen verschillende soorten, afhankelijk van de behoeftes van mijn huid op dat moment. Momenteel gebruik ik het Lancaster Cellular elixir 365 intense serum, ik ben er heel tevreden over, mijn huid ziet er mooi en fijn uit qua textuur en de combinatie met de andere producten is ook goed.
 • om de huid rond mijn ogen extra vocht te geven, waardoor rimpeltjes minder zichtbaar zijn, gebruik ik een speciaal oogserum, meestal gebruik ik het niet het hele jaar door, maar alleen als het nodig is. Het serum wat ik nu gebruik is het Clarins Extra-firming eye lift perfecting serum, dat heel voedend is maar totaal niet vet waardoor het perfect combineert met make-up.
 • naast een serum gebruik ik toch ook een oogcreme, dat heeft mijn huid echt nodig, ik kan het absoluut niet overslaan, zelfs niets als ik een serum gebruik. Momenteel gebruik ik de nieuwe oogcreme Lancaster Total age correction complete anti-aging eye cream SPF 15 die een roller heeft om de creme aan te brengen en de huid licht te masseren, maar ook een SPF15 en dat is goed nieuws tijdens deze mooie dagen!
 • sinds zes weken gebruik ik Le Lift creme van Chanel, in dit artikel heb je er meer informatie kunnen lezen over de 3 cremes uit deze range en ik wilde deze creme wat langer testen voordat ik er een review over schreef. Ik ben zeer tevreden, maar daarover horen jullie binnenkort iets meer, ik blijf Le Lift zeker gebruiken.
 • nu we de zon steeds meer zien is het extra belangrijk om mijn huid (zeker met de pigmentvlekjes) te beschermen tegen de zon, over Le Lift breng ik nu dus een laagje UV Essentiel aan, meestal de versie met SPF30 omdat die geen witte waas laat zien, dat gebeurt wel een beetje met de SPF50 versie. Maar als ik er weer een foundation overheen doe, zie je daar niets van. Ik vind de versie met SPF50 wel zorgen voor iets meer glim, de versie met SPF30 is net iets fijner in gebruik. Maar ja....beschermen is echt belangrijk, dus soms is SPF50 gewoon nodig!
 • ik sluit mijn gezichtsverzorgingsritueel af met een primer die als basis dient voor mijn make-up van die dag, dat zorgt er bij mij absoluut voor dat mijn make--up beter blijft zitten en er ook minder glim ontstaat gedurende de dag, ik merk het direct als ik deze stap een keer oversla. Er is trouwens wel een geheim, gebruik echt niet teveel, een klein dotje primer is meer dan genoeg, ik gebruik de hoeveelheid van een klein erwtje ongeveer. Momenteel gebruik ik Clinique Superprimer.
Avond
 • ik douche vrijwel altijd 's avonds, mijn reinigingsritueel vind dan ook plaats onder de douche. Mijn make-up verwijder ik met  Philosophy Purity made simple en die reinigt ook direct mijn huid, ik gebruik deze nu eigenlijk weer dagelijks. Draag ik veel make-up? Dan verwijder ik die wel even extra door een watje met wat Bioderma te gebruiken (niet in de video te zien overigens).
 • Natuurlijk gebruik ik de Philosophy altijd met een van mijn Clarisonics omdat dit mijn huid echt veel en veel beter schoonmaakt, ik kan en wil niet zonder, het is echt een goede investering!
 • na het douchen gebruik ik twee pompjes La nuit de Chanel om mijn huid voor te bereiden op de nacht
 • als oogcreme heb ik een nieuwe favoriet, de Blue Plasma Orbital van Perricone MD, een exfoliant voor de tere huid rondom de huid die ook enorm voedend is en de huid echt steviger lijkt te maken. Ook ben ik af van die "verstopte" talgkliertjes onder mijn oog, de huid is zichtbaar gladder en steviger.
 • een nachtcreme is voor mij echt een must, al jaren eigenlijk. Momenteel wissel ik twee nachtcremes af, in het weekend gebruik ik de Philosophy Hope in a jar night (met behoorlijk veel glycolzuur en dus goed voor extra glans) en de andere dage kies ik voor Yves Saint Laurent Youth Liberator night cream (heerlijk voedend, een zalige textuur en 's ochtends sta ik op met een heel frisse huid)
Extra
 • jullie weten misschien dat ik ook enkele medicijnen gebruik tegen mijn pigmentvlekken? Je kunt daarover lezen o.a. in dit artikel, daarin zie je dat ik soms ook plaatselijk hydroquinone gebruik. Momenteel gebruik ik dat om de dag omdat de vlekjes van binnenuit toch weer wat omhoog kwamen. Ik gebruik nog twee keer per week een laagje vitamine A-zuur creme, die breng ik dan aan voordat ik begin met mijn nachtroutine.
 • in het weekend gebruik ik in plaats van  La nuit de Chanel eigenlijk altijd Le Weekend de Chanel, ik start meestal op vrijdagavond en gebruik deze drie nachten lang in combinatie met de nachtcreme van Philosophy.
Jullie zijn weer helemaal op de hoogte!! Heb je vragen en/of opmerkingen, laat het mij dan zeker weten, hier bij het artikel of eventueel op YouTube. Nu ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar jullie dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine op dit moment? Ben ik de enige met zo'n lange lijst? Over een paar weken zal ik weer een update doen. En vergeet niet te abonneren op mijn YouTube-kanaal, zo mis je nooit een video!
Deel dit artikel
Back to top