Inspiratie & Tutorials

Tutorial - Hoe lift je jouw ogen met oogschaduw?

Als je oogschaduw goed aanbrengt, dan kan oogschaduw ervoor zorgen dat jouw ogen veel groter lijken en het zelfs lijkt alsof je een "ooglift" hebt ondergaan. Dat is natuurlijk heel fijn als je wat ouder bent, maar het is ook een methode die goed werkt bij (licht)overhangende oogleden en daar kunnen ook jonge vrouwen last van hebben. De "techniek" is heel simpel, het gaat eigenlijk om het goed plaatsen van de oogschaduw en het maakt een enorm verschil. Ik heb mijn methode even op een rijtje gezet, probeer het vooral zelf uit, het is heel simpel en binnen een paar minuten klaar.

Wat heb je nodig?

 • oogschaduwbasis
 • een oogschaduwpalette in 4 tinten of vier losse oogschaduws in vier tinten die goed op elkaar aansluiten. Ik heb het Chanel Les 4 Ombres Tissé Mademoiselle (EUR 50,00) palette gebruikt maar een goedkopere variant is uiteraard ook prima te gebruiken.
 • mascara en een wimperkruller
 • wenkbrauwpoeder of een wenkbrauwpotlood
 • een goede blendingkwast, ik gebruik de MAC 217 kwast (EUR 22,00) hiervoor, die moet je eigenlijk standaard in huis hebben 
 • een eyeliner of oogpotlood
Chanel Tissé Gabrielle EUR 50,00

de swatches van het palette, van links naar rechts kleur 1, 2, 3 en 4 (dit komt straks weer terug)
 • foto 1 : een "bloot" oog met alleen een vleugje mascara van vanochtend en natuurlijk een dun laagje oogschaduwbasis (Urban Decay Primer Potion via HQhair.com), ik had mijn wimpers vanochtend al gekruld met mijn wimperkruller van Chanel.
 • foto 2 : met de sponsapplicator uit het oogschaduwpalette heb ik kleurnummer 3 aangebracht op mijn ooglid, in de arcadeboog heb ik kleurnummer 1 aangebracht en heb die een heel klein beetje uitgevaagd met de blendingkwast. Daarna is het nodig om de wimpers te krullen en zorgvuldige mascara aan te brengen. Zien jullie dat het oog al direct meer gelift lijkt?Je zou het prima hierbij kunnen laten als je houdt van een natuurlijke look. Kies twee kleuren die goed bij elkaar passen en zorg dat er niet teveel contrast tussen zit, de donkere kleur moet een schaduw voorstellen, dus een natuurlijke tint is het beste.
 • foto 3: als je met het puntje van de sponsapplicator de donkerste kleur (nummer 4) aanbrengt aan de buitenkant van het ooglid en in de arcadeboog, dan creëer je een schaduw die de ogen ook wat meer naar voren laat komen en dat oogt ook weer frisser. Die kleur hoeft niet extreem donker te zijn, zwart is echt niet nodig, en je kunt de kleur ook opbouwen. Ik breng eerst de kleur aan en ga deze daarna vervagen met een blendingkwast. ik breng ook wat kleur onder het oog aan.
 • foto 4: de donkere kleur blend ik in de kleur die al in de arcadeboog was aangebracht, zorg ervoor dat je de kleur niet teveel richting neus blendt. Oh ja, ik had natuurlijk al mascara aangebracht, maar normaal doe je dat pas als de look helemaal klaar is, anders kan er altijd nog oogschaduw op de wimpers vallen en dat is zonde. Ik heb ook nog wat van de lichtste kleur (nummer 2) aangebracht onder de wenkbrauwen.
 • foto 5 : de laatste truc is het aanbrengen van een eyeliner, dat lift echt ieders oog en maakt voor mij een look pas echt af. Door de donkere kleur direct achter de wimpers spreken de ogen ook veel meer en krijgen de ogen ook weer een extra lift. Weet je dat dit ook ideaal is als je brildragend bent? Zeker als je verziend bent en jouw ogen achter een bril vaak wat kleiner ogen, het aanbrengen van een eyeliner is dan echt een must. Ik heb een zwart oogpotlood van MAC gebruikt en daarna nog wat extra donkere oogschaduw uit het palette er overheen aangebracht voor een zachter resultaat.

Ik heb alle foto's nog even bij elkaar gezet, zo kun je het effect goed zien. Zou jij de complete look maken (de vierde foto) of vind je de eerste look (de tweede foto) al prima?
Na het aanbrengen van mijn oogschaduw ben ik altijd weer verbaasd hoeveel effect het kan hebben, zonder oogschaduw lijkt mijn oog heel vlak en heeft het weinig vorm naar mijn idee. Ondanks dat mensen altijd zeggen dat ik jonger lijk zonder oogschaduw, vind ik dat echt niet, het oogt juist vermoeider en ouder, het "hangt" meer en dat vind ik echt niet mooi. Toch hoeft de look niet altijd heel donker te zijn en ook de eyeliner hoeft er niet altijd bij, dat oogt dan vaak wat minder zwaar, al kun je het lijntje wel wat dunner maken.
Vergeet ook de wenkbrauwen niet  aan te zetten met wat wenkbrauwpoeder, daarmee kun je de vorm wat accentueren en wat "strakker" maken waardoor het liftende effect nog groter wordt. Epileer de wenkbrauw niet te dun, de trend is een natuurlijk, vrij rechte wenkbrauw en dat maakt ook weer jonger dan een dun boogje.

Vind jij dat oogschaduw een oog ook kan liften? Niet letterlijk natuurlijk, maar puur optisch! Juist als je wat ouder bent is dit ideaal, maar ook als je jonger bent is deze "techniek" echt de moeite waard. Kun jij je oogschaduw op deze manier aanbrengen of willen jullie nog meer tips horen? Laat het mij zeker weten!

Deel dit artikel
Back to top