Reviews

L'Oréal Paris Color riche l'extraordinaire lipsticks - review & swatches

Wat komen er toch veel nieuwe lipsticks, lipglosses en lipstains uit de laatste tijd! De ontwikkelingen staan zeker niet stil op dat gebied, iets wat goed nieuws is omdat in veel gevallen het betekent dat lipsticks mooier en fijner zijn. L'Oréal Paris introduceerde onlangs de Color Riche l'Extraordinaire lipstick, een lipstick met een sophisticated glans, een intense kleur en een comfortabel gevoel. Maar na het testen was ik een beetje in de war, dit is toch een lipgloss en geen lipstick? Kijk vooral even verder en oordeel zelf op basis van mijn review.....

Toen ik de Color Riche l'Extraordinaire lipsticks binnenkreeg was ik erg nieuwsgierig, ik hoopte eerlijk gezegd op mooie, dekkende vloeibare lipsticks met een mooie glans. De verpakking belooft veel goeds, door het venster kun je de kleur direct zien en die zien er gepigmenteerd uit en de vorm van de verpakking doet ook denken aan een "echte lipstick". So far...so good! 

De formule van Color Riche l'Extraordinaire is uniek, want L'Oréal heeft voor het eerst 3 verschillende oliën gecombineerd in een lipstick. Normaal worden kleurpigmenten vermengd met wassen om een lipstick te maken, maar dat heeft als nadeel dat pigmenten (en dus kleur) snel kunnen vervagen. Door de nieuwe formule blijft de kleur langer mooi te zien en is deze ook egaler op te brengen, aldus L'Oréal. Natuurlijk zijn de oliën ook verzorgend, in de formule vindt je argan-, lotusbloem-, cameliazaad en rosa canina olie die een comfortabel gevoel op de lippen geven en daarnaast ook een mooie glans aan de lipsticks geven.

de applicator is licht gebogen om zo de lipcontour goed te kunnen volgen en bestaat uit twee delen die aan de onderkant vast zitten, de applicator is dus niet gescheurd....dat dacht ik namelijk even!

Toch vind ik de Color Riche l'Extraordinaire lipstick echt geen vloeibare lipstick, maar toch een "gewone" lipgloss. Qua structuur, pigmentatie, glans en resultaat op mijn lippen in elk geval wel, ook qua houdbaarheid vind ik dit echt een lipgloss en geen vloeibare lipstick. Een vloeibare lipstick zou, naar mijn mening, toch dekkender moeten zijn en niet zo'n transparant effect moeten geven.
Maar ik ben absoluut niet ontevreden met de Color Riche l'Extraordinaire lipglosses (vanaf nu noem ik ze maar zo), ze zijn namelijk bijzonder goed gepigmenteerd voor een lipgloss, glanzen heel mooi, voelen prettig en niet extreem plakkerig aan op mijn lippen en blijven behoorlijk lang zitten. Goed nieuws dus, maar wel even anders dan ik had verwacht! Kijken jullie even mee naar de swatches van de zeven kleuren die L'Oréal in de winkels heeft liggen? Er zitten mooie bij!

101 Rose Melody - een zeer subtiele roze met fijne witte shimmers, wel een beetje braaf204 Tangerine Sonate - een gevaarlijk kleurtje omdat het jouw tanden geler maakt dan dat ze zijn....301 Rouge Soprano - een mooie frisse rood met de naam van mijn favoriete maffia familie....love it!304 Ruby Opera - een chique kleur rood met een koele ondertoon, wat maakt het mijn lippen mooi glad! Ik zie ook geen shimmers...401 Fuchsia Drama - deze kies ik zeker als de kleur van lente 2014, heerlijk!500 Molto Mauve - een echte "my lips but better' kleur600 Nude Vibrato - een mooie peachy beige met fijne shimmers, voor als je de lippen even niet wilt laten opvallen!

Review
De lipglosses zijn makkelijk aan te brengen met de applicator, al vind ik het niet zo heel simpel om een mooi randje te maken...als je dat doet met de punt van de applicator (die daar tenslotte voor is), dan breng je al gauw teveel kleur aan en ontstaat er een gekleurd randje dat je maar moeilijk weer kan "blenden" met de kleur op de rest van de lippen. Je moet dus wel een beetje zorgvuldig zijn in het aanbrengen! De formule hecht goed aan de lippen, maar als je teveel gloss aanbrengt dan heeft de lipgloss weleens de neiging om op de tanden terecht te komen...iets wat ik niet zo heel vaak meemaak bij lipglosses. Het is vrij makkelijk te verwijderen, maar echt mooi staat het natuurlijk niet als je een fellere tint draagt.

Qua comfort vind ik ze bijzonder fijn, ze hebben een fijne fruitige geur, voelen zacht aan op de lippen en maken de lippen gladder en de kleur trekt niet in de lijntjes, dat is zeker een pluspunt. De kleuren hebben een mooie pigmentatie en ik vind de subtiele glitters er ook leuk in, ze zijn niet te extreem en blijven niet achter op de lippen als de kleur is verdwenen, dat vind ik namelijk altijd heel vervelend! De glosses zijn en blijven transparant, maar geven wel goed kleur af en geven een mooi effect, een tikje siroopachtig.
Geen verkeerde lipglosses dus, maar L'Oréal mag van mij zeker nog een keer "echte" vloeibare lipsticks als de Lancôme L'Absolu Velours lipsticks....dat lijkt mij echt een goed plan!  Oh ja, er mogen best wat meer kleuren komen dan deze zeven, ik zou best nog wat peachy tinten willen zien en wat meer roze tinten voor de afwisseling!

Welke kleur vind jij de lentekleur van 2014? De frisse fuchsia of toch de warme rode? 

De nieuwe L'Oréal Paris Color riche l'extraordinaire lipsticks....uhm...lipglosses liggen nu in de winkels zoals DA, Etos en verschillende parfumeriëen, de adviesprijs is EUR 15,99 per stuk.

Heb jij deze lipsticks/lipglosses al getest? Zou jij ze omschrijven als lipstick of als lipgloss? 

Deel dit artikel
Back to top