Reviews

Chanel Perfection Lumière Velvet - lichte foundation met een fluwelen finish

Lichte foundations die aanvoelen alsof je niets draagt, maar toch zorgen voor een mooie, egale huid zijn zeker de trend van dit moment. Kwam je jaren geleden nog weleens foundations tegen die als een dikke laag op de huid lagen, tegenwoordig is dat echt niet meer nodig met de nieuwste technieken. Chanel brengt nu een nieuwe foundation uit die helemaal voldoet aan de eisen van een moderne foundation, Perfection Lumière Velvet, een vederlichte foundation die een mooie dekking combineert met een fluwelen, matte finish die de hele dag blijft. Ik heb de foundation al even getest en ga je er meer over vertellen, lees je mee?

Simpel en toegangelijk, zo omschrijft Chanel de nieuwe toevoeging aan het Perfection Lumière assortiment, de zeer vloeibare en dunne Perfection Lumiere Velvet (EUR 42,00). De foundation zorgt voor een resultaat dat lijkt en aanvoelt als een tweede huid, de teint wordt gecorrigeerd, de huidtextuur en poriën lijken verfijnder en de matte finish geeft een fluwelen resultaat. De soft focus poeders zorgen ervoor dat de huid veel gladder oogt en de teint egaler wordt, absorberende poeders zorgen ervoor dat het teveel aan talg wordt verminderd waardoor de huid matter wordt. De Perfection Lumiere Velvet is ideaal als je een vettere huid hebt, maar is ook een prima foundation voor een normale huid die weleens wat glimt of als je simpelweg houdt van een matter effect.

In Nederland worden zes kleuren Perfection Lumiere Velvet uitgebracht, ik heb ze allemaal op de foto gezet wat misschien wel handig is als je wilt kijken wat ongeveer jouw kleur is. Ik heb eigenlijk altijd kleur 40 beige van Chanel foundations (in elk geval in de winter/lente), ook in deze foundation gebruik ik deze kleur.

Qua textuur en verpakking lijkt de Perfection Lumiere Velvet als twee druppels water op de Vitalumiere Aqua, dat is ook een zeer dunne foundation met een prachtig resultaat, maar die is vooral geschikt voor de wat drogere huid omdat deze wat voedender is en behoorlijk wat glanzender. Dat was voor sommige mensen toch wel een nadeel, terwijl de textuur door iedereen als geweldig wordt ervaren. Perfection lumiere Velvet is wat mij betreft een prima aanvulling op het assortiment!

geen chique glazen flesje, maar een kunststof verpakking met een dop die perfect afsluit. De flacon is helemaal in zwart uitgevoerd en dat oogt toch wel Chanel chique, vinden jullie niet? De verpakking is in elk geval makkelijk mee te nemen, handig op vakantie natuurlijk, maar overdag hoef je de foundation eigenlijk niet mee te nemen, de houdbaarheid is namelijk heel erg goed.voor gebruik moet je de foundation even goed schudden

de dop draai je in één slag van de flacon, waar je een vrij kleine opening ziet. De foundation is heel erg dun, de kleine opening is dus zeker nodig! Hierdoor kun je goed doseren, je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een mooi resultaat (ongeveer 5 tot 7 druppels)

ingrediënten Chanel Perfection Lumiere Velvet


Volgens Chanel geeft de Perfection Lumiere Velvet een direct vervagend of "blurring" effect en ik ben het daar zeker mee eens. De foundation breng je binnen een paar tellen aan met jouw vingers, een kwast of sponsje is echt niet nodig en geeft zelfs een minder mooi effect dan als je jouw vingers gebruikt. Persoonlijk gebruik ik de laatste maanden eigenlijk nooit meer een foundation kwast, het effect met mijn vingers is veel natuurlijker en mooier naar mijn idee.


v.l.n.r. Chanel Perfection Lumiere Velvet 12 Beige rosé, 20 Beige & 30 Beige


v.l.n.r. Chanel Perfection Lumiere Velvet40 Beige, 50 Beige & 70 Beige 


zonder foundation


met een laagje Chanel Perfection Lumiere Velvet 40 beige


Review
Ik heb geen vette huid, maar toch ben ik heel tevreden over deze foundation. Het is vooral een "effortless" foundation, het kost weinig moeite om de foundation netjes op te brengen, het resultaat is goed en je kunt eigenlijk direct door met de volgende stap in jouw make-up routine zonder nog extra poeder of iets dergelijks aan te brengen. Het effect is een mooiere, egalere huid zonder een masker effect maar wel met een correctie in de glans van de huid, iets wat erg fijn is als je van nature een vettere huid hebt. Als je weinig tot nooit een foundation draagt omdat je bang bent dat het onnatuurlijk oogt, dan zou je echt eens deze foundation moeten uitproberen, ik weet zeker dat je om bent na een keer testen!

Dekking - licht tot medium, de dekking is echt natuurlijk maar dan wel met een iets mattere finish dan je zou hebben zonder foundation. In het begin dacht ik dat de foundation iets te mat zou zijn naar mijn smaak, maar na een uurtje dragen is dat effect al minder. Je kunt de dekking eventueel wel opbouwen door wat extra druppeltjes aan te brengen op de plaatsen waar je meer dekking zoekt, maar echt extreem dekkend wordt deze foundation niet. Toch vind ik deze wel dekkender dan Vitalumiere Aqua, maar dat kan ook gezichtsbedrog zijn omdat die veel glanzender is, lastig vergelijken dus.

Finish - semi-mat of misschien moet ik het omschrijven als een fluwelen finish, want zo oogt mijn huid zeker. De foundation corrigeert rode vlekjes vooral heel goed, fijn als je niet echt de behoefte hebt om de huid compleet te bedekken maar gewoon een iets mooiere huid wilt.

Houdbaarheid - die is goed! Op zich houdt de foundation gewoon de hele dag, zelfs de matte finish blijft mooi intact en ook gedurende de dag heb ik niet de behoefte om teveel glans weg te poederen, maar dat kan uiteraard wel als je dat zou willen. 

Huidtype - de foundation is perfect voor een normale, gemengde of licht vette huid, in principe kun je de foundation op iedere leeftijd gebruiken als je zo'n huidtype hebt en op zoek bent naar een foundation met een matte finish.

Prijs - EUR 42,00 voor een flacon met 30 ml 

Verkooppunten - je vindt de nieuwe Chanel Perfection Lumiere Velvet officieel vanaf 4 april 2014 bij de alle Chanel verkooppunten, maar misschien kun je hem dit weekend al spotten.

op deze foto draag ik de Perfection Lumiere Velvet foundation

Zijn jullie nieuwsgierig naar deze nieuwe Chanel foundation? Ik vind het een mooie aanvulling op hun assortiment en ben persoonlijk enorm fan van de dunne textuur die je eigenlijk niet voelt op de huid, jullie ook?

Deel dit artikel
Back to top