Reviews

MAC Proenza Schouler collectie - review & swatches

De echte fans van MAC zitten morgen waarschijnlijk al vroeg de website van MAC te refreshen omdat ze  niets willen missen van de MAC Proenza Schouler collectie. Ik ben er zeker één van, want ondanks dat ik zo gelukkig ben om al wat producten uit de collectie te hebben, wil ik meer!!! Meer van de blush ombres en dat komt goed uit, want naast de koraalkleurige Ocean City is er nog een prachtige roze. Kijk je even mee naar mijn review van 6 producten uit de MAC Proenza Schouler collectie?

De MAC Proenza Schouler collectie is voorzien van een speciale verpakking die ik heel mooi vind! De producten hebben een ombre, metallic look in een bijzondere kleurencombinatie die loopt van paars via geel naar groen. De lipstick hulzen lijken wel van metaal gemaakt, maar ik kan er niet helemaal uitkomen....het maakt ook eigenlijk niet zoveel uit, ik vind de verpakkingen gewoon mooi om te zien, net even iets anders! In dit eerdere artikel kun je alle producten nog even terugzien.


MAC Blush Ombre Ocean City EUR 30,00

Ocean City wordt omschreven als een ombre blush die loopt van beige naar koraal oranje, dat klopt ook wel al zou ik het lichtste deel toch omschrijven als perzik, want beige is het zeker niet. De blush is extreem goed gepigmenteerd, doe dus voorzichtig met aanbrengen, je brent al snel teveel aan. Gebruik liefst een duo fibre brush om de kleur goed op te bouwen en dan is het effect prachtig! Veel kleur dus, een mooie kleur ook die lekker fris en fruitig staat op een zomers getinte huid, perfect voor de aankomende zomer. Ik zie geen glitters of shimmer in de blush, maar compleet mat is deze ook weer niet, de poeder blendt wel heel mooi met de huid.

swatches met links het lichtste deel van de blush en rechts de donkerste kleur, in het midden heb ik de kleur uit het midden even geswatcht, behoorlijk gepigmenteerd zoals je ziet!


voor en na de Ocean Drive blush, een prachtige kleur die je eventueel wat subtieler kunt aanbrengen als je het too much vindt, maar voor de foto moest ik de kleur natuurlijk goed aanbrengen anders zien jullie de kleur niet genoeg.

Pro long wear eyeliner Rich experience & Pro long wear lip pencil Dynamo EUR 20,00
Beide potloden zijn zeer langhoudend, maar voelen wel wat stroef aan op de huid en lippen als je ze aanbrengt. Dat is best logisch, want ze moeten wel lang blijven zitten en dat doen ze zeker. Toch is het niet al te lastig om ze weer te verwijderen aan het einde van de dag, dat is ook wel een groot voordeel, want er zijn ook langhoudende producten die je zo ongeveer van de huid moet af beitelen om ze te verwijderen en dat is echt niet goed voor de huid.

Rich experience is een zwart/bruin oogpotlood zonder shimmers dat prima te combineren is met veel looks, het lijkt een beetje op Caviar ink van Bobbi Brown, één van mijn favorieten! Dynamo is een frisse roze kleur die heel mooi is, de kleur is iets zachter dan fuchsia maar nog steeds behoorlijk fel!

MAC Pro longwear lip pencil Dynamo - om de kleur even goed weer te geven heb ik mijn lippen helemaal ingekleurd met Dynamo. Dat voelt wel een beetje droog aan, maar als je dit doet en daarna een lipstick aanbrengt, dan weet je heel zeker dat jouw lipstick (en lip liner) de hele dag blijven zitten!

Ik hou van de stoere vierkante verpakkingen in de bijzondere kleurencombi, het paars is vooral heel mooi en eigenlijk doet deze kleurencombinatie mij denken aan de parfum Poison van Dior van vroeger, die verpakking was gifgroen en de flacon donkerpaars, erg apart!

links Mangrove & rechts Primrose lipstick EUR 25,00


links Mangrove & rechts Primrose

MAC Pro longwear lip pencil Dynamo + MAC lipstick Mangrove - door de lichte basis oogt deze combinatie net iets frisser en matter, mijn lippen voelden wel droog aan tijdens het dragen, maar na het verwijderen van de kleur was het allemaal weer normaal, mijn lippen waren zeker niet droger dan normaal. 


MAC lipstick Mangrove - een vrij matte, frisse oranje rood die heel zomers staat, de dekking en pigmentatie is heel goed, binnen no time zit de kleur erop, al vind ik wel dat je de lipstick goed voelt zitten op de lippen, de textuur is vrij dik. Het voordeel is dan wel weer dat de kleur echt lang blijft zitten!


MAC lipstick Primrose - een transparante "berry" ofwel bessenkleur die behoorlijk in was deze winter maar waar ik persoonlijk nog steeds geen fan van ben geworden. Wil je het toch eens proberen, dan is deze transparante versie prima om mee te beginnen, de dekking is niet extreem en toch krijg je de look van de donkere, mysterieuze lippen. Persoonlijk draag ik deze kleur echt nooit, toch kan deze tint echt wel mooi en bijzonder bij iemand staan, het moet wel bij je passen. De lipstick draagt wel fijn en hydrateert mijn lippen goed.


Nail Lacquer Thimbleweed EUR 15,50 - een bleke nude tint die in twee laagjes goed dekt, zoals je op de foto kunt zien. Ik vind het wel een mooie kleur! Lakken gaat makkelijk en de houdbaarheid is prima met een goede base- en topcoat (nooit vergeten!)
De MAC Proenza Schouler collectie is echt wel de moeite waard, zeker de blushes, de fijne oog- en lippotloden en natuurlijk de lipstick Mangrove, wat een lekkere knalkleur. Ik mis wel een mooi oogschaduwpalette in deze collectie, maar ik snap wel waarom die er niet bij zit. Voor de lente/zomer show van Proenza Schouler koos key artist Diane Kendall voor een behoorlijke, clean look zonder veel kleur...gelukkig heeft MAC in elk geval voor wat kleur op wangen en lippen gezorgd. Ik ga de roze blush Sunset Beach zeker nog proberen te bestellen en misschien ook nog wel de lipstick Pinkfringe, wat staat er op jouw lijstje?

Zorg ervoor dat je morgen de webshop van MAC in de gaten houdt (www.maccosmetics.nl), ik weet niet hoe laat de collectie online gaat en er is een grote kans dat de musthaves van deze collectie snel uitverkocht zullen zijn. Niet boos op mij worden als het niet lukt, ik heb jullie gewaarschuwd! Oh ja, lukt het morgen niet, dan kun je zaterdag 5 april ook nog terecht in de MAC pro store in Amsterdam, daar wordt de collectie ook verkocht, helaas niet bij de andere verkooppunten van MAC.
Edit : update 1 april...(geen grap) een deel van de collectie is online te koop, een deel nog niet, waaronder de blushes. Die komen volgens MAC pas eind april.....niet zo handig natuurlijk! Maar goed, ik kan er weinig aan veranderen!

Deel dit artikel
Back to top