Reviews

Debbie's favorieten - MAC Prep + prime Colour correcting SPF 30 creme

Vandaag heb ik weer een nieuw favoriet product voor jullie, een primer waar ik de laatste twee weken helemaal verslingerd aan ben! De MAC Prep + Prime Colour Correcting SPF 30 creme is een fijn product dat ik gebruik als basis voor mijn foundation en andere make-up. Nu gebruikte ik altijd de Superprimer van Clinique (en die vind ik ook nog steeds heel fijn) toch ben ik overgestapt omdat deze CC creme ook een goede zonbescherming heeft en dat kunnen we nu best gebruiken met het prachtige lenteweer! Kijk je even mee naar mijn review?

MAC heeft sinds vorige maand een compleet nieuw assortiment met Prep + prime producten die tevens kleurcorrigerend werken, in dit eerdere artikel heb je er al meer over kunnen lezen. De primers en poeders zijn uitgevoerd in verschillende kleuren, die elk voor een ander doeleinde gebruikt kunnen worden.
Ik heb de Prep + Prime Colour Correcting creme in de kleur Adjust (EUR 28,00), een perzik/beige tint die mijn huid mooi opfrist waardoor de huid vooral wat frisser oogt, de primer vangt het licht mooi en reflecteert dit subtiel. Het is geen highlighter (!!) maar maakt de huid net even mooier, net als goed licht zou doen, het maakt je simpelweg iets mooier maar dan op een zeer subtiele manier. Er is ook een gele, roze en abrikooskleurige versie, die erg fijn is als je resp. een vrij rode, een vale en een donkere, grauwe huid hebt. In de verpakkingen zien de kleuren er misschien best heftig uit, maar ze zijn echt heel licht gepigmenteerd zodat je echt niet bang hoeft te zijn voor gekleurde wangen, no worries!

De Prep + Prime Colour correcting SPF30 creme zit een een slanke zwarte tube en valt dus in de Prep + Prime range van MAC, waarin je nog veel meer fijne producten vindt die je gebruikt voordat je make-up gaat aanbrengen. Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar het voorbereiden van de huid op make-up is echt heel belangrijk, tenslotte staat alle make-up beter op een verzorgde huid en zorgen primers er echt voor dat make-up veel langer blijft zitten.

De primer is prima te doseren door de zeer kleine opening, hierdoor werk je hygienisch en komen de (goede) ingrediënten vrijwel niet in contact met zuurstof waardoor ze langer werkzaam blijven. Dat is natuurlijk heel prettig! Ik gebruik ongeveer de hoeveelheid van een kikkererwt.

de ingrediëntenlijst van MAC Prep + Prime Color Correcting SPF 30 creme adjust - een mooie lijst ingrediënten met vooral veel zonnefilters, vitamine E, fruit- en plantenextracten, hyaluronzuur, cafeine, glycerine en urea.

de Adjust is een lichte beige/roze basis die na goed uitsmeren vrijwel transparant is, je ziet wel dat de creme een mooie, subtiele en natuurlijke glans achterlaat, wat een verschil met de eerste foto! Jammer genoeg zag je het verschil op mijn gezicht amper, vandaar dat ik daar geen foto van gemaakt heb, je moet mij maar op mijn woord geloven!

De MAC Prep + Prime Colour Correction SPF 30 creme Adjust is een niet-vette basis die ik dagelijks gebruik over mijn dagcreme (dat is mijn laatste stap in de huidverzorging) en voordat ik foundation aan ga brengen. Ik zorg er wel voor dat ik voldoende product aanbreng, vooral omdat ik de primer ook als dagelijkse zonbescherming gebruik. Als ik te weinig primer aan zou brengen, dan is de bescherming tenslotte ook niet optimaal en dat is zonde. Wat ik er zo fijn aan vind, is dat de primer er echt voor zorgt dat mijn foundation mooier en langer blijft zitten, mijn huid glanst veel minder dan als ik geen primer zou gebruiken en door de subtiele oplichting oogt mijn huid net wat frisser en helderder. Ik moet je wel eerlijk zeggen dat ik zo'n resultaat al gewend was toen ik de Superprimer van Clinique gebruikte, maar die heeft geen SPF en dat is toch het grote voordeel aan deze Prep + Prime CC creme van MAC.

Je kunt deze CC creme of primer (wat je wilt) in principe gebruiken bij alle huidtypes en bij alle leeftijden, het is geen dagcreme of foundation, ik zie het echt als een primer die eventueel kan zorgen voor een kleine kleurcorrectie als je die nodig hebt. Heb je een normale huid die soms wat grauw of dof kan ogen, dan kun je Adjust gebruiken of Recharge als je een donkere huid hebt. Heb je een rode huid dan kies je voor de gele Neutralize en als de huid wat grijs en vaal oogt, dan kies je voor de lila Illuminate, dat zorgt voor een frisse, meer roze teint.  Ik kan hem je echt aanraden!! Binnenkort test ik ook de poeder en compact van deze serie uit, als er weer een favoriet bij zit, dan hoor je zeker van mij! Je kunt de MAC Prep + Prime Colour Correcting SPF 30 nu bij alle MAC verkooppunten kopen voor EUR 28,00 (tube 30 ml).

Wat is jouw favoriete primer om te gebruiken onder jouw foundation of poeder?

Deel dit artikel
Back to top