Reviews

Nieuwe favoriete Jo Malone combinatie : Tuberose Angelica & Grapefruit

Mijn Jo Malone verslaving heeft weer een nieuwe, favoriete combinatie opgeleverd, wat is het toch fijn dat je de geuren zo goed met elkaar kunt combineren, zijn jullie al aan het "layeren" geslagen? Ik vind dat toch wel echt een leuke manier van parfum dragen, je creeert een unieke, persoonlijke geur die vrijwel niemand herkent en dat maakt het net even specialer. Toch wil ik mijn nieuwe favoriete combinatie graag even met je delen, de nieuwe Tuberose Angelica Cologne Intense met de frisse Grapefruit cologne, sexy en toch fris, I love it!

Jo Malone Tuberose Angelica (EUR 112,00 100 ml) is de nieuwste geur van Jo Malone London en behoort tot de Intense lijn, een lijn met geuren die wat zwaarder en intenser zijn dan de "gewone" Jo Malone geuren, die juist vooral bekend zijn omdat ze zo fris, luchtig en fijn zijn. De gewone geuren zoals Grapefruit, Orange Blossom, Lime Basil & Mandarin en Blackberry & Bay zijn op zichzelf al erg fijn, maar door ze te combineren met één van de Intense geuren, krijg je net een wat diepere geur, die ook weer niet te heftig en zwoel zal zijn.
De Intense geuren zijn vaak wat kruidiger, warmer misschien ook wel en bevatten duidelijk intensere geurnoten, maar zijn geen van allen te zwaar, heftig of te aanwezig. Ik vind het fijn dat ik mijn geur echt kan "personalizen", heb ik zin in een iets zwoelere versie van mijn favoriet dan spray ik 3 keer met Tuberose Angelica en 1 keer met (bijvoorbeeld) Grapefruit, wil ik het wat frisser dan pas ik de verhouding gewoon aan naar mijn smaak. En weet je wat echt fijn is? De geuren "clashen" nooit, het gebeurt simpelweg niet dat een combinatie niet kan....natuurlijk zijn sommige combinaties wel fijner dan anderen.....

Tuberose Angelica is gecreëerd door Marie Salamagne, zij legt hieronder uit hoe ze tot deze bijzondere combinatie is gekomen, leuk om te lezen!

Wat was het idee achter Tuberose Angelica?
Het idee was om de tuberoos op een andere manier te intepreteren zodat deze perfect zou passen bij Jo Malone. Ik wilde een op maat gemaakte bloem creëeren, modern en zeer sensueel, simpel maar geraffineerd, rijk maar ook fris. Tuberoos bezit een overdadige vrouwelijkheid en de angelica zorgt voor een onverwachte twist.

Waarom is natuurlijke tuberoos zo'n zeldzaam en duur ingrediënt in een parfum?
Ieder jaar verschijnt de majesteuze en elegante bloem op de lange stelen van mei tot december, maar de tuberoos heeft zeer specifieke omstandigheden nodig om te bloeien. Tuberoos heeft een warm en zonnig klimaat en een rijke kleibodem nodig om de uitnodigende, sensationele geur vrij te geven Het is een veeleisende en zeldzame bloem die maar één jaar bloeit op een plaats. Daarnaast zijn de bloemen zeer fragiel en moeten ze, zeer snel, geoogst worden bij zonsopgang, om de kostbare elixer te kunnen oogsten. Het is de moeite absoluut waard, het is namelijk één van de mooiste bloemen om mee te werken als parfumeur.Mijn 

Tuberoos is een bloem die bloeit in de nacht, heb je deze karakteristiek gebruikt in de geur? En wat maakt deze tuberoos geur anders dan anderen? 
Witte bloemen vangen de warmte van de zon en zullen hun geur vooral 's nachts loslaten. Daarom vind de oogst ook plaats tijdens zonsopgang, de geur behoudt dan optimaal zijn versheid. Ik vind het idee dat de geur van een bloem intenser wordt naarmate de dag vordert intrigerend en dat is nu precies ook wat er gebeurt bij Tuberose Angelica. De geur groeit in intensiteit vanaf de eerste spray en verspreidt de krachtige geur zelfs na enkele uren nog steeds, het is een zeer langhoudende geurnoot.
Tuberoos werd eerder vooral gecombineerd met warme kruiden of met een bloemenboeket, toch is deze opbouw een tikje "vintage" en ik wilde juist een meer moderne versie van een tuberoos parfum creeren met een meer houtige basis. Angelica Tuberose leunt tegen de klassieke parfums, maar is toch beduidend frisser en pittiger, omdat ik angelica en roze peper heb toegevoegd. De geur is levendiger, moderner maar laat de voluptueuze sensualiteit van de mooie bloem helemaal intact, mede door de mooie basis van amberhout in de basis van de geur. 

Kun je omschrijven hoe Tuberose Angelica zich ontwikkeld?
“De koningin van de witte florals", ik hou van deze definitie van de tuberoos. De bloem is echt de ster van de geur, vanaf de top tot de "drydown" ontwikkelt de bijzondere sensualiteit zich in verschillende facetten. In het begin ruik je de verslavende frisheid door de aromatische angelica en de bruisende roze peper en mandarijn, dit doet mij denken aan de verse tuberoos. Daarna ruik je de volle, weelderige bloemige sensualiteit van de prachtige bloem, die net iets chiquer is door de jasmine sambac en gardenia, een behoorlijk sexy combinatie. Tot slot, een volle "houtige" basis door warm amberhout, gecombineerd met cremig sandelhout en een intens cederhout, krachtige houtsoorten die de kracht van de tuberoos nog meer naar boven laten komen. 

Met welke andere Jo Malone London geuren zou je deze combineren? 
Oud & Bergamot voor de sprankelende citrusnoten en voor het mysterieuze "houtachtige" karakter. Maar de combinatie met Peony & Blush zorgt voor een bloemige weelderigheid en luxe sensualiteit. 


De Intense geuren van Jo Malone zijn verpakt in een chique zwarte flacon, ze zijn maar in één maat te koop (100 ml, de prijs is EUR 112,00), er is geen kleine variant te koop in tegenstelling tot de "gewone" Jo Malone geuren. 

Mijn favoriete combinatie momenteel is de Grapefuit en Tuberose Angelica, de Grapefruit is heel fris en fruitig, ik ben er gek op maar soms is de geur net iets te fris en mag deze wel wat vrouwelijker ruiken. Dat lukt heel goed met de prachtige nieuwe Tuberose Angelica, die zowel warm als bloemig is, maar ook stoer en intens. Grapefuit maakt de geur net wat sprankelender, perfect voor de lente wat mij betreft!

Nog een kleine sneak peek, deze limited edition Blackberry & Bay scented candle met speciaal design van Michael Mangove komt in mei ook naar de Jo Malone boutiques in Den Haag en Amsterdam (die counter opent begin mei in de Bijenkorf)

Ik heb Tuberose Angelica ook nog gecombineerd met de English Pear & Freesia body cream, die combinatie is ook geweldig en vooral wat zachter en zoeter, maar ik weet zeker dat jullie vast zelf ook een fijne combinatie kunnen bedenken als je bij de Jo Malone boutique staat in De Bijenkorf in Den Haag. Ga er vooral een keer ruiken en wie weet bouw jij, net als ik, langzaam maar zeker ook een Jo Malone geurgarderobe op.....ik sta momenteel op 9 verschillende geuren, moet je eens nagaan hoeveel combinaties je daarmee kunt maken?

Combineer jij weleens geuren met elkaar? Of combineer je bijvoorbeeld een body lotion van de ene geur met de parfum van een andere geur? Heb jij zo'n bijzondere, persoonlijke combinatie?

Deel dit artikel
Back to top