Nieuws

Yves Saint Laurent Couture palette - geïnspireerd door Mondriaan

Yves Saint Laurent grijpt voor zijn nieuwe oogschaduwpalettes terug naar de wereld van de couture, net zoals gebeurde toen de eerste make-up lijn van Yves Saint Laurent werd geïntroduceerd in 1978. Qua uiterlijk moet je direct denken aan de befaamde Mondriaan-jurken van Yves Saint Laurent, zo hebben de nieuwe Couture palettes toch een Nederlands tintje. De kleuren zijn geïnspireerd op de reizen die Yves maakte maar uiteraard ook op sommige van zijn legendarische ontwerpen zoals de vrouwen-tuxedo en de safari-look. Kijk je even mee naar de nieuwe oogschaduwpalettes?

Cara Delevigne is het gezicht van de campagne van de nieuwe Couture palettes van Yves Saint Laurent

Kleurexpert Lloyd Simmons koos voor verschillende contrasten en harmonieën in de elf musthave paletten (in augustus 2014 komen nog 3 combinaties uit). Door de fijne kleurcombinaties kan iedere vrouw haar unieke, signature look maken of je nu kiest voor een donkere, smoky eye in fraaie tinten of gaat voor een rustige look met een vleugje kleur, het kan allemaal. De finishes van de oogschaduws variëren binnen een Couture palette van mat tot iriserend en van parelmoer tot metallic, aan de pigmentatie en de textuur is extra aandacht besteedt (de oogschaduws versmelten als het ware op de huid), de kleuren zijn levendig en sprekend.


bij het Couture palette (EUR 58,00) krijg je twee applicators, een dubbelzijdige sponsapplicator en een fijn eyeliner kwastje
no. 1 Tuxedo

no. 2 Fauve

no.3 Afrique 

no.4 Saharienne

no. 5 Surrealiste

no. 6 Parissiene

no. 7 Love

no. 8 Lumiere Majorelle

De kleurencombinaties zien er mooi uit, gedurfd ook, zeker de Lumiere Majorelle, het vraagt wel wat durf om deze iconische kleurencombinatie te dragen maar Cara staat het prachtig (maar wat eigenlijk niet?). Maar ook als je meer houdt van een rustige look kun je vanaf eind mei 2014 terecht bij de Yves Saint Laurent verkooppunten, want vanaf dat moment vind je de Couture palettes in de winkels. Ze gaan EUR 58,00 per stuk kosten, een vrij hoge prijs, maar als ze inderdaad fijne, zeer pigmenteerde oogschaduws bevatten met een smeltende textuur, dan worden we toch wel nieuwsgierig! In augustus 2014 komen nog 3 Couture palettes uit, maar daarover hoor je tegen die tijd zeker meer.

Heb jij al ervaring met de huidige oogschaduwpalettes van Yves Saint Laurent? Ik wel, heel enthousiast was ik nooit, maar ik denk dat deze Couture palettes zeker een verbetering zullen zijn. Ik hou jullie op de hoogte!

Deel dit artikel
Back to top