Blogs & Editorial

Iedere dag SPF gebruiken, maar hoe doe ik dat nu?

Wist jij al dat de beste manier om huidveroudering zoals rimpels, verlies van stevigheid en vlekken op de huid te voorkomen is door vanaf jongs af aan de huid tegen de zon te beschermen? Ik denk dat dit voor jullie niets nieuws is, de huid beschermen met een product met SPF is dus echt noodzakelijk als je een mooie en gezonde huid wilt houden. Maar hoe moet je dat nu doen? Moet je nu echt om de twee uur opnieuw SPF aanbrengen? Wat moet je nu gebruiken en hoe? Ik zal je in dit artikel vertellen hoe ik met dit advies om ga.....

 

Agenda

Als ik 's ochtends op sta weet ik over het algemeen hoe mijn agenda eruit ziet, ik weet dan of ik thuis aan werk ben of dat ik een dagje op pad ga voor mijn werk of dat ik bijvoorbeeld een dag richting pretpark, stad of terras ga. Of wat er dan ook op mijn planning staat, tijdens de vakantie weet ik dan bijvoorbeeld dat ik de hele dag bij het zwembad of op het strand ga zitten of liggen. Dat is mijn uitgangspunt, tenslotte breng ik 's morgens voor de eerste keer een beschermend product aan tegen de zon en kan ik het juiste product kiezen.Welk product?

Als ik de hele dag thuis werk (en dus merendeels binnen ben) dan gebruik ik toch wel een product met SPF, vaak zit die in mijn dagcreme maar anders breng ik een product aan over mijn dagcreme (bijvoorbeeld UV Essentiel van Chanel, Advanced multi-protection UV defense van Estée Lauder of de nieuwe Sun Control Radiant glow fluid van Lancaster), waarna ik verder ga met mijn make-up. Sinds een tijdje gebruik ik ook een primer met een SPF, de MAC Prep + Prime CC creme (review), dat is natuurlijk helemaal fijn! Ik gebruik eigenlijk iedere dag wel een foundation of BB cream, eigenlijk altijd met SPF, dat biedt natuurlijk ook nog wat extra bescherming (al kun je dus niet al die SPF's bij elkaar optellen). Dit is een prima bescherming voor een normale dag voor mij, als ik toch even naar buiten ga, dan gebruik ik geen extra bescherming, ik smeer dus geen extra laagje als ik 's middags nog in de auto stap om een boodschap te doen of als ik een afspraak heb, dat vind ik echt niet nodig, tenzij het gaat om een langere periode. Ik gebruik trouwens op zo'n dag geen beschermend product voor mijn lichaam.
Als ik weet dat ik op een dag echt veel buiten ben (denk aan een dagje strand, pretpark, stad, terras, tuin etc) en het is mooi weer, dan kies ik meestal voor een iets andere routine, ik gebruik dan meestal geen normale foundation, poeder, blush etc. Maar hou het voor mijn gezicht bij een speciaal zonproduct zoals een BB cream met hoge factor of een speciale zonnefoundation (Collistar, Lancaster en Shiseido hebben die) en die breng ik dan ook extra aan gedurende de dag, soms doe ik dat in een extra laagje maar soms haal ik het er ook even met een tissue af of is het er al af door het zwemmen. Mijn lichaam (of althans de blote delen) bescherm ik dan natuurlijk wel, na het zwemmen of na een uurtje of twee breng ik dan een nieuw laagje aan, dat is niet bepaald lastig natuurlijk.

 

In de loop van de dag?

Verandert mijn agenda en ga ik er toch nog op uit, dan pak ik mijn "on the go" zonproduct mee en ga ik lekker op pad, ik heb dan altijd een dun product met hoge SPF bij me die ik, deppend, snel over mijn make-up kan aanbrengen, dat gaat echt prima en dat mijn blush dan misschien niet meer perfect zit....dat maakt dan echt niet uit hoor! Er zijn ook (minerale) poeders die eventueel wat extra bescherming kunnen bieden, die zijn vooral handig om even wat extra bescherming aan te brengen tussendoor. Misschien heb je jouw foundation (met SPF) wel bij je? Daarvan kun je eventueel ook een extra laagje aanbrengen, als je dat deppend doet, dan moet dat prima lukken. En ben ik mijn beschermende product vergeten, dan probeer ik gewoon zoveel mogelijk uit de zon te blijven als het even kan.Weerbericht

Oh ja, dit alles hangt natuurlijk ook enorm af van het weerbericht, stel dat ik urenlang in de regen loop en het bewolkt is, dan ga ik echt niet om de twee uur een beschermend product aanbrengen, dat is naar mijn idee echt niet nodig. Goed, de UVA stralen gaan ook door de zon heen, maar het maakt natuurlijk wel verschil....dan ben ik echt niet zo streng! Tuurlijk, een SPF in de ochtend breng ik dan alsnog aan en ik neem zeker ook een product mee (je weet maar nooit), maar daar blijft het vaak ook wel bij. Vergeet niet dat een paraplu of capuchon ook beschermt....dat scheelt!
 

Relax!!!

Hoe belangrijk ik zonbescherming ook vind, er zijn toch nog altijd belangrijkere dingen, zoals plezier maken en gelukkig en ontspannen zijn! Stel je voor dat je uitgenodigd wordt door een groep vrienden om spontaan de hele dag in een park te gaan hangen, omdat het zulk prachtig weer is en jij hebt geen beschermend product bij je....dan zeg je natuurlijk geen nee! Moet je ook zeker niet doen, tenslotte kun je niet meer dan je best doen en moet je je ook weer niet iedere minuut van de dag druk hoeven maken om een eventuele rimpel op je 50e........ Kortom, relax....het is belangrijk om je tegen de zon te beschermen, maar geloof me, van die ene keer onbeschermd zonnen krijg je echt niet meer rimpels, echt niet!Zo doe ik dat dus, ik vind zonbescherming belangrijk, maar het beheerst mijn leven zeker niet, het is wel onderdeel van mijn routine en inmiddels hoef ik er niet eens meer bij na te denken. Net zoals ik het normaal vind om mijn kids ook goed te beschermen tegen de zon, ga ik met mijn kids op pad, dan heb ik ook altijd een mini flacon zonbescherming voor hun bij (en voor mijn man....die heeft het tenslotte net zo goed nodig, al smeert hij trouw iedere dag een beschermend product). Hoe ga jij om met zonbescherming?

Deel dit artikel
Back to top