Reviews

Tom Ford Beauty Unabashed eye and cheek compact & lip color sheer review

Toen ik deze week de mooie Eye and Cheek compact Unabashed van Tom Ford binnenkreeg en deelde op social media, kreeg ik heel wat verzoekjes of ik swatches wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat, maar tot vandaag ontbrak de tijd! Gelukkig heb ik vandaag eindelijk met het palette (en drie lipproducten) mogen spelen en ik kan je zeggen, ik ben "stunned", wat een prachtig palette! Nu mag dat ook wel voor die prijs, want een koopje was het niet, maar ja...het is wel van Tom Ford! Kijk je mee?

Unabashed is de allereerste Eye and Cheek compact (GBP 68,00) van Tom Ford, niet eerder combineerde hij oogmake-up met gezichtsmake-up in één palette. Maar nu ik Unabashed heb gezien, kan ik alleen maar hopen op meer...liefst één met iedere make-up collectie, zou je dat voor mij willen doen Mr. Ford? Haha...ik denk niet dat hij deze smeekbede zal horen, maar wie weet heeft hij nog meer fans die het hem vragen en dan weet je het maar nooit!
De verpakkingen van de lente & zomer make-up producten zijn in plaats van bruin goud en de producten zelf zijn uitgevoerd in glanzend wit met goud, het zijn behoorlijk opvallende items in een make-upstash en dat vind ik wel zo leuk. De verpakkingen zijn luxe, zwaar uitgevoerd, sluiten goed, beschadigen niet en zien er na langere tijd nog steeds goed uit. Op de foto zie je ook de Fire Lust Skin Illuminator (GBP 46,00) die ik vorig jaar heb gekocht, deze heeft nog een bruine dop, de versie die je nu koopt heeft een witte dop.
Dit is een beetje jammer, geen witte "pouch" voor het palette, dat had het helemaal afgemaakt en eerlijk gezegd had ik dit wel verwacht van de extreme perfectionist die Tom Ford is, maar natuurlijk is het slechts een onbelangrijk detail. De "pouch" ofwel het hoesje beschermt het grote, platte palette in elk geval prima.

Beeldschoon aan de buitenkant, al is het toch altijd zonde dat je snel vette vingers op zulke producten krijgt, je blijft poetsen! Het palette is behoorlijk stevig, ik heb zelf de bronzer in hetzelfde formaat en die is na een half jaar eigenlijk nog als nieuw en die gebruik ik heel vaak. Toch neem ik het niet zo snel mee op reis, maar dat komt vooral omdat het formaat een tikje aan de grote kant is (understatement, het is nl. huge!)

Maar de binnenkant is zo mogelijk nog mooier, glanzend goud en een mega spiegel met de naam "Tom Ford" ingegraveerd geeft een geweldig en chique gevoel. En over de inhoud kan ik heel kort zijn, die ziet er geweldig uit! Drie oogschaduws en twee producten voor het gezicht, een lichte bronzer en een prachtige blush, die je eventueel ook op de ogen kunt gebruiken om wat meer combinaties te maken.

De bovenste oogschaduw geeft vooral glans af en weinig kleur, de middelste taupe oogschaduw is behoorlijk mat maar wel erg mooi van kleur, zo'n kleur past echt bij alle oogkleuren, gecombineerd met de glanzende kleur geeft het een sophisticated smoky look die niet te donker is en dus mooi in de zomer. De blauwe kleur is immens gepigmenteerd, echt bizar en dat maakt het even een uitdaging om deze kleur te gebruiken. Ik ben niet zo'n fan van een blauwe ooglook, dus heb ik de oogschaduw als eyeliner aangebracht waarbij ik een zwarte basis heb gebruikt om het net iets donkerder te maken. Maar ik ga deze week nog even verder aan de slag, wie weet komt er nog een look voorbij!


De kleuren voor de wang zijn beeldschoon, het is een warme gouden kleur die misschien beter als mooie highlighter is dan echt als bronzer, maar dat ligt ook een beetje aan jouw huidskleur. Ik heb de kleur gemixt met de lichtste oogschaduw en onder mijn wenkbrauw aangebracht, dat kan ook. De blush is prachtig, een warme roze tint met fijne shimmers, echt perfect!

In de collectie vind je een nieuw product, de Lip Shimmer (met de ronde bovenkant) die je zou kunnen omschrijven als een gouden topcoat. Nu verwachte ik niet zoveel van het product, maar mijn nieuwsgierigheid overwon het en ik heb deze toch maar meebesteld. 

De witte verpakkingen van de Lip color sheer (GBP 36,00) en Lip Shimmer (GBP 36,00) zijn lekker fris voor de zomer, normaal krijg je de lipsticks van Tom Ford in de bruin met gouden verpakking, welke vinden jullie mooier? Ik toch de witte eerlijk gezegd, al gaat dat misschien toch ook wel vervelen na een tijdje.

v.l.n.r. Lip color sheer Sweet Spot, Lip shimmer Solar gold & Lip color sheer Firecracker

Tom Ford Lip Shimmer Solar Gold - een transparante gouden topcoat die geen kleur geeft, maar heel fijne shimmers waardoor het zonlicht mooi sprankelt op jouw lippen. Prima te gebruiken over een (matte) lipstick, maar eventueel ook zo te dragen, eerlijk is eerlijk....niet bepaald spectaculair.

Je ziet het misschien amper, maar rechts zie je wel wat extra fijne shimmers op de foto, het blijft alleen erg subtiel, toch is het effect "in het echt" best leuk, maar ik vind Solar Gold de hoge prijs niet waard.

Tom Ford Lip color sheer Sweet spot - een sheer lipstick? Nou, dat vind ik behoorlijk meevallen, de dekking nl. prima en de pigmentatie ook! De lipsticks zijn wel veel lichter van textuur dan de normale lipsticks en dat vind ik wel prettig. Sweet spot is een perfecte koraalkleur voor deze zomer, dit wordt zeker mijn favoriet!



Tom Ford Lip color sheer Firecracker - hier zie je nog eens beter hoe goed het gesteld is met de pigmentatie, Firecracker is wel wat minder oranje dat je zou denken, er zit behoorlijk wat rood in en dat is wel fijn, een oranje lipstick blijft toch altijd lastig. De Lip color sheers zijn lekker hydraterend, blijven voor "sheer" lipsticks lang zitten en hebben mooie shimmers die niet irritant blijven plakken. Dat doen de lipsticks ook niet trouwens, ze zijn heel prettig in gebruik en brengen makkelijk aan.


v.l.n.r. Solar Gold, Sweet spot & Firecracker




De Skin Illuminator Fire lust had ik vorig jaar al gekocht in de zomercollectie, een prachtige fluide die je kunt mengen met foundation of gewoon zo op de huid kunt aanbrengen voor een prachtige glow die iedere huid echt mooier maakt. Het is een niet-vette fluide die qua kleur te omschrijven is als roze-brons-goud. Het is niet echt een highlighter naar mijn idee, daarvoor is de kleur net wat te donker en je moet de Illuminator wel goed verdelen over de huid voor het mooiste effect. Natuurlijk kun je de Illuminator wel plaatselijk aanbrengen, bijvoorbeeld op de wangen, het hoeft niet over het hele gezicht. Het product is heel zuinig in gebruik, je doet er echt lang mee, zeker als je (zoals ik) nog 20 van dit soort producten hebt om uit te kiezen! Dit vind ik wel echt een aanrader trouwens, een fijn product dat een mooi resultaat geeft op een simpele manier.

Tom Ford Skin Illuminator Fire Lust



Nog even de complete look, gecombineerd met Sweet Spot lipstick, wat een fijn kleurtje is dat, het laat mij er gewoon lief uitzien! Haha...dat ben ik natuurlijk ook, maar niet verder vertellen. Ik draag verder de Armani Maestro compact foundation en ik heb vanochtend de nieuwe zelfbruiner van Clarins getest, een lekker kleurtje geeft die mij!

Als echte Tom Ford fan was ik al verliefd op de producten toen ik de foto's zag, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet teleurgesteld ben, de producten zijn allemaal mooi. Het palette wordt zeker weten het palette dat ik heel veel ga gebruiken de komende weken, ik hou van de mooie taupe tint en met de blauwe, donkere kleur kun je de look net iets dieper maken. De blushes zijn prachtige en de lip color sheer heel erg mooi en fijn om te dragen, ik ben dus bang dat er of nog een bestelling aan zit te komen of dat ik tijdens mijn Londense tripje binnenkort nog wat extra kleur ga inslaan, ik vind ze prachtig! Ik heb alle producten besteld in de webshop van Selfridges, ik had ze binnen drie dagen in huis met DHL en de verzendkosten waren GBP 15,00, betalen kan met creditcard maar ik zag ook een Paypal optie. Natuurlijk is verzenden niet goedkoop, maar wie weet kun je eens iets met meerdere mensen bestellen of combineren met iets anders? Dan is het best een keer te doen, je moet er iets voor over hebben tenslotte....

Ben jij al een beetje nieuwsgierig geworden naar make-up van Tom Ford? Moeten we een petitie starten om de make-up ook naar Nederland te laten komen? De Bijenkorf heeft toch nog wel een plekje over?

Deel dit artikel
Back to top