Nieuws

Beauty dilemma - scrubben of exfoliëren

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag een dilemma over huidverzorging, gebruik jij het liefst een gezichtscrub of een (vloeibare) exfoliant om dode huidcellen te verwijderen? Ik heb er een duidelijke mening over.....

Beauty dilemma
Iedere avond reinigen we allemaal braaf onze huid (en misschien doe je dat 's ochtends ook nog wel een keer), maar onze huid heeft toch echt wat meer liefde nodig. Dode huidcellen laten zich namelijk niet zo makkelijk verwijderen met een "normale" reiniger, daar heb je echt een exfoliant voor nodig, in de volksmond misschien beter bekend als een scrub. Ik denk dan ook dat de meeste mensen ooit weleens een gezichtscrub hebben gebruikt, zo'n creme met scrubdeeltjes (pitjes, suiker, fijn zand, plastic korreltjes of korreltjes van klei) die je 1 of 2 keer per week gebruikt waarna de huid extra glad aanvoelt en ook vaak stralender oogt. Prima zou je denken, maar inmiddels hoor je ook steeds vaker over het gebruik van exfoliants, vloeibare producten (vaak) zonder scrubdeeltjes die d.m.v. veilige fruit- of melkzuren de dode huidcellen losweken van de huid waarna je een glanzende, meer egale en zachtere huid ziet verschijnen. Exfoliëren is nog niet zo bekend als scrubben, maar ik denk dat het behoorlijk in opkomst is, al moet je soms nog best zoeken naar geschikte producten, zeker in de drogisterij. Er zijn maar weinig budgetvriendelijke exfoliants te koop, dat moet binnenkort toch echt een veranderen wat mij betreft!

Hoe denk ik erover?


Mijn allereerste scrub was van Aapri, kennen jullie die misschien ook nog? Het was een gezichtscrub met gemalen abrikozenpitjes die heerlijk rook en behoorlijk pitig was, na een minuutje (extra hard) scrubben stapte ik met een rood gezicht de douche uit....maar het voelde wel heerlijk zacht! Haha...gelukkig heb ik een taaie huid en weet ik inmiddels dat een rode huid niet bepaald een goed teken is, ik had toch echt iets te hard gescrubt. Tja, ook ik moest het nog leren! Tot een jaartje of twee geleden gebruikte ik regelmatig een scrub, maar sinds die tijd gebruik ik toch steeds vaker een exfoliant en dat bevalt mij veel beter. Ik scrub eigenlijk nog maar zelden, al heb ik heus wel een paar fijne scrub zoals die van Clinique, La Mer en Clinique, toch skip ik ze steeds vaker. Ik vind het resultaat van een scrub meestal niet echt enorm goed, al blijf ik het leuk vinden om de korreltjes op mijn huid te voelen, een gekke tik! Ik heb wel gemerkt dat ik exfoliants met regelmaat moet gebruiken om een mooi resultaat te krijgen en te behouden, ze staan dus drie keer per week op mijn beauty menu, als je nieuwsgierig bent naar mijn favoriete combinatie dan kun je dit artikel nog even lezen.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie erover denken? Ik denk dat jij ook wel begonnen bent met een scrub, wie niet eigenlijk! Ben jij nog steeds een echte "scrubber" of ben je ook overgestapt naar het gebruik van een (vloeibare) exfoliant? Of combineer je het misschien, dat is uiteraard ook een optie? Wat kies jij : een exfoliant of een scrub? En wat is jouw favoriet?

Deel dit artikel
Back to top