Blogs & Editorial

Editorial - liever een yummy mummy dan een slummy mummy

Ik ben inmiddels al iets meer dan 17 jaar moeder, van twee kids om precies te zijn, en ik schrok behoorlijk van de uitslag van een Britse onderzoek naar het modegevoel van jonge moeders. In een artikel in The Daily Mail was te lezen dat maar liefst 78 % van de moeders na geboorte van hun kind de interesse in mode compleet verliezen en vooral kiezen voor comfort. Nieuwe mummies zijn dus liever slummy dan yummy ofwel liever slonzig dan lekker.....zo zonde, je bent naast mama toch ook gewoon vrouw?

21 % van de nieuwe moeders dragen geen korte rokjes meer, 17 % gooit haar skinny jeans in de kast en 18 % laat de hoge hakken staan en natuurlijk kiest een groot deel van de slummy mummies voor een lekker kort en praktisch kapsel! Er is geen interesse meer in mode, trends worden niet meer gevolgd en de eerste jaren geven nieuwe moeders ongeveer 50 % minder geld uit aan hun kleding. Dit heb ik uiteraard niet zelf bedacht, maar blijkt uit een onderzoek onder 2.000 Britse vrouwen. En weet je wat ik denk...ik denk dat het in Nederland eigenlijk nog erger is, we zijn tenslotte al niet zo heel modieus.

Ik werd op mijn 26e voor de eerste keer moeder, een jonge meid natuurlijk en ik moet je eerlijk zeggen dat ik mijn kledingstijl helemaal nooit heb aangepast, niet toen ik zwanger was en ook daarna niet. Ik heb tot op de laatste dag voor de bevalling rondgelopen op hoge hakken en kocht me suf aan leuke jurkjes, mooie jassen en leuke tops uit de normale collecties die toch nog over mijn buik heen paste. Ik moest er niet aan denken om van die belachelijke zwangerschapskleding te dragen (vooral 17 jaar geleden had je echt nog niets leuks, al kwam het langzaam aan wel) en dus kocht ik gewoon een maatje groter of zocht ik naar lekkere rekbare materialen om te dragen, genoeg keus. En toen werd Bo geboren, wat een feest en ik was per direct verliefd op haar, alles stond ook in het teken van het zorgen voor Bo. Ik was er 24 uur per dag mee bezig, maar dat betekende niet dat er geen tijd meer was voor mijzelf, tijd genoeg!

Zo'n klein babytje slaapt nl. heel veel en in de uurtjes dat Bo lekker lag te slapen kon ik er dan mooi voor zorgen dat mijn zwangerschapskleding weer uit de kast verdween en ik mijn gewone kleding weer aan trok. Make-up aanbrengen, daar had ik genoeg tijd voor en mijn haren waren nog steeds lang en als het nodig was ging die in een staart of knotje! Ik woonde toen midden in de stad en dat betekende dat ik iedere dag gezellig met Bo kon gaan winkelen....ehm...boodschappen doen. Tja, op hoge hakken, dat wel, al droeg ik natuurlijk heus weleens platte schoenen (geloof ik tenminste, het is alweer zo lang geleden). Ook na de geboorte van Sem (10 jaar geleden) ben ik niet veranderd, de dag nadat hij geboren was trok ik mijn favoriete (skinny) jeans aan en deed zelf de deur open voor de kraamhulp die zo ongeveer flauwviel bij het zien van de kraamvrouw op hoge hakken....haha!

Ik heb het nooit begrepen, vrouwen die zich laten verslonzen als ze eenmaal een kindje hebben gekregen, ik vind het zo zonde en ik geloof ook niet dat ze er zelf heel blij van worden als ze in de spiegel kijken! Smaken verschillen natuurlijk en niet iedereen hoeft hoge hakken en luipaardprintjes te dragen, maar even serieus....na het krijgen van een kindje ben jij nog steeds jij, je hebt er alleen een zeer belangrijke taak bij gekregen, namelijk de opvoeding van jouw kindje. En geloof me, dat kan echt prima op hoge hakken en met mooie lingerie i.p.v. uitgelubberde en verwassen zwangerschapsbeha's. Wat ik hier vooral mee zou willen zeggen, vergeet/verlies jezelf niet na zo'n ingrijpende gebeurtenis, ik ben ervan overtuigd dat je daardoor altijd beter in je vel zal zitten met alle positieve gevolgen van dien!

Deze yummy mummy gaat er weer een mooie week van maken, doen jullie dat ook? En als ik jullie ergens bij kan helpen, let me know!

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top