Reviews

Interessante huidverzorging van Philosophy, REN, Guerlain, Estelle & Thild en Kenzo

Op mijn beautyzolder lijkt het wel parfumerie, een hele rommelige parfumerie dan wel, want ik ben druk bezig met wat orde te scheppen in de chaos. De producten die ik binnenkrijg kan ik niet allemaal uitgebreid testen, maar het is ook zonde om ze helemaal niet te laten zien. De komende weken kun je dus wekelijks een artikel vinden met interessante nieuwe huidverzorging incl. een korte review/uitleg, al zie je soms ook bestaande producten voorbij komen. Vandaag fijne producten van Philosophy, REN, Guerlain, Estelle & Thild en Kenzo....

Hoe werkt het nu precies met reviewen?
Dagelijks komen er nieuwe perszendingen binnen bij mij, variërend van een nieuwe parfum tot een make-up collectie, maar natuurlijk komen er ook veel huid- en haarverzorgingsproducten binnen. Ik moet dus een keuze maken tussen de producten welke ik echt uitgebreid ga testen (meestal zijn dat persoonlijke favorieten) en welke ik wat korter ga testen. Met de laatste groep producten is helemaal niets mis (in de meeste gevallen dan) maar het zijn dan producten die minder goed bij mijn huidtype passen of ze zijn niet zo vernieuwd of ze pakken een probleem aan waar ik geen last van heb. Maar soms is het ook omdat er simpel te weinig dagen in het jaar zitten om alles te kunnen testen. Natuurlijk zou ik andere mensen kunnen laten testen, maar in de praktijk brengt dat vooral erg veel werk met zich mee en is het resultaat van de review soms wat tegenvallend, niet iedereen kan goed onder woorden brengen hoe een product werkt. Ik hou het dus bij zelf testen en heel soms laat ik wat testen door betrouwbare testpersonen in mijn omgeving.

De producten die je hieronder ziet heb ik zelf allemaal getest, sommige een paar dagen, anderen gebruik ik nog steeds van tijd tot tijd (de Philosophy & REN huidolie bijvoorbeeld) en ik ga jullie er in het kort even iets over vertellen.

Philosophy When hope is not enough EUR 37,94 (flacon met pipet 25ml) 


When hope is not enough is een fijne gezichtsolie die vol omega 3-6-9 zit, als het goed voor jouw hart is dan moet het toch ook goed voor jouw huid zijn? De olie is zeer licht en trekt snel in, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een vette huid. Het is juist ook belangrijk om de huid regelmatig te voorzien van lipiden ofwel vetten, maar doe het wel met mate! Zo heb je maar een paar druppels nodig voor jouw hele gezicht, denk aan een druppel of 3 tot 5, meer niet. Hope is not enough zorgt voor een goed gehydrateerde huid, laat een mooie glans achter en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. In de olie vind je zoete amandel-, zonnebloem-, lijnzaad-, sesam-, macadamia- en olijfolie, de complete ingrediëntenlijst vind je hieronder. Ik vind deze olie heerlijk om 's nachts te gebruiken, maar als ik merk dat mijn huid wat droger dan normaal aanvoelt, dan gebruik ik overdag ook weleens een paar druppels. Ik ben fan!

Estelle & Thild Super Bioactiive Age control serum EUR 60,00 (pompflacon 30 ml) 


Estelle & Thild is een Zweeds cosmeticamerk dat in al haar producten gecertificeerde biologische ingrediënten gebruikt die een bewezen werking hebben. In de producten vind je geen minerale oliën en parabenen, uiteraard worden de producten niet op dieren getest. De Super Bio active lijn is de anti-aging lijn binnen Estelle & Thild en richt ze vooral op herstellen van de schade in de huid door UV blootstelling en algemene huidveroudering. Het gebruik van een serum is echt onmisbaar als je ouder bent, een serum bevat vaak meer werkzame ingrediënten dan een creme en dat is bij Age control serum ook het geval. Het serum ruikt heel "groen", is licht van textuur en verdeelt makkelijk over de huid, in combinatie met een dagcreme en make-up werkt het ook prima. De Super Bio Active lijn is heel populair, zelfs onder celebrities, naar verluidt is Beyoncé er ook gek op (aldus haar visagist op Instagram onlangs) en als Queen B. fan is....dan ik ook! Nee hoor, dat niet, maar als je zoekt naar biologische cosmetica van goede kwaliteit, dan moet je zeker eens aan deze fijne lijn denken.

Guerlain Abeille royale dark spot corrector pore minimizer EUR 105,56 (pompflacon 30 ml) 


Ik ken de Abeille royale lijn van Guerlain best goed en ik moet je eerlijk zeggen dat de producten mij goed bevallen en toch blijven ze niet in mijn vaste routine. Oh nee, dat is niet helemaal waar, want ik heb de nachtcreme toch helemaal opgebruikt en ook de oogcreme is zo goed al op gegaan. Toen ik onlangs dit nieuwe serum kreeg wat pigmentvlekken moet verminderen en poriën zou verkleinen, was ik daarom ook best nieuwsgierig. Nu ben ik een tikje sceptisch geworden over "wondermiddelen" die pigmentvlekken kunnen laten verdwijnen, omdat ze bij mij vrijwel nooit werken. Dat ligt niet aan de producten overigens, maar aan mijn pigmentvlekken die nu eenmaal te diep in de huid zitten waardoor de werkzame ingrediënten simpelweg niet in de buurt van het probleem komen.
Toch heb ik dit serum best even getest, tenslotte kan het best dienen als ondersteuning en zijn ook niet alle pigmentvlekjes even hardnekkig. De honing en Royal jelly in het serum zijn in principe goed voor de huid, zijn op zich geen wondermiddel bij pigmentvlekjes, het is wel fijn dat er glycol zuur in het serum zit, dat exfolieert de huid op een milde manier. Het serum is fijn, maar wel erg sterk geparfumeerd en dat vind niet iedereen even fijn. Ik heb zelf geen echt grove of zichtbare poriën, ik zag dan ook weinig verschil na een tijdje gebruik, verwacht daar ook niet teveel van maar als je overstapt van een minder goede naar een goede huidverzorgingsroutine, dan zul je best verbetering kunnen zien in de grootte van de poriën.

REN Bio retinoid anti-ageing concentrate EUR 60,00 (flacon met pipet 30 ml) 


Retinol kennen jullie vast wel, het is een ingrediënt dat je vaker tegenkomt in goede huidverzorging en zorgt er (bewezen) voor dat de huid verbeterd waardoor deze jonger en frisser zal gaan ogen. Retinol is een synthetische afgeleide van vitamine A-zuur, het enige ingrediënt dat dermatologen aanbevelen om de huidveroudering tegen te gaan of te herstellen, al is retinol dus niet exact hetzelfde als vitamine A-zuur, het lijkt er wel erg op. In dit concentraat van REN Skincare (of moet ik toch deze olie zeggen) vind je een complex o.a. van plantaardige vitamine A dat het gevecht met de oudere huid aangaat zonder de irriterende effecten van synthetische Retinol (dat kan namelijk weleens voorkomen, al heb ik er nooit last van gehad). Zoals je hieronder kunt zien bestaat de concentrate vrijwel uitsluitend uit natuurlijke producten en dat is goed nieuws als je daar de voorkeur aan geeft. Ik vind het een heel fijn serum dat zuinig in gebruik is, een tikje vet blijft (waardoor ik het alleen 's nachts zal gebruiken) en zorgt voor een goede aanvoelende huid. Je vindt nog meer producten in deze lijn, waaronder een dagcreme en een "echt" serum. 

Kenzo Cream with a sheen EUR 45,00 (pot 50 ml) 


Kennen jullie KenzoKi? Dat was altijd de huidverzorgingslijn van Kenzo, maar door een wijziging bestaat dat merk niet meer onder die naam maar vind je de producten voortaan onder de naam "Kenzo" in de winkels, veel duidelijker natuurlijk. Jammer genoeg betekende dit wel dat een aantal product het assortiment verdwenen, zo jammer. Maar deze "creme qui fait belle" is er nog steeds en daar zullen veel mensen blij mee zijn. Het is een lichte, luchtige creme met een bijzondere geur door het lotusbloemwater dat ook in de creme verwerkt is. Eerlijk gezegd is het geen hoogvlieger op het gebied van werkzame ingrediënten, het zijn vooral prettig aanvoelende en hydraterende ingrediënten die de huid een fijne boost geven, al moet ik toch wel zeggen dat er wat anti-oxidanten in de creme zijn opgenomen, jammer alleen van de verpakking in een pot, anti-oxidanten kunnen daar nooit zo goed tegen. Een creme in pot hoeft geen probleem te zijn (als je maar hygienisch werkt) tenzij de creme vol zit met ingrediënten die slecht tegen zuurstof kunnen, die niet zo stabiel zijn om het even kort uit te leggen. Kortom, een fijne creme in gebruik, die ook niet meer belooft dan een gezonder glanzende huid te geven. 

Jullie zijn weer even op de hoogte van een aantal nieuwe huidverzorgingsproducten! Misschien ben je wel nieuwsgierig geworden naar één van de producten? Ze zijn allemaal al beschikbaar in de winkels (klik op de prijzen om direct naar een online shop te gaan, zo ontdek je de verkooppunten), je kunt ze zelf eens gaan uittesten of het iets voor je is. Huidverzorging moet je toch altijd zelf testen, het is ook zo persoonlijk. Heb je vragen over de producten? Stel ze dan gerust hieronder, dan doe ik mijn best ze te beantwoorden! 

Naar welke nieuwe huidverzorginsproducten ben jij nieuwsgierig? Laat het mij weten, dan kan ik die misschien opnemen in het volgende artikel!

Deel dit artikel
Back to top