Reviews

Exfoliant in de drogisterij - Olaz Regenerist Nacht vernieuwend elixer

Afgelopen week was ik voor de zesde keer bij de Velthuis Kliniek om mijn zesde peeling met glycolzuur te ondergaan en inmiddels ben ik echt om, ik ben overtuigd van de noodzaak van regelmatig exfoliëren. Als je de huid regelmatig exfolieert verwijder je de dode huidcellen, waardoor de huid er veel beter zal gaan uitzien maar ook veel beter gaat functioneren waardoor deze er zichtbaar jonger en gladder uitziet. Exfoliëren kun je ook gewoon thuis, op een veilige manier en je kunt zelfs een prima exfoliant kopen in de drogisterij, de Olaz Regenerist Nacht vernieuwend elixer.

Glycolzuur
Het belangrijkste werkzame ingrediënt in dit elixer is de glycolzuur (een AHA), die op de derde plaats in de ingrediëntenlijst staat, dat is een goed teken. Toch kan ik nergens terugvinden wat precies de concentratie is van de glycolzuur, waarschijnlijk ligt het rond de 8 %, dat is zo ongeveer het maximum wat een bedrijf mag gebruiken in huidverzorging die je in de winkels kunt kopen. Op zich is dit een enorm verschil met de 50 % glycolzuur die ik afgelopen week op mijn huid kreeg bij mijn peeling bij de Velthuis Kliniek, maar dat is dan ook een peeling die ik maar een paar minuten op mijn huid kan verdragen zonder dat het pijn gaat doen of gaat irriteren en dus mag deze peeling alleen gedaan worden door een professional. Je kunt deze elixer dan ook niet vergelijken met een professionele peeling, maar het is wel een prima ondersteuning en je kunt de elixer zeker ook gaan gebruiken als een professionele peeling niets voor je is. 

op de ingrediëntenlijst vind je naast glycolzuur ook verschillende plantaardige extracten, glycerine, de anti-irritant allantoïne en vitamine B

Lekker slapen
De Olaz Regenerist Nacht vernieuwend elixer is een semi-transparante, dunne, gel-achtige substantie die je iedere nacht kunt aanbrengen op de schone huid. Je brengt een dun laagje aan op de huid en laat dit gewoon de hele nacht zitten, over de exfoliant kun je het beste geen andere producten gebruiken, dat is ook niet nodig. De elixer trekt snel in de huid, laat een laagje achter dat een tikje stroef aanvoelt maar niet plakt of kleeft, het is eigenlijk helemaal geurloos en het glimt ook niet. Breng de elixer niet aan dichtbij de ogen, omdat de huid daar vaak wat te gevoelig voor is. En als je een wondje hebt, dan kan het zijn dat de elixer licht prikt, maar dat gevoel zal binnen een paar seconden verdwijnen.

Glanzend, glad en zacht
Na een nacht lekker slapen kun je de volgende ochtend de elixer van de huid halen door even een plens water in jouw gezicht te gooien of (zoals ik altijd doe) een watje met toner over de huid te halen waardoor je het eventuele restant van de huid afhaalt. Toch blijft er niet echt een laagje achter, de elixer trekt vrijwel helemaal in de huid, toch wil ik de dode huidcellen wel even van mijn huid halen, al is het alleen maar voor het idee. Na gebruik voelt de huid echt zachter, ziet deze er gladder en fijner uit en zul je zeker verschil gaan zien in de glans van de huid. Dit kun je soms al na één nachtje zien, maar natuurlijk wordt het effect beter zichtbaar en voelbaar als je de elixer vaker gebruikt. 

Huidverzorging werkt beter
Als de huid minder dode huidcellen op zich heeft liggen, dan zal jouw huidverzorging ook veel beter zijn werk kunnen doen, maar de huid kan bijvoorbeeld ook beter vocht vasthouden en zelfs tekenen van huidveroudering als fijne lijntjes, een slappere huid en een oneven huidoppervlak kunnen zeker verdwijnen. Kortom, een exfoliant zou een onderdeel moeten zijn van ieders huidverzorgingsroutine, zowel van jong als oud! Je kunt de elixer in principe iedere nacht gebruiken, maar dat hoeft niet, je kunt het bijvoorbeeld ook een paar nachten per week gebruiken of juist als een kuurtje gebruiken van tijd tot tijd. Vergeet trouwens ook niet dat je de elixer ook kunt gebruiken op de hals en de decolleté, zeker ook een belangrijk onderdeel van het lichaam waar je huidveroudering snel zult zien.

UV bescherming is belangrijk!
Als je een exfoliant gebruikt dan wordt de huid gevoeliger voor UVA en  UVB stralen, dat is ook de reden dat je vrijwel nooit een hoge concentratie AHA's terugvindt in dagproducten, maar juist wel in nachtproducten. Zorg er dus altijd voor dat je de huid overdag goed beschermt met een product met SPF en als je erg gevoelig bent voor de zon, dan zou je tijdens een zonnige zomer misschien deze elixer beter even kunnen skippen totdat de zon minder (fel) gaat schijnen.

De Olaz Regenerist Nacht vernieuwend elixer is te koop voor ongeveer EUR 33,00 bij de drogist & Bol.com en vind je in het Olaz schap, in het flesje met pompje vind je 50 ml en daar kun je zeker een week of zes mee doen. Ik heb de exfoliant/de elixer zelf natuurlijk ook getest en qua resultaat doet hij mij zeker denken aan mijn favoriete exfoliant van dit moment, Le weekend de Chanel, een aanrader dus! Vind je de prijs nog wat aan de hoge kant, hou dan de aanbiedingen eens in de gaten, met Olaz zijn er regelmatig goede aanbiedingen.

Heb jij inmiddels ook al eens een exfoliant geprobeerd? Stap morgen de drogisterij maar eens binnen en test deze even uit op jouw hand, je zult zien hoe mooi het resultaat is na een paar minuten!

Deel dit artikel
Back to top