Nieuws

Verstandig omgaan met huidverzorging

We weten allemaal hoe belangrijk het is om goede producten te gebruiken voor jouw huid, met de juiste producten zal jouw huid er gezond en stralend uitzien! Maar weet je dat het ook belangrijk is om verstandig om te gaan met jouw (dure) huidverzorgingsproducten? Als je mijn tips eens goed doorneemt, dan kun je er zeker van zijn dat jouw huidverzorging lang meegaat en optimaal kan presteren en daar profiteert jouw huid zeker van.

  • huidverzorgingsproducten moeten altijd worden aangebracht op een schone huid (dus niet over het restje make-up van de vorige dag.....)
  • was altijd jouw handen voordat je huidverzorging gaat aanbrengen op het gezicht of rond de ogen om te voorkomen dat ziektekiemen, bacteriën, vuil of andere besmettelijke substanties op jouw huid terecht komen (dus niet even naar toilet voor je de dagcreme aanbrengt zonder daarna jouw handen te wassen....)
  • als je een gevoelige huid hebt, dan moet je heel zorgvuldig te werk gaan als je een nieuw product gaat gebruiken. Doe daarom altijd een "patch test", waarbij het het nieuwe product aanbrengt op de binnenkant van jouw pols of elleboog (desnoods aan de onderkant van jouw kaak) en dat een aantal uren laat zitten. Op die manier kun je zien of en hoe jouw huid reageert op het product, breng het dus nooit direct aan op jouw gezicht of bij jouw ogen. Ik hoor te vaak horrorverhalen over mensen die onder de rode uitslag of eczeem zitten na gebruik van een product, iets wat op zich niet echt te voorkomen is als je niet precies weet waar je niet tegen kunt, maar met deze test kun je echte drama's misschien voorkomen, doen dus als je een gevoelige huid hebt!
  • krijg je een geirriteerde huid of voel je de huid op een vervelende manier reageren op een product, haal het dan direct van jouw gezicht af, dat is nooit een goed teken. Er zijn natuurlijk wel producten die een kleine tinteling kunnen veroorzaken, maar geloof me...als het pijnlijk wordt is dat echt geen goed teken, eraf met dat product en stop met het gebruiken. Een huidverzorgingsproduct mag nooit irritatie geven als het wordt aangebracht, ook al beweren sommige verkoopsters weleens dat het dan pas gaat werken......hmmm.....nee, dan gaat het de huid irriteren en dat is echt nooit een goed idee. Blijf je irritatie zien of blijft de huid pijnlijk, neem dat contact op met een arts als het ernstig is en gebruik eventueel een homeopatische zalf of Lanette creme om de huid tot rust te brengen.
  • om de kwaliteit van de huidverzorgingsproducten te garanderen is het verstandig deze niet aan extreme temperaturen bloot te stellen, kamertemperatuur is het beste maar het belangrijkste is een stabiele temperatuur. Zorg dat ze niet in de zon staan en bewaar ze liever niet in een vochtige omgeving (sommige badkamers kunnen best vochtig zijn).
zie je het geopende potje met daarin "24M"? Dat betekent dat het product nog tot wee jaar na de opening gebruikt kan worden, een behoorlijk lange tijd dus. Natuurlijk moet je dan wel zorgen dat het goed bewaard is.
  • gebruik je huidverzorging in een potje, werk dan altijd zo hygienisch mogelijk, gebruik het liefst een (schone) spatel om de creme uit het potje te halen en doe de deksel zo snel mogelijk weer dicht, maak de rand regelmatig even schoon met een tissue.Gebruik je een pompflacon, zorg dan dat de spuitmond de huid niet raakt als je het product uit de flacon pompt, maar laat het product uit de pomp "schieten". Breng een product niet direct op de gezichtshuid aan, maar eerst op een vinger of op jouw hand.
  • bij oogcreme is het belangrijk dat je deze alleen aanbrengt op de harde delen rondom het oog, de oogkas om precies te zijn. Begin met aanbrengen onder de binnenste ooghoek en klop de oogcreme voorzichtig in richting buitenste ooghoek, waarbij je dus de rand van jouw oogkas volgt. Voorbij de buitenste ooghoek ga je dan richting wenkbrauw en daar stop je met inkloppen, meer is niet nodig. De creme trekt uit zichzelf richting oog, hierdoor wordt het ooglid niet vet en komt er ook geen oogcreme in jouw oog, dat kan namelijk weer gaan irriteren. 
  • op ieder product zie je een symbooltje staan van een geopend potje met daarin het aantal maanden dat een product goed blijft als het eenmaal geopend is (noteer in jouw telefoon op welke datum je het product hebt geopend, zo kun je het altijd nakijken). Is een product nog helemaal dicht en verpakt in de originele verpakking, dan kun je zo'n product zeker wel een jaar bewaren (dit heb ik even nagevraagd bij Lancaster) tenzij er natuurlijk iets anders op de verpakking staat. Zorg er dan wel voor dat het product liefst koel en donker bewaard wordt, anders gaat de werking toch nog achteruit. 
  • ruikt een product vreemd of anders dan eerst, dan is dat vaak een teken dat het niet meer goed is, je kunt het dan beter niet meer gebruiken.

Als je deze tips opvolgt dan zullen de werkzame ingrediënten in jouw verzorgingsproducten langer behouden blijven en dat komt de werking weer ten goede! Het is toch heel jammer als een duur product zijn werking verliest omdat jij het potje in de zon laat staan? Kortom, neem de tips ter harte en berg de producten goed op en wees hygienisch in het opbrengen.

Heb jij nog vragen over hoe je producten moet bewaren en opbrengen? Stel ze gerust hieronder! 

Deel dit artikel
Back to top