Reviews

Estelle & Thild Violet body lijn - minder cellulite en een strakkere huid

Welke vrouw wil er nu geen strakkere huid? Of het nu de huid van het gezicht is als je wat ouder wordt of juist de huid van jouw armen of benen, een strakkere huid ziet er altijd mooier en vooral jonger uit. Door gezond te leven en te sporten kunnen we al een goed resultaat krijgen, maar soms is dat nog niet genoeg, dan kan de huid net even wat extra's gebruiken. Estelle & Thild, het biologische merk uit Zweden heeft nu een mooie Violet body lijn met een drie stappen plan, kijk je even mee?

Estelle & Thild
Estelle & Thild is opgericht door Penilla Rönnberg, het merk is vernoemd naar haar twee dochters, omdat ze verzorgingsproducten wilde creeren die veilig genoeg waren voor haar jonge dochter. Daar is ze zeker in geslaagd, Estelle & Thild biedt nu een behoorlijk uitgebreide range biologische verzorgingsproducten die voorzien zijn van (zoveel mogelijk) biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit. De producten zijn allemaal voorzien van het Ecocert certificaat, bevatten geen parabenen, minerale oliën, SLS en onnodige toevoegingen, de producten worden niet op dieren getest.

Stap 1 : exfolieer met de Body scrub violet (EUR 30,00 tube 150 ml)
De Violet body scrub is een zachte, fluweelachtige bodyscrub met zeer fijne korreltjes die je aanbrengt op de vochtige huid (stap wel even onder de douche vandaan) en met grote ronddraaiende bewegingen inmasseert. De micro-kristallen (met een natuurlijke oorsprong) maken de huid direct gladder en geven de circulatie in de huid direct een boost, hierdoor oogt de huid direct gezonder en stralender. De scrub bevat daarnaast ook nog voedende arganolie, rozenwater en camelia-extract om de huid te hydrateren en verzorgen. De bodyscrub is geurloos, althans ik kan geen geur ontdekken en dat vind ik persoonlijk wel een beetje jammer, maar ik begrijp ook wel dat het niet nodig is om er een parfum aan toe te voegen (al staat het helemaal onderaan toch op de ingrediëntenlijst). Het voordeel van een (vrijwel) geurloze bodyscrub is dat je hierna gewoon een geparfumeerde showergel kunt gebruiken en de geuren niet met elkaar kunnen "clashen" (hoe vertaal je dat nu eigenlijk goed, als strijden?). De scrub is vrij dun van textuur en glijdt wel makkelijk van de huid af als deze te vochtig is, dat is dan weer zonde omdat een deel van de scrub dan ongebruikt in de afvoer verdwijnt, voorzichtig doen dus! De scrub is behoorlijk zacht, qua structuur doet deze mij meer denken aan een gezichtscrub dan een lichaamscrub, zo zacht is de scrub. Maar ik moet zeggen dat mijn huid na gebruik toch een stuk zachter aanvoelt dan ervoor, een prima resultaat dus! De scrub is voor 99,4 % gemaakt met natuurlijke ingrediënten, 12,9 % van de ingrediënten is van biologische oorsprong.

ingrediëntenlijst Estelle & Thild Body scrub violet
Stap 2 : voer af met de Slimming oil violet (EUR 39,00 flacon 100 ml)

Cellulite heeft vrijwel iedere vrouw, het zijn zichtbare vet- en vochtophopingen tussen de huidcellen die soms te maken hebben met een te hoog vetpercentage in het lichaam, maar dat hoeft niet persé. Er zijn genoeg, ultraslanke vrouwen die toch hier en daar cellulite hebben, het is nu eenmaal een echt "vrouwending", de oorzaak schijnt toch vaak hormonaal te zijn. Hoe dan ook, een gezond voedingspatroon, regelmatig bewegen en een goede massage kunnen een gunstig effect hebben op cellulite, die kan zeker minder zichtbaar worden al vergt het wel tijd en dus wat moeite. De Slimming oil violet heeft een naam die niet helemaal juist is naar mijn idee, de olie zorgt er natuurlijk niet voor dat de "slimmer" ofwel slanker wordt, dat zou wel heel erg mooi zijn! Nee, de huidolie zorgt er wel voor dat de huiddrainage beter werkt, waardoor na het inmasseren de afvalstoffen onder de huid beter afgevoerd worden. Een verbeterde afvoer zorgt ervoor dat de huid minder cellulite zal laten zien, de huid oogt gladder, minder bobbelig en steviger. In het gunstigste geval kun je wat vocht en vet verliezen waardoor je misschien wel wat slanker zal worden, maar verwacht geen wonderen!

De slimming oil bevat zonnebloem-, argan- en tarwekiemolie, maar ook heel veel groene koffiebonenextract, tenslotte is caffeïne een bekende vochtafdrijver en helpt zeker het vocht onder de huid te verminderen, vooral als je deze olie combineert met een goede massage (grote cirkels over de huid en even stevig inmasseren). Je kunt deze (vrijwel ongeparfumeerde) olie twee keer dag plaatselijk aanbrengen, de olie trekt vrij snel in maar laat wel een licht vette huid achter. De verpakking is van kunstof, iets wat ik wel zo prettig vind bij een olie.
ingrediëntenlijst Estelle & Thild Slimming oil violet
Stap 3 : verstevig met de Firming lotion violet (EUR 39,00 flacon 200 ml)

Met deze lichte, hydraterende bodylotion verstevig je de rest van de huid, de krachtige bioactieve ingrediënten zorgen ervoor dat de huid steviger en elastischer wordt, anti-oxidanten pakken schade door vrije radcialen aan en de caffeine zorgt opnieuw voor een goede circulatie en afvoer van afvalstoffen in de huid! De lotion is vrij dun, waardoor deze makkelijk in te masseren is, de huid voelt hydrateerd aan maar niet vettig of plakkerig. Ook deze lotion is vrijwel geurloos en dat vind ik persoonlijk minder fijn, de geur is zelfs een beetje muffig, ik mis een frisse touch en dat nodigt niet zo uit om deze lotion vaak te gebruiken, maar dat zal waarschijnlijk meer mijn persoonlijke voorkeur zijn. Of deze lotion mijn huid echt verstevigd weet ik niet, dat blijft lastig te meten natuurlijk.

ingrediëntenlijst Estelle & Thild Firming lotion violet

Ik gebruik dit drie stappen plan nu alweer een paar weekjes, meestal volg ik de drie stappen op drie keer in de week, dan douche ik met de body scrub, gebruik ik de slimming oil en firming lotion. Op de andere dagen gebruik ik soms de slimming oil in de avond, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik die ook afwissel met een andere anti-cellulite gel (ik moet er nog wel een paar testen) die ik dan weer in de ochtend gebruik (dan vind ik de olie iets minder fijn). De resultaten zijn goed, ik verwacht geen wonderen en mijn cellulite zit er nog gewoon, maar ik merk altijd wel dat de huid gladder en strakker gaat ogen door de extra aandacht die ik aan mijn huid van mijn benen, buik en armen geef. Vooral het masseren doet mijn huid echt goed, maar dat is eigenlijk geen nieuws, dat is namelijk altijd goed voor de huid. Soms ben ik daar toch wat makkelijk in, dan smeer ik even snel mijn bodycreme of bodylotion op, maar eigenlijk is inmasseren altijd beter, dan worden de ingrediënten ook beter opgenomen en de huid krijgt direct een boost. Kortom, mijn goede voornemen is om mijn lichaamsproducten vooral beter en zorgvuldiger in te smeren!

Deze Violet bodylijn van Estelle & Thild is prettig in gebruik, de producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en het resultaat is prima, toch zou ik ze niet allemaal zelf aanschaffen omdat ik toch gevoelig ben voor geuren van een product, dan kies ik zelf liever een bodyscrub die ook lekker ruikt en dat geldt ook voor de body lotion. Maar aan de andere kant kun je bijvoorbeeld ook snel last hebben van een geirriteerde huid door parfums, dan zijn deze producten juist een uitkomst. En als je dan ook nog de voorkeur geeft aan biologische producten, dan zit je bij Estelle & thild aan het juiste adres. De Slimming oil blijf ik wel gebruiken, waarschuwen jullie mij als ik te slank word, ik smeer nog even door! De producten van Estelle & Thild koop je bij de winkels van Skins, meer informatie over de adressen en de webshop vind je op www.skins.nl.

Gebruik jij ook weleens dit soort producten om jouw huid steviger en gladder te maken? Heb jij een voorkeur voor biologische producten of maakt het je niet uit?

Deel dit artikel
Back to top