Inspiratie & Tutorials

Video - hoe maak je een complete make-up look met 5 producten?

Als ik een paar dagen op reis ga, dan neem ik een enorme hoeveelheid make-up mee...het is nu eenmaal mijn werk (goed excuus toch?). Maar ja, dat lukt natuurlijk niet bij iedereen, soms is de ruimte beperkt en kun je alleen het hoognodige meenemen. Maar geen zorgen, zelfs met 5 producten kun je een complete make-up look maken, ook een smoky eye gaat dan nog lukken. Wil je weten welke producten je moet meenemen? Ik laat het zien in deze video, kijk snel even mee!

Geen tijd om de video te kijken? Ik zal in het kort nog even vertellen welke producten je nodig hebt en hoe ik ze gebruikt heb in de video. 

  • dagcreme met SPF - een goede dagcreme neem je natuurlijk altijd mee, nu is het extra belangrijk omdat je deze gebruikt als basis voor de zelfgemaakte foundation. Breng voordat je deze "foundation" gaat aanbrengen wel een normale hoeveelheid dagcreme aan, zeker als je dit product gebruikt om je te beschermen tegen de zon.
  • een cremige/vloeibare concealer - deze gebruik je waar deze voor bedoeld is, om kleine plekjes op de huid te camoufleren, maar als je een hoeveelheid concealer mengt met wat creme krijg je ook een foundation waarmee je wat grotere oppervlakken kan egaliseren. 
  • een zacht oogpotlood - ik kies voor zwart maar een andere kleur kan natuurlijk ook, deze breng je aan dichtbij de wimpers, maar als je gaat voor een vrij donkere look dan breng je het oogpotlood wat meer als een "wing" aan, de lijn mag dan wat dikker zijn bij de buitenste ooghoek. Na het aanbrengen meng ik wat concealer met de aangebrachte oogpotlood, blend het met jouw vinger een beetje uit zodat je een mooi vervaagd effect krijgt
  • een taupe/bruine matte oogschaduw - kies een kleur die past bij jouw wenkbrauwen, een donkere kleur mag ook natuurlijk, deze breng je aan op jouw wenkbrauwen en eventueel ook nog als "normale" oogschaduw
  • cremeblush of eventueel een lipstick - een cremeblush kun je prima op de lippen aanbrengen, maar een lipstick fungeert eventueel ook als een blush, kies geen te felle kleur en misschien liever ook geen lipstick met een metallic finish.
  • mascara - onmisbaar, wie kan er nu eigenlijk zonder mascara? Ik niet!
  • kwastje - om de oogschaduw aan te brengen, dat gaat toch net beter dan met jouw vingers.

Dat zijn natuurlijk eigenlijk 7 producten, maar het kwastje en de dagcreme met SPF zijn eigenlijk geen make-up producten, dus die tellen voor het gemak even niet mee! De kleuren die ik gebruikt heb kun je uiteraard aanpassen naar jouw smaak, een donkerpaars oogpotlood is bijvoorbeeld ook erg mooi en als je het extra aanzet, dan kun je zeker een mooie donkere look maken als je dat wilt. Maar je kunt het ook prima bescheiden houden, net waar je zin in hebt en waar je tijd voor hebt.

Wil je geen video missen? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal! Welke producten zou jij kiezen als je er maximaal 5 zou kunnen meenemen? Ik ben benieuwd!

Deel dit artikel
Back to top