Reviews

Estée Lauder Bronze Goddess make-up collectie - review & swatches

Al flink wat jaren keek werd ik altijd een tikje jaloers als ik de informatie over de Bronze Goddess make-up collecties van Estée Lauder voorbij zag komen. Nooit kregen we de mooie oogschaduwpaletten, blushes of lipsticks in Nederland, we moesten het alleen doen met de bronzers, de parfums en de zelfbruiners. Gelukkig is daar verandering in gekomen, dit jaar komt de make-up collectie van de Bronze Goddess lijn van Estée Lauder ook naar Nederland, hoera! Kijk je mee naar mijn review?

De Estée Lauder Bronze Goddess collectie is bijzonder mooi verpakt, ik hou altijd enorm van deze "schildpad" doosjes....uiteraard worden ze nu niet van echte schildpadschilden gemaakt. In de collectie vind je een oogschaduwpalette, een creme blush, twee glanzende lippotloden, een selectie bronzers en zelfbruinproducten. De nagellak die je ziet hoort niet bij deze collectie, maar komt wel binnenkort uit. 

Estée Lauder Bronze Goddess The nudes eyeshadow palette EUR 58,00 - in dit langwerpige palette vind je in totaal acht kleuren oogschaduws, vijf ervan zijn zeer nude en allemaal mat, de andere drie zijn juist zeer glanzend en heel warm van kleur. Het maakt het palette behoorlijk veelzijdig, met de nude kleurrtjes kun je een bescheiden, nude look maken en met de drie andere kleuren kun je zo'n look wat opspicen.

de matte tinten van het palette zijn allemaal vrij licht van kleur, de lichtste kleuren zijn wat "chalky" of krijtachtig, de donkerste kleuren brengen het makkelijkste en mooiste aan. 

de drie glanzende tinten van het palette zijn prachtig zo op de huid, de drie tinten staan mooi bij een zongebruinde huid en de glans is prachtig, de oogschaduws zijn zacht, makkelijk aan te brengen maar blenden niet zo heel makkelijk, net of ze iets te cremig zijn?

mijn look met het Estée Lauder Bronze Goddess palette, ik heb drie nude kleuren gebruikt als basis waarna ik de glanzende tinten er overheen heb aangebracht. Dat lukte niet zo goed, de oogschaduws hechten dan niet zo goed aan elkaar en de kleuren komen minder goed uit dan direct op mijn arm geswatcht, jammer! Ik heb ook nog wat extra zwart oogpotlood aangebracht, anders werd de look een tikje flets op mijn getinte huid.

Estée Lauder Pure color lip shine Luscious plum EUR 24,00 - de lip shine is fijn in gebruik, de kleur is redelijk transparant, maar de glans is mooi! De lip shine brengt heel simpel aan, je kunt je lippen zo bijwerken zonder spiegel, dat is ook fijn. Luscious Plum is een warme tint, er is ook een fellere oranje kleur te vinden in de collectie, deze is wat rustiger.Estée Lauder Bronze Goddess Powder bronzer medium EUR 39,00 - deze bronzer bestaat al een hele tijd, het is een fijne, vrij matte bronzer in een doosje met een grote spiegel, je krijgt ook een handige platte, brede kwast bij de bronzer. De kleur is medium, een prima kleur voor een iets getintere huid, de kleur is zeker niet oranje of rood, de bronzer laat zich makkelijk verdelen en vlekt niet. Het doosje waarin de bronzer verpakt is, is geweldig, geeft mij zo'n badpak of bikini met zo'n printje?


Estée Lauder Pure color Cheek glow EUR 37,00 - een cremeblush is een leuk product om in de zomer te gebruiken, naast een lekker kleurtje krijg je ook een natuurlijk glansje op je wangen. Nog een voordeel van een cremeblush is dat je deze makkelijk opnieuw kan aanbrengen, bijvoorbeeld nadat je opnieuw jouw zonbescherming hebt aangebracht, dat is een fijn idee! Deze cremeblush geeft een warme roze kleur en is goed op te bouwen, vlekt niet en blijft gewoon de hele dag zitten.

v.l.n.r. Bronzer, Cheek Glow & Lip Shine
Mijn Bronze Goddess look - eerlijk gezegd ben ik een tikje teleurgesteld, ik had toch gehoopt om een meer zwoele, zomerse look en dat is toch lastig voor elkaar te krijgen met het oogschaduwpalette. Ik begrijp het idee achter het "nude" palette heus wel, maar echt zomers oogt het allemaal niet en dat kunnen we juist zo goed gebruiken nu, nude oogschaduwpalettes hebben we nu wel genoeg gezien! De bronzer en creme blush zijn heel fijn en de kleuren mooi, de lipshine zorgt voor een iets warmere kleur op mijn lippen, zo blijft het best chique!
Estée Lauder Bronze Goddess Self-tanning lotion for the face EUR 26,50 - mocht je qua kleur nog niet echt in de buurt van een Bronze Goddess komen....dan kun je eens overwegen de self-tan van Bronze Goddess te proberen, die is namelijk heel fijn! Deze bestaat al heel wat jaren en is echt een aanrader, je krijgt een mooie goudbruine kleur binnen een uur en de self-tanner is niet vettig. Als je deze goed verdeelt krijg je zeker geen vlekken, wel even de huid exfoliëren de avond ervoor! Er is ook een variant voor het lichaam!
Conclusie:
  • het oogschaduwpalette is een tikje aan de saaie kant, ik krijg er geen echt zomers gevoel van
  • de bronzer is lekker groot, mooi mat en niet oranje van kleur, er zijn 4 tinten te koop, zo vind je altijd wel een geschikte kleur, de kwast die erbij zit is ook erg fijn
  • de Lip shine is een fijne, transparante lipgloss die best aardig blijft zitten, toch vind ik de Luscious Plum geen echte zomerkleur, daar had best een lekkere roze voor in de plaats gemogen.Misschien is de oranje Mandarin net iets frisser voor in de zomer!
  • de Cheek glow is een fijne creme blush die makkelijk verdeeld en een lekker fris roze tintje geeft die ook prima staat bij een getinte huid.

De Estée Lauder Bronze Goddess make-up collectie ligt sinds vorige week in de winkels zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL, parfumerie Douglas en online bij de webshop van Estée Lauder : www.esteelauder.nl. De meeste producten zijn limited editions!

Wat vind jij van deze collectie? Krijg je er een zomers gevoel van? Heb je de self-tanners van Estée Lauder weleens uitgeprobeerd?

Deel dit artikel
Back to top