Reviews

Zalig lunchen bij de Tom Ford Velvet Orchid introductie

Van uitnodigingen voor lunches word ik altijd al heel vrolijk, maar als de uitnodiging dan op de deurmat valt en afkomstig blijkt te zijn van Tom Ford....ja, dan kun je de glimlach niet meer van mijn gezicht afkrijgen, ik hou ervan! Vorige maand was ik bij Hotel de l'Europe in hun sterrenrestaurant Bord'eau waar ik met een klein groepje een bijzondere lunch kreeg aangeboden om het nieuwe parfum te lanceren.....


Velvet Orchid is een oosterse bloemengeur die de iconische Black Orchid parfum van Tom Ford omtovert in een ultravrouwelijk parfum door deze geur te verrijken met noten van frisse citrus, intense bloemige accenten, honing en rum. Black Orchid blijft trouwens gewoon bestaan, Velvet Orchid is een compleet nieuwe geur die alleen geïnspireerd is door Black Orchid.

Prachtig versierde tafel van restaurant Bord'eau in hotel de l'Europe, dat ligt middenin het centrum van Amsterdam

het menu van de lunch, de chefkok van Bord'eau heeft zich laten inspireren door de ingrediënten en geurnoten van Velvet Orchid. Hij heeft de geurnoten niet letterlijk gebruikt (dat zou best kunnen bij ingrediënten als mandarijn, honing en vanille natuurlijk), maar kreeg drie geurlagen waaruit Velvet Orchid bestaat te ruiken en dat was zijn basis. Bijzonder om te zien hoe hij de geur in smaken intepreteerd!

craupedine biet in zoutkorst gegaargd en krokant met roomijs van mosterd

langoustine met eigen jus en kokos, tempura van groenten en hand van boeddha

tournedos "Rossini style", zwarte truffel en eigen jus

ballon van witte chocolade, hazelnoot, biet en mandarijn

Dat ziet er wel heel bijzonder uit en ik kan je vertellen dat het allemaal zalig was, al vind ik persoonlijk het mosterdijs niet zo heel erg lekker, you can't have 'm all! 

Velvet Orchid is echt een zalige, ultiem vrouwelijke parfum die inmiddels hoog op mijn favorietenlijstje staat, samen met Violet Blonde (die ik ook geweldig lekker vind). De combinatie van de frisse geurnoten uit de opening zoals bergamot en mandarijn combineren heel goed met de lichte "foody" geurnoten als gekarameliseerde suikerriet, honing en vanille. Ik ervaar de parfum trouwens helemaal niet als zoet, maar wel als smaakvol...kan dat ook? In het hart van de parfum ruik je de prachtige bloemennoten zoals die van de jasmijn absolute, rozenolie, het extract van de Black Orchid, oranjebloesem, Marokkaanse roos en een spannende fuchsia orchidee, Cattleya Leopoldii. De basisnoten zijn vol en warm, door de balsemachtige noten, gecombineerd met sandelhout, mirre, vanille en ruw suede. Het is een zeer spannend parfum, dat van een flinke afstand te herkennen is, als je het eenmaal hebt geroken dan herken je het uit duizenden. Tom Ford Velvet Orchid eau de parfum is nu te koop vanaf EUR 94,00 (50 ml) o.a. bij De Bijenkorf, Parfumerie.nl en Parfuma.

Zoek je een parfum waar je enorm veel complimentjes over krijgt? Dan kan ik je Velvet Orchid van Tom Ford echt wel aanraden, al moet je natuurlijk wel een beetje houden van een vrouwelijk en opvallend parfum, maar dat is aan mij wel toevertrouwd! Vind je Black Orchid net iets too much, maar ben je toch gefascineerd door de bijzondere, sexy geur...dan is Velvet Orchid misschien een iets lichtere optie!
Deel dit artikel
Back to top