Reviews

Debbie's favorieten - Lancaster Cellular elixir 365 Intense serum

Op mijn beautyzolder doe ik regelmatig fijne ontdekkingen, ook al duurt het soms even voordat ik er precies achter kom hoe fijn ze zijn. Zo heb ik het Lancaster Cellular elixir 365 intense serum toch echt al een flinke tijd staan, maar had ik het nog steeds niet echt goed getest. Totdat ik zo'n twee maanden geleden er eens echt mee ben begonnen, je raadt het misschien al, ik heb een nieuwe favoriet!


Wat is het?
De 365 Cellular elixir intense youth renewal serum van Lancaster is een serum dat de huidveroudering in de basis aanpakt door het herstellen van de 3 hoofdoorzaken van DNA beschadiging : UV straling, milieuvervuiling en stress. In het serum vind je een combinaties van enzymen die het probleem in het DNA van de huidcellen aanpakt, maar daar blijft het niet bij. Een cocktail met natuurlijke anti-oxidanten zorgt voor bescherming tegen de toekomstige schade door UV stralen en milieuvervuiling, een soja extract zorgt voor een boost in de collageenproductie zodat de huid steviger en strakker wordt. Als je de ingrediëntenlijst bekijkt dan zie je ten eerste heel wat zgn. "slipping agents" en siliconen, die ervoor zorgen dat het serum prettig aanvoelt en goed verspreid wordt. Dat is natuurlijk prettig, maar ook belangrijk omdat je de werkzame ingrediënten zoals vitamine C, camelia extract, koffiezaad extract en planktonextract natuurlijk wel goed moet verdelen over de huid en ze de kans moeten krijgen hun werk te doen. In het serum vind je ook alcohol en een zeer kleine hoeveelheid parfum terug, ingrediënten die ik prima kan hebben op mijn huid.

ingrediëntenlijst Lancaster Cellular elixir 365 intense serum

Hoe gebruik ik het?
Ik gebruik dit serum nu ongeveer twee maanden, iedere ochtend nadat ik Le jour de Chanel heb aangebracht. Ik zou het serum ook 's avonds kunnen gebruiken, maar dat doe ik eigenlijk niet, die behoefte heb ik ook eigenlijk niet, maar het kan wel. Ik gebruik het serum nu zo'n 8 weken en ik moet je zeggen dat mijn huid er echt heel goed uitziet. Mijn huid ziet er behoorlijk glad en egaal uit, glanst mooi en vertoont steeds minder vlekjes en fijne lijntjes, altijd een fijn idee als je toch richting 44 jaar gaat.....Of dat alleen het gevolg is van de 365 Cellular elixir is lastig te meten, maar ik weet wel dat ik verder weinig nieuwe producten ben gaan gebruiken. Kortom, het is simpelweg een heel fijn serum dat bij mij zorgt voor prima resultaten. Dit serum is in principe geschikt voor alle huidtypes, zowel droog als vet en gemengd, je kunt dit serum eigenlijk op alle leeftijden gaan gebruiken, maar over het algemeen zou ik zeggen dat je vanaf een jaar of 25 moet beginnen met het gebruiken van een serum. Toch kan een serum ook een prima resultaat geven op een jongere huid, zeker als ondersteuning na een drukke, stressvolle periode of onder jouw zonbescherming als je op zonvakantie bent.

Wat vind ik er zo fijn aan?
De textuur is prettig aan te brengen, het is een zeer dunne, vrijwel geurloze fluide die direct in de huid trekt en binnen enkele seconden lijkt te verdwijnen in de huid. Er blijft alleen een zachte huid achter die niet plakt of glanst. De combinatie met mijn andere huidverzorgingsproducten is probleemloos, welke creme of welk ander serum ik ook gebruik, het is zonder probleem te combineren met de 365 Cellular elixir en dat vind ik fijn! Maar ook als je alleen dit serum en een dagcreme met SPF gebruikt kan dat al voldoende zijn om de huid mooi te houden. Ik ben er echt van overtuigd dat een serum de verzorging van de huid kan ondersteunen, ik zou echt niet zonder kunnen (ondanks dat "experts" soms beweren dat de huid alleen een dagcreme nodig heeft). Kortom, een serum is onmisbaar! 

een pompje serum, dit is de hoeveelheid die ik aanbreng op mijn gezicht

Waar koop je het?
Bij iedere bekende parfumerie, je betaalt voor een glazen pompflacon Lancaster Cellular elixir 365 intense serum van 30 ml EUR 71,00. Er is ook een speciaal oogserum (365 cellular elixir intense eye serum EUR 61,00) en een serum dat zich richt op het voorkomen en herstellen van "dark spots" (365 Dark spot corrector EUR 71,00) ofwel donkere vlekjes als gevolg van pigmentatiestoornissen. Ik geloof dat ik het oogserum ook maar eens goed moet testen nu ik zo enthousiast ben geworden over dit serum. Het serum is trouwens behoolijk zuinig in gebruik, ik gebruik het bijna twee maanden één keer per dag en ik ben nog niet eens op de helft van mijn flesje van 30 ml (een ander flesje dat op de foto staat trouwens), prima te doen dus!

Wat is jouw favoriete serum? Ben je trouw aan één serum of wissel je het gedurende het jaar weleens af?

Deel dit artikel
Back to top