Reviews

MAC Eye shadow X 15/Warm neutral - eerste indruk & swatches

Vorige week hebben jullie mijn eerste indruk en de swatches kunnen zien van één van de twee MAC eye shadow X 15 neutral palettes, de "cool" versie om precies te zijn. Na een weekje testen en gebruiken is het nu de beurt aan de "warm neutral" versie, een combinatie van neutrale tinten met een warmere ondertoon dan het "cool" neutral palette. Verwacht veel goud, koper, warm roze en natuurlijk beige met een MAC twist! Ik ga je mijn eerste indruk geven en natuurlijk heb ik de swatches voor je, kijk je even mee?

Op de foto kun je de "cool neutral" onder het "warm neutral" palette zien liggen, ze zijn echt compleet verschillend en je zou ze prima naast elkaar kunnen hebben in jouw stash! Ik gebruik zowel het cool als warm neutral palette en dat kan echt prima, het is dus niet zo dat je bij een getinte huid alleen het "warm neutral" palette mooi zou staan, nee....beide paletten zijn geschikt voor vrijwel iedereen....mits je maar van neutrale oogschaduwkleuren houdt!

Wil je de buitenste verpakking van het palette nog even zien? Bekijk dan dit eerdere artikel, op zich is dat niet zo heel spannend! Het palette is van stevig zwart kunstof, het deksel is van transparant stevig plastic en het palette is stapelbaar. 
Misschien is het nog even handig om te vermelden dat er geen kwastje of applicator bij het palette wordt geleverd. In totaal zit er 19,5 gram oogschaduw in het palette, gedeeld door 15 oogschaduws betekent dat er per oogschaduw 1,3 gram zit in de oogschaduws....dat is toch wel minder dan een full size oogschaduw (of pro palette refill pan) zit. Normaal zit er 1,5 gram oogschaduw in en nu "maar" 1,3 gram, omgerekend zou je dan voor die hoeveelheid  EUR 11,27 betalen per stuk betalen. En er zitten 15 oogschaduws in dit palette, de waarde is dan 15 keer EUR 11,27 = EUR 169,05 + EUR 30,50 (voor het lege palette) = EUR 199,55....toch een stukje meer dan de EUR 125,00 die je nu voor het palette betaalt. 

De kleuren goed in beeld, je kunt goed zien dat de oogschaduws verschillende finishes hebben, iets wat je hieronder ook terugziet als je de namen en swatches bekijkt. 

Achter de namen van de oogschaduws zie je letters tussen haakjes:  de (M) staat voor matte, de (S) voor satin, de (F) voor frost, de (VXP) voor veluxe pearl, de (L) voor lustre en de (V) voor velvet. Het palette bestaat vrijwel helemaal uit nieuwe, niet bestaande kleuren, al zitten er wel enkele tussen die of in het vaste assortiment zitten (of hebben gezeten) of al eerder uit zijn gekomen in een tijdelijke collectie. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat nog niet helemaal onderzocht hebt, maar een kleur als Brule, Amber lights, Saddle en Divine Decadence heb ik zelf zeker in mijn "stash".

Hey (VXP), Warm breeze (S), Gingersnap (F), Dark brew (V) & Dance in the dark (M)


Brule (S), Vanilla extract (F), Honey lust (L), Amber lights (F) & Saddle (M)


Lemon tart (VXP), Creative copper (L), Butterfudge (S), Divine decadence (V) & Unwind (VXP)

Eerste indruk
Ook bij dit palette ben ik enthousiast over de kwaliteit, die is echt prima! De oogschaduws zijn stuk voor stuk mooi van textuur, ze brengen fijn aan zonder kruimelen (al moet je bij Dance in the dark wel wat voorzichtiger zijn) en laten zich mooi blenden. Ik vind het erg prettig dat er geen glitters in de kleuren zitten, maar wel een mooie glans, dat maakt ze kleuren een stuk beter bruikbaar. Maar ik vind opnieuw dat er wel erg veel glanzende, vrij lichte tinten in het palette te vinden zijn, dat zorgt er wel een beetje voor dat de looks met dit palette snel hetzelfde ogen. Op zich is daar niets mis mee, maar als je toch wat meer houdt van afwisseling, dan moet je dit palette misschien van tijd tot tijd eens combineren met wat sprekende of fellere kleuren. Maar dat kan natuurlijk ook prima!
afgelopen zaterdag droeg ik deze look die ik heb gemaakt met het Warm Neutral palette
Neutral cool of warm?

Mijn eerste indruk en de swatches van het andere Neutral palette (de Cool versie) kun je vinden in dit artikel, de kleuren in dat palette zijn inderdaad wat koeler van tint, maar blijven toch nog behoorlijk warm. Ik heb de afgelopen week eigenlijk iedere dag wel een combinatie uit het Neutral warm palette gebruikt, maar ik merk wel een beetje dat ik weinig varieer omdat ik sommige kleuren erg op elkaar vind lijken. Ze zijn dan niet exact hetzelfde, maar eenmaal aangebracht lijkt Hey bijvoorbeeld heel erg op Vanilla extract en Divine decadence en Saddle zijn qua kleur eigenlijk ook gelijk, al hebben ze een andere finish. Dat vind ik eigenlijk ook het geval bij het Neutral Cool palette, vooral de bovenste en middelste rij kleuren lijken erg op elkaar. Daar is natuurlijk helemaal niet mis mee, ik snap helemaal waarom MAC voor deze kleuren combinaties heeft gekozen, tenslotte moet het wel een neutral palette blijven en dat zijn ze allebei. Persoonlijk zou ik het iets prettiger hebben gevonden als er iets meer variatie in de kleuren zou zitten en eerlijk is eerlijk, nog 2 of 3 matte kleuren hadden best in het palette gepast. Ik zou zelf niet kunnen kiezen tussen warm & cool....kwalitatief zijn ze beide even goed! Ik zou geloof ik gaan voor de warm neutral, omdat ik net iets minder heb met de lichtroze tinten in het cool neutral palette.

Pro?
Voor de houders van een MAC pro card (dat zijn studenten aan een visagie-opledingen en professionals in de visagiewereld) is het misschien handig om te weten dat je geen (!!) pro korting krijgt op deze twee Neutral palettes, hou daar rekening mee want dan kan nogal schelen. Ben je dus een pro en krijg je een behoorlijke korting, dan kan het dus wel weer een stuk gunstiger zijn om zelf een palette samen te stellen, maar dat kun je zelf het beste uiterekenen. Wil je er meer informatie over, dan kun je altijd terecht bij de MAC pro store! (bij de counters kun je geen pro korting krijgen).

Ik heb het palette al heel wat keren gebruikt deze week en eigenlijk ben ik gewoon heel tevreden en blij met dit palette! Toch ben ik van mening dat het misschien niet voor iedereen een musthave is, omdat het misschien wat saai kan worden. Maar...aan de andere kant, je kunt al deze kleuren perfect combineren met de hippe, felle en donkere kleuren van MAC...neutrals zijn natuurlijk nooit saai maar eigenlijk onmisbaar. En als ik dan zie hoe vaak ik de kleuren in mijn eigen "neutral palette" gebruik (zie ook dit artikel), dan is het eigenlijk gewoon een prima koop. Je vindt de MAC eye shadow X 15 warm & cool neutral palettes bij de MAC counters en via www.maccosmetics.nl, ze kosten EUR 125,00 per stuk.

Misschien is het goed om te weten dat de palettes in principe in het vaste assortiment van MAC blijven (al kunnen ze tijdelijk wel uitverkocht zijn). Welke van de twee vind jij het mooiste?

Deel dit artikel
Back to top