Inspiratie & Tutorials

Tips & Tricks: Get ready for a glamour party!

Vlak voor de zomer is het weer zover, honderden studenten en scholieren studeren af of krijgen hun diploma. Daar hoort naar tuurlijk een feestje bij, want er valt wat te vieren! Vandaag hebben we de leukste looks verzamelt en wie weet zit er wel een feestelijke look voor jou bij. Ook laten we nog een aantal fijne producten voorbij komen zoals de prachtige kwastenset van Pupa, de paletten van MUA en de nieuwste mascara van Bourjois, waarmee je in 1-minuut prachtige volle wimpers van krijgt. Heb jij ook zo'n zin in een feestje?!

Een goed begin is het halve werk! Epileer je wenkbrauwen, maak je kwasten schoon, zorg dat je lippen lekker zacht zijn en aan de slag! Heb je last van een vette huid? Dan is deze make-up base van Essence All about Matt een aanrader (EUR 3,49). Als je deze gebruikt blijft jouw make-up veel langer zitten.

Bij een mooie look horen natuurlijk goed verzorgde en gelakte nagels! Je kunt jouw lakje ook net wat chiquer maken door er een Matte topcoat aan toe te voegen. De matte topcoat van Make-up Studio (EUR 12,90) is super mat en blijft goed zitten! Daarnaast is een mooie kwastenset een must-have.. Heb je deze van PUPA al wel eens gezien? Deze kwastenset (EUR 79,95) bevat zowel kwasten voor het gezicht als voor de ogen.

Breng vervolgens een laagje foundation of BB-creme aan. Mijn favoriet is de Olaz Essentials Touch of foundation (EUR 11,95) deze verzorgt de huid, voelt licht aan en geeft een mooie glow. Poeder jouw gezicht daarna af en breng wat blush aan op de appeltjes van je wangen. Wil je wat extra glans? Dan kun je nog wat vloeibare highligther aanbrengen, bijvoorbeeld die van de Body shop (EUR 13,50)

Als basis voor de oogschaduw kun je het beste een oogschaduwbasis gebruiken, zo blijft je oogschaduw langer zitten! Wil je dat jouw ogen groter lijken? Breng dan een licht potloodje aan op de waterlijn en breng wat eyeliner aan rangs de wimperrand. Als je de oogschaduw aangebracht hebt breng dan een laagje mascara aan. De Bourjois Volume 1 seconde Mascara (EUR 12,99) is op dit moment mijn favoriet. Hij krult mijn wimpers lichtjes maar zorgt vooral voor mooie volle wimpers zonder klontjes.

Deze prachtige paletten van MUA (EUR 5,99) zijn sinds kort ook in Nederland te koop bij verschillende Kruidvat fillialen (klik hier om te zien welke het dichtst bij jou in de buurt zit). Ze bevatten zowel lichte als donkere kleuren waarmee je de mooiste looks kunt maken.

Heb je moeite met nepwimpers aanbrengen? Bekijk dit filmpje dan nog eens, je zult zien dat het best wel mee valt! Oefening baart kunst.

We geven jullie nog een aantal galatips voor de ultieme galalook en/of kapsel:

  • Doe geen gekke dingen vlak voor het gala. Je wilt natuurlijk niet met een oranje spraytan, zelfbruinvlekken of uitslag van een gezichtsmasker rondlopen. Als je iets nieuws wilt proberen doe dat dan eerst op een plek waar je het niet ziet of gebruik een gezichtsmasker dat je al eerder gebruikt hebt.
  • Kijk uit met spf in foundations of erg glimmende highlighters. Door de flits van de camera lichten de delen nog meer op en dat wil je natuurlijk niet.
  • Vermijd oogpotlood in de waterlijn! door het tranen van je ogen zal dit heel snel uitgaan lopen, gebruik liever helemaal geen oogpotlood onder de ogen, dan kan het ook niet uitlopen.
  • Gebruik een oogschaduwbasis, hierdoor voorkom je dat je oogschaduw in de lijntjes gaat zitten en de hele avond mooi blijft zitten. Een ander leuk feitje is dat je oogschaduw extra mooi eruit komt te zien als je een oogschaduwbasis gebruikt, helemaal als je een oogschaduwbasis met een glimmertje gebruikt.
  • Smeer je goed in met bodylotion of een rijke bodybutter. Droge plekken zijn echt not done bij een (blote) galajurk, dus smeer vooral het gebied van de ellebogen en onder de knie goed in. Vergeet ook je rug niet mee te nemen!
  • Gebruik een goede haarlak, bijvoorbeeld die van Elnett, je kunt beter wat meer geld uitgeven dan dat je witte stukjes van je haarlak in je kapsel hebt. Elnett borstel je ook weer makkelijk uit het haar.

Wat neem je mee in jouw clutch? :

  •  Blotting paper is de makkelijkste manier om glimmende plekjes . Deze papiertjes kun je kopen bij Essence en Catrice. Een gekleurde lippenbalsem of een lichte gloss om jouw lippen een extra glansje te geven of een lipstick waarmee je een subtiel blosje kunt maken. Door met je vingers de lipstick op je wangen deppen krijg je een subtiele kleur die je zo intens kunt maken als dat je zelf wilt.
  • Als je nepwimpers draagt zorg dan dat je een tandenstoker en een klein flesje wimperlijm (zit vaak bij de wimpers in de verpakking) mee neemt,  als de wimper loslaat dan kun je hem gemakkelijk weer vast plakken.
  • Een extra panty in je tasje is natuurlijk handig, maar niet altijd praktisch, al kun je de panty eventueel ook opfrommelen in de zakken van jouw jas! Sta je net op het punt om weg te gaan en spot je een gaatje in jouw panty, breng wat doorzichtige nagellak op het gaatje aan (terwijl je de panty aanhebt),  dit zorgt er voor dat het gaatje niet verandert  in een ladder.
  • Ga je voor een felle lipstick dan kun je die natuurlijk mee nemen om bij te werken. Doe ook een wattenstaafje in je tas zo kun je eventuele uitschieters wegpoetsen en wat uitgelopen makeup wegwrijven.

Kennen jullie deze look nog? Vorig jaar maakte Elke Willemen van MAC deze super mooie gala look bij Vivianne. Wil je zien hoe ze dat deed en welke producten ze gebruikt heeft? Klik dan hier om het artikel terug te lezen.

Pak jij ook wat extra uit als je een feestje hebt? En wat is jouw favoriete glamourlook?

Deel dit artikel
Back to top