Inspiratie & Tutorials

Onze beauty queen Koningin Máxima

Op de allereerste echte Koningsdag sinds Koning Willem-Alexander ingehuldigd werd, wil ik jullie toch eens vertellen hoe blij ik ben met onze Koningin Máxima. Wie was er niet onder de indruk van haar allereerste optreden als Koningin, in de Nieuwe Kerk in Amsterdam in de prachtige koningsblauwe jurk van Jan Taminiau? Máxima (zoals ik haar maar even voor het gemak noem) is inmiddels over de hele wereld bekend om het goede werk dat ze doet, speciaal op het gebied van microfinanciering, maar zeker ook door haar mooie stijl van kleden. Wil jij ook iets meer Máxima zijn? Lees dan even verder voor mijn tips....

De kledingstijl van onze Koningin is zeer stijlvol, ze kiest voor prachtige kleuren en vaak eenvoudige snits voor haar jurkjes, al heeft ze uiteraard ook wel iets uitbundigs in de walk-in closet hangen....het grijze jurkje is van Natan en het zalige poederroze jurkje en jas zijn van Bottega Veneta

Ik voel persoonlijk best een verbondenheid met Máxima, we zijn ongeveer van dezelfde leeftijd, waren tegelijkertijd zwanger (ik van Sem en zij van Amalia), we blonderen allebei ons, oorspronkelijke, donkere haar, hebben beide donkere ogen en een licht getinte huid en ook haar carriere ging van start in de financiële wereld. We houden allebei enorm van mooie schoenen met hoge hakken, zonnebrillen, tassen, Tom Ford en Guerlain....wat een overeenkomsten. Maar daar blijft het dan ook wel bij, mijn man lijkt (gelukkig) niet op de Koning en gelukkig sta ik niet constant in de spotlights. En ik ben dan weer geen 1.78 meter, die centimeters had ik er ook best bij willen hebben....daarentegen hebben we dan wel weer ongeveer dezelfde wimpers, aldus visagist Hildo Groen, die ook weleens werkt voor de Koningin (wat een eer moet dat voor hen zijn).

Smokey eyes
Sinds de kroning heeft Máxima wel iets aan haar uiterlijk veranderd, haar kapsels lijken wat strakker en netter, de make-up net iets verzorgder, het is net iets koninklijker. Elles Nijkamp, een visagiste met jarenlange ervaring, werkt al een aantal jaar met en voor de Koningin, al is zij er zelf erg discreet over. Maar of de Koningin nu zelf haar make-up doet, of dat laat doen, Máxima accentueert haar ogen altijd met een donkerbruine smokey eye, overdag iets lichter dan 's avonds. Hoe je die maakt? Simpel, met een donkerbruin oogpotlood, twee tot drie bruine, glanzende tinten oogschaduw van donker naar licht en vooral veel mascara, vergeet vooral de buitenste ooghoeken niet goed aan te zetten met het kohlpotlood, dat maakt de ogen veel sprekender. Máxima kiest ook weleens voor grijs, maar persoonlijk vind ik brons, bruin en koper haar het mooiste staan, ze gebruikt ook altijd een mooie highlight op onder haar wenkbrauwen. 

Gezonde huid
Máxima's huid oogt soepel, glanzend en gezond. Uit betrouwbare bron weet ik dat ze haar huid regelmatig laat verwennen bij een luxe salon, die werkt met mooie merken waaronder Sensai. Natuurlijk zal ze haar huid ook goed verzorgen met fijne producten. Ze beschermt ongetwijfeld haar huid tegen de zon, gebruikt een serum, oogcreme, dag- en nachtcreme en misschien wel een lekker masker. Maar er komt ook meer bij kijken, je moet gezond eten, lekker sporten en vergeet niet de huid altijd goed te hydrateren, van binnen (drink voldoende water) en van buiten (kies hydraterende crèmes voor dag en nacht). Ik ben trouwens wel heel erg benieuwd welke producten ze gebruikt, zal ze ook weleens kiezen voor merken die in Argentinië meer bekend zijn of gaat ze voor bij ons bekende merken. Ik hoop dat ik ooit eens een (anoniem) mailtje krijg van iemand die dit weet, lijkt me zo leuk!
Guerlain Abeille Royale met Royal jelly is natuurlijk geknipt voor Máxima
Nude
Op een echt opvallende lip- en nagelkleur heb ik de prinses nog nooit betrapt. Ze kiest steevast voor een natuurlijke lipkleur (roze of nude) die goed bij haar huidskleur past, dat is ook de beste combinatie met haar vrij donkere oogmake-up. Opvallend is altijd de vrij strakke lipcontour, ze gebruikt dus vrijwel zeker altijd een lippotlood in de kleur van haar eigen lippen of bijpassend bij de lipstick of zou het misschien toch permanente make-up zijn....daar lijkt het namelijk wel op.
Ook haar nagels zijn altijd goed verzorgd, meestal gelakt in rustige en klassieke tinten. Het is heel waarschijnlijk dat ze een gel color gebruikt, misschien wel die van OPI? Daarmee lak je jouw eigen nagels eenvoudig en de nagellak is zeer lang houdbaar, zeker 1 tot 2 weken, ideaal voor een drukke vrouw als de Koningin. 

Blush
Geen vrouw zou de deur uit moeten gaan zonder blush en Máxima heeft dat heel goed begrepen, met een vleugje blush zie je er direct frisser en gezonder uit. Maxima kiest het liefst voor een perziktint met een gouden glans die ze vaak combineert met bronzer. Soms gebruikt ze volgens mij ook alleen maar een bronzer, die ze ook aanbrengt op haar wangen....soms is het net even ietsje teveel al is het de laatste tijd wel wat minder geworden.
Sisley is een merk dat Máxima ook weleens schijnt te gebruiken, misschien wel deze fijne foundation?
Rimpeltjes
Maar de belangrijkste tip: draag een zonnebril (meestal draagt ze er één van Tom Ford, zeker haar favoriet net als die van mij)! Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter als de zon schijnt. Dat voorkomt rimpeltjes rond de ogen en het staat natuurlijk ook nog eens heel hip! Als Máxima buiten is, dan draagt ze eigenlijk altijd een zonnebril, ik doe exact hetzelfde en geloof me, dat helpt echt. Natuurlijk is het ook een fijn camouflagemiddel als je even wat minder fris oogt. Lees ook dit artikel eens door voor meer tips om rimpeltjes rond de ogen tegen te gaan. 

Nog even wat weetjes over Máxima's beautyvoorkeuren: Máxima's favoriete geur is Guerlain Shalimar, een geur die ik ook prachtig en heerlijk vind! Verder is het opvallend dat ze wel een foundation gebruikt, maar je toch haar sproetjes blijft zien, daardoor oogt ze altijd fris en natuurlijk, jonger ook! Je kunt zien dat ze zeer goed advies krijgt en waarschijnlijk zelf ook heel goed weet wat ze het beste kan gebruiken, ik verdenk de Koningin er dan ook van dat ze af en toe eens een beautyblog bezoekt........
Kijk mij dan eens met de Máxima knot! Wil je weten hoe je die kunt maken, bekijk dit artikel dan eens.
Natuurlijk zet ik straks ook de televisie even aan om te kijken wat Máxima vandaag aanheeft en hoe haar haar zit, zo nieuwsgierig ben ik dan ook wel weer! En eerlijk gezegd laat ik mij ook weleens inspireren door de outfits die Máxima draagt, zo staat er sinds een tijdje ook een Tory Burch jurkje bij mij op de wishlist. Of misschien komt dat ook wel van de Duchess of Cambridge (wordt vervolgd...). Fijne Koningsdag!!!
Deel dit artikel
Back to top