Blogs & Editorial

Editorial - Disney verslaving

Ergens in de zomer van 1981 stapte ik een droomwereld binnen, een heel eind van Nederland vandaan, die droomwereld ligt namelijk in Anaheim, Californië, USA. Weten jullie dan wat ik bedoel? Disneyland...op dat moment 1 van de 2 parken van het Disney concern en dat ik daar als 11 jarig meisje liep was echt een droom, wat waren mijn klasgenootjes jaloers! En weet je wat, ik kan dat gevoel nog precies terughalen ook al is het zo lang geleden, mijn Disney pretparken verslaving ging van start.....

Dat klinkt behoorlijk ernstig, maar eigenlijk valt het heel erg mee, ik heb geen ontwenningsverschijnselen als ik niet in een Disney park ben, nee...ik kan er simpelweg enorm van genieten om er te zijn, nu nog steeds. Soms snappen mensen er niet zoveel van, in die Disney pretparken is het toch één grote nepwereld, vol met commercie en allemaal vriendelijke mensen die helemaal niet zo vriendelijk zijn? Sure, zo kun je het ook bekijken, maar ik heb het idee dat mensen die zoiets beweren er of nooit zijn geweest of gewoon lekker zuur zijn...haha! Nee hoor, ieder zijn ding en ik kan mij ook voorstellen dat je er geen fan van bent.

So cute, Bo in een winters Disneyland Paris in 2001

Sem's eerste keer (Disneyland Paris augustus 2004)

Ook leuk, in Disney World Orlando in oktober 2011

Toch hoor ik meer mensen over de magie van Disney, soms blijft dat beperkt tot het bekijken van alle films of het spelen van een spelletje. Maar er zijn ook mensen die (zelfs al ze volwassen zijn) alles van een bepaald Disney figuur verzamelen, er zelfs op willen lijken of misschien wel mee zouden willen samenleven. Nee, voor mij geen Tarzan, Aladdin of Mickey Mouse en ik hoef echt geen Doornroosje, Belle of Winnie the Pooh te zijn. Ik heb zelfs geen kledingstuk in huis met een Disney figuur, zelfs mijn kids niet (al klopt dat volgens mij niet helemaal, ik herinner mij nog een shirt van Sem met Mickey oren .....en er zal best nog wat te vinden zijn). En ik verzamelen verder eigenlijk ook niets, zelfs de films niet.

Nee, mijn Disney verslaving blijft netjes binnen de lijntjes, maar toch blijven we teruggaan naar Disney, liefst een paar keer per jaar! Ook vandaag ben ik er weer te vinden, samen met de kids, tenslotte is het mei-vakantie en waarom ook niet? Wat ik daar doe de hele dag? Vooral veel lopen, van park naar park, van koffietentje naar winkeltje en van attractie naar restaurant. Natuurlijk ga ik wel een paar attracties in, maar inmiddels zijn we al zo vaak geweest dat ik geen 10 keer achter elkaar in de Space Mountain hoef of weer een keer in It's a small world....en toch verveeld het niet. Dat begint al bij het hotel en eindigt pas als we daar weer weg rijden, we dompelen ons onder in de Disney droomwereld en komen daar na een paar dagen weer relaxed en vrolijk uit, wat wil je nog meer tijdens een vakantie?

Ben jij ook een liefhebber? Of toch meer een Disney-hater? Of ben je onpartijdig in deze?

Geniet van jullie week! Ik ben woensdag weer in het land! 

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top