Reviews

It's magic - Blur de lijntjes weg

Vergeet botox, fillers, plastische chirurgie of andere doodenge ingrepen....er is nu een veel simpelere manier om af te komen van fijne lijntjes, rimpeltjes en zichtbare poriën. Althans...als we de verschillende cosmeticamerken mogen geloven, want de trend van 2014 op het gebied van huidverzorging zijn alle "blur" producten. Maar wat zijn dit nu eigenlijk en wat doen ze? Werken ze echt? Hoe moet ik ze gebruiken en raak ik nu voor altijd van mijn rimpeltjes en lijntjes af? Dat willen we natuurlijk allemaal weten....


L'Oréal, Garnier, Lancôme, Garnier, Indeed Laboratories en MAC hebben allemaal al "blur" producten in hun assortiment!
Wat zijn "blur" producten?

Blur producten zijn over het algemeen vloeibare of cremige producten die je gebruikt als primer (na het aanbrengen van gezichtsverzorging) waarna de huid er direct mooier, gladder en fijner oogt. De blurring producten matteren de huid ook enigzins, maar zorgen over het algemeen niet voor een dekking. Je kunt het effect nog het beste vergelijken met het leggen van een filter over een foto of het gebruiken van de blurring tool in een programma als Photoshop. Je vervaagt daarmee de lijntjes en grove poriën waardoor deze direct minder zichtbaar worden. De meeste blur producten bevatten een flinke hoeveelheid siliconen en lichtweerkaatsende deeltjes, die de huid direct mooier maken en soms bevatten ze ook poeders die de huid matteren. Sommige blur producten vullen ook letterlijk lijntjes op door deze op te vullen met de deeltjes in de creme. Ze leggen allemaal een zeer dun laagje op de huid, maar in de meeste gevallen zul je die niet zien en voelen (al voelt de huid meestal wel wat gladder en zachter dan voor het aanbrengen). 

Hoe gebruik je ze?

Er zijn verschillende soorten blur producten, zelfs producten die een dagverzorging vervangen, maar de meeste blur producten breng je aan als een extra stap direct na het aanbrengen van jouw gezichtsverzorging en voordat je make-up gaat aanbrengen. Ze zijn geschikt voor gebruik over het hele gezicht, maar kunnen ook plaatselijk aangebracht worden (bijvoorbeeld alleen op jouw voorhoofd waar lijntjes te zien zijn of juist bij de neus omdat je daar zichtbare poriën hebt). In principe kun je erna gewoon jouw make-up aanbrengen, maar ik zou liever geen extra primer gebruiken, omdat teveel siliconen in verschillende producten met elkaar kunnen botsen (als het ware) en kunnen zorgen voor vervelende "rulletjes" op de huid. Ook met een foundation kan dat soms gebeuren en dat is natuurlijk niet fijn. Test het dus altijd even goed uit als dat kan, dat scheelt frustraties! 

Werken ze op lange termijn?

Soms wel, maar meestal niet! Er zijn blur producten die beide technieken combineren, zoals de Revitalift Magic blur van L'Oréal Paris en de Tri-aktiline van GoodSkinLabs, ze geven direct resultaat en zorgen door anti-aging ingrediënten er ook voor dat de huid verbeterd op de lange termijn. Natuurlijk moet je deze producten dan wel langere tijd blijven gebruiken, dan kun je zeker resultaat gaan zien in de loop van de tijd. Ik heb op internet review gelezen van mensen die echt beweren dat zelfs diepere rimpels minder diep worden, in de meeste gevallen gaat het dan om vrij jonge mensen met fronsrimpels. En de resultaaten van voor en na gebruik van een blur producten zijn ook altijd interessant, al vind ik persoonlijk dat je het resultaat vooral "in real life" goed kunt zien en op de foto vrijwel niet. Natuurlijk kunnen soortgelijke producten nooit rimpeltjes en lijntjes tegengaan, daar is meer voor nodig dan alleen deze blur producten, dat weten we allemaal. Grove of zichtbare poriën kunnen eigenlijk niet verdwijnen, het is vaak een erfelijke kwestie, het enige dat een beetje kan helpen is goed reinigen van jongs af aan zodat de poriën altijd "schoon" zijn en de poriewanden niet te snel verslappen. Maar ook dat is geen garantie op succes helaas, de blur producten kunnen wel zorgen voor een (tijdelijk) glad en fijn uiterlijk, beter dan niets misschien?

Wondermiddelen?

Nee, dat zijn het niet, het is een utopie om te denken dat je nu simpelweg alle lijntjes en rimpeltjes in jouw gezicht kunt "wegsmeren", maar ik zie toch echt wel mooie resultaten voorbij komen als ik deze producten test. Zelf heb ik inmiddels ook wel wat lijntjes in mijn gezicht en met een blur product kun je echt wel verschil zien, al is het subtiel. Nu vind ik mijn lijntjes niet bepaald storend, dus gebruik ik zelf eigenlijk geen blur producten, maar voor een bijzondere gelegenheid zoals een fotoshoot, een video-opname of iets anders gebruik ik weleens één van de producten. Vorige week was ik in Breda voor een aantal straatinterviews waarbij ik de Magic Blur dagcreme van L'Oréal demonstreerde aan de voorbijgangers, ze waren toch vrijwel allemaal verrast door het resultaat! Misschien moet je het gewoon eens uittesten bij de parfumerie of drogisterij?

Binnenkort zal ik een aantal blur producten met elkaar vergelijken en er iets meer over vertellen (ook over ingrediënten), maar ik vroeg mij af wat jullie precies zouden willen weten van de producten? Wil je weten hoe je ze precies gebruikt of ben je juist geïnteresseerd in het technische verhaal? Of wil je simpelweg weten welke nu het fijnste is? Gebruiken jullie eigenlijk al blur producten?

Deel dit artikel
Back to top