Reviews

La Prairie anti-aging eye and lip perfection a porter

Weten jullie dat ik regelmatig inspiratie krijg door jullie comments, tweets of berichtjes op Facebook? Ik lees ze allemaal en zo ontdek ik zelf ook nog weleens iets nieuws. Zo vertelde onlangs iemand dat ze graag wilde dat ik het handige, maar dure lip/oogbalm doosje van La Prairie zou reviewen. Nieuwsgierig als ik was ging ik op zoek naar de Anti-aging eye and lip perfection a porter en na de eerste test werd ik ook erg enthousiast. Vandaag vertel ik er meer over in deze review, lees je mee?

La Prairie Anti-aging eye and lip perfection a porter is een handige meeneemverpakking voor twee belangrijke producten, een oog- en een lipverzorging. Ik ga zelf de deur echt niet uit zonder een goede lipbalm en als ik langer op pad ben, dan ontbreekt ook een concealer niet maar ik mis eigenlijk altijd een handige oogverzorging. Je raadt het misschien al...die heb ik nu gevonden, voortaan mag deze mee in de tas.

La Prairie is een luxe huidverzorgingsmerk afkomstig uit Zwitserland, het is absoluut een merk voor liefhebbers en het heeft dan ook een trouwe schare fans. Zelf gebruik ik inmiddels regelmatig producten van La Prairie (bijvoorbeeld de volle Cellular Swiss Ice crystal cream of de handcreme met SPF) maar ook voor mijn beautyblog carriere gebruikte ik vrijwel dagelijks wel een La Prairie product.  
La Prairie staat natuurlijk vooral bekend om haar zeer dure producten en eerlijk gezegd zijn vrijwel alle producten ook behoorlijk aan de prijs, toch zijn er ook meer betaalbare producten te vinden (denk aan de Foam Cleanser die EUR 56,20 kost en heel zuinig in gebruik is). Maar ja, er  is ook een Platinum creme die meer dan EUR 500 kost.


De La Prairie anti-aging eye and lip perfection a porter is verpakt in een wit leren tasje (kan ook leerlook zijn) en is daardoor goed beschermd, ik vind het een schattige verpakking die niet misstaat in mijn tassen.

Rondom het ronde doosje is er een rits, die rits je open en in het tasje/doosje vind je dan het zilverkleurige doosje met de eye and lip perfection a porter

het doosje heeft twee delen, gelukkig is het direct duidelijk waar welk product zit, handig! 

in het bovenste deel vind je de anti-aging oogverzorging, het is een zachte gel/creme die je gedurende de dag gewoon over jouw make-up kunt aanbrengen. De formule is heel licht en luchtig, daardoor hoef je niet bang te zijn dat foundation of concealer verdwijnt, maar ik raad je wel aan om het product deppend op te brengen in plaats van die te smeren. In beide delen van het doosje vind je een spiegeltje.

De oogverzorging voelt zacht aan, zo zacht dat je misschien denkt dat deze te vettig is als je hem aanbrengt, maar dat is echt niet het geval. Ik vind het gevoel wat de oogverzorging geeft heel fijn, het hydrateert mijn huid onder de ogen extra, zorgt voor een verfrissing van de blik door deeltjes die het licht verspreiden, lijkt fijne lijntjes weg te vagen en geeft geen glimmende finish. Ik gebruik de oogverzorging ook als basis voor concealer als ik die moet bijwerken en dat voelt goed, gebruik ik er geen oogverzorging onder dan kan dat weleens droog gaan aanvoelen.

ingrediëntenlijst oogverzorging - niet verrassend misschien, de hoofdingrediënten zijn siliconen en goede vulmiddelen en emulgatoren, die zorgen ervoor dat het product zo fijn en zacht aanvoelt. Caprylic/capric triglyceride is het belangrijkste verzorgende ingrediënt dat de huid goed hydrateert en de hydratatie ook goed vasthoudt. Op het lijstje zien we daarnaast ook hyaluronzuur, ginsengwortelextract, vitamine E en diverse anti-oxidanten, de oogverzorging werkt direct maar zeker ook op langere termijn als je deze regelmatig gebruikt.

In het onderste deel vind je de lipverzorging, op zich een "normale" lipbalsem zoals allemaal, een zachte, vettige substantie die eenmaal op de lippen aangebracht een mooie glans geeft, de lippen direct zachter maakt en hydrateert. Een prima lipbalsem!

de lipverzorging is transparant als je die eenmaal op de lippen hebt aangebracht, ik ben best verrast hoe lang mijn lippen zacht blijven aanvoelen. Vorige week was ik verkouden en liep ik rond in Disneyland waar het best fris was, extra reden om mijn lippen goed te verzorgen en dat heb ik met deze lipbalm gedaan. Normaal moet ik dan toch wel om de 2 uur even smeren, maar nu was dat echt niet nodig, fijn ook dat de lipbalm niet zo extreem plakt.

ingrediëntenlijst lipverzorging - veel goede wassen, vochtinbrengers en ook weer anti-oxidanten, de balm zorgt op langere termijn voor vollere lippen, dat effect zie je echter niet direct, wel zie je de lippen gladder worden.

Ik hou enorm van dit soort gadgets en zou dit dus echt zelf kopen als ik het in de winkel tegen zou komen, het is toch gewoon een superhandig product? En ik weet van mijzelf ook dat ik deze producten echt vaak gebruik als ik onderweg ben, met verzorging ben ik toch meer bezig dan met make-up bijwerken. De oogverzorging is echt een uitkomst, het is niet te vergelijken met een oogcreme, het effect is echt onzichtbaar en mijn huid wordt direct goed opgepept, ik ben echt fan! De lipbalm is fijn, werkt goed en voelt lekker, maar dat doet mijn andere favorieten zoals de Elizabeth Arden eight hour lipbalm ook, dus alleen daarvoor zou ik deze beauty niet kopen. Ik ben alleen wel benieuwd welk product en langer meegaat, dat zal de oogverzorging wel zijn. Misschien had La Prairie een navulverpakking moeten bedenken voor de lipbalm? Zorg er wel voor dat je altijd schone vingers gebruikt om de producten op te brengen, dat is nu eenmaal het nadeel van dit soort verpakkingen....maar ja, het oog wilt ook wat.

De La Praire Anti-aging eye and lip perfection a porter kost EUR 119,70 bij ICI Paris XL (ook te vinden bij andere luxe parfumerieën) en daarvoor krijg je dan 7,5 gram oogverzorging en 7.5 gram lipverzorging, ze zijn wel allebei heel zuinig in gebruik. Natuurlijk een behoorlijk hoge prijs, maar ik weet dat er best lezers zijn die hier net zo van houden als ik en zichzelf graag af en toe verwennen! Moet kunnen natuurlijk!

Wat is jouw "on the go" lip- en oogverzorging? Neem jij die ook altijd mee als je op pad gaat? Willen jullie weer een keer zien wat er in mijn tas zit als ik wegga?

Deel dit artikel
Back to top