Reviews

Heerlijk ontspannen na de Aveda Stress fix body massage

Een tijdje geleden bracht ik een bezoekje aan het opleidingscentrum van Aveda in Maarssen om daar een heerlijke, ontspannen Stress-fix body massage te ondergaan. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik normaal geen echte liefhebber ben van massages, maar dit was toch wel heel erg fijn. Ik werd gedurende 90 minuten van top tot teen (letterlijk!) gemasseerd met de exclusieve Aveda stress-fix olie, een perfecte massage als je gestresst of druk bent! Lees even verder voor meer informatie....

Ik werd gemasseerd door een trainster van Aveda, zij leert de medewerkers in de Aveda salons de fijne kneepjes van het massage-vak, een behoorlijk ervaren dame en dat voelde ik. De Stress-fix body massage die ik kreeg was een complete lichaamsmassage, waarbij vrijwel ieder onderdeel van mijn lichaam werd gemasseerd. Van nek, schouders, rug tot benen en voeten, maar armen en handen werd helemaal losgemasseerd. Tijdens de massage worden de essentiële oliën van lavendel, lavandin, vetiver, muskaat-salie en frankincense gemengd met een natuurlijke massage-olie en verdeeld over het lichaam. Uiteraard ruik je de olie en het is ook vooral de bedoeling om de geur goed op je in te laten werken, juist door deze oliën te ruiken kom je nog meer tot rust, het gaat zeker om de combinatie van geur en massage.

De Aveda Stress-Fix massage duurt 90 minuten en dat vind ik zelf behoorlijk lang, maar ik ben dan ook enorm ongeduldig en kan maar lastig zo'n lange tijd stil liggen. Je merkt het al, ik kon zo'n massage best gebruiken! Na afloop was ik absoluut relaxed en helemaal stressvrij, een fijn gevoel! De volgende dag voelde ik mij iets minder stress-vrij, ik had namelijk enorm veel spierpijn, uiteraard was dat het gevolg van de massage, een goed teken omdat je dan merkt dat er toch wel wat stress zat in mijn spieren.

altijd lekker, een kopje Aveda kruidenthee

Zo'n massage is heerlijk, maar het is natuurlijk ook fijn als je thuis voor een soortgelijke ontspanning kunt zorgen. Gelukkig heeft Aveda hun Stress-Fix lijn, die uiteraard op basis is van dezelfde essentiële oliën

Aveda Stress-fix soaking salts EUR 41,50 - een badzout vol met de zalige parfum van de Stress-fix oliën, gecombineerd met zonnebloemolie. Je schept een paar grote scheppen in het bad (of eventueel een klein schepje in een voetenbad) en gaat vervolgens lekker ontspannen liggen. Heb je geen ligbad? Meng dan eens wat badzout door de bodylotion van Stress-fix en scrub daar jouw lichaam mee, spoel daarna onder de douche af! Echt heerlijk !
ingrediënten Aveda Stress-fix soaking salts


Aveda Stress-fix body lotion EUR 33,50 - een lichte, vrij dunne body lotion die ruikt naar lavendel, lavandin, vetiver, muskaat-salie en frankincense em zonnebloemolie, shea boter en vitamine E bevat. Door de dunne textuur kun je deze body lotion prima gebruiken voor een ontspannende hand-of voetmassage. De lotion trekt snel in en laat een heerlijke ontspannende geur achter.Aveda Stress-fix body creme EUR 39,60 - nieuw in het assortiment is de Stress-fix body creme, een zeer dikke, enorm voedende creme die ook zalig ruikt en enorm zacht aanvoelt op de huid. De dikke textuur lijkt wat lastig op te smeren, maar niets is minder waar, deze smelt echt op de huid en hydrateert en voedt de huid heel erg goed. 
ingrediënten Aveda Stress-fix body creme

links body creme & rechts body lotion

Aveda Stress-fix concentrate EUR 20,00 - kun je nog wel wat meer ontspannen gebruiken, dan zou je met deze handige roll on plaatselijk wat van deze  rustgevende olie opbrengen. Doe dit op de punten waar je normaal parfum aanbrengt, daar waar de aderen dicht onder de huid zitten zoals op polsen, in de hals of bij de slapen. De concentrate is verpakt in een glazen flesje met een roller, handig met doseren, maar natuurlijk wel breekbaar en daardoor iets minder handig om mee te nemen.
ingrediënten Aveda Stress-fix concentrate

Kunnen jullie ook wel wat ontspanning gebruiken? Misschien heb je een stressvolle periode achter de rug of vind je het gewoon fijn om eens een nieuwe massage uit te proberen? Het is natuurlijk weleens een goed idee om even wat tijd voor jezelf in te plannen, zeker als je hard werkt.

Mijn advies : ga eens op zoek naar een Aveda salon en kijk eens naar het aanbod van Stress-fix behandelingen, er zijn er namelijk meerdere. Van een snelle, maar ontspannende handmassage tot een verfrissende pedicure, het kan allemaal, maar het meest ontspannende is natuurlijk de Stress-fix Body massage. 


Ik heb mijn haren niet laten kleuren bij Aveda, maar wel heerlijk laten verwennen met de Damage Remedy producten!

Aveda is een natuurlijk merk, dat de producten produceert met liefde en zorg voor de natuur. Niet alleen de ingrediënten zijn gecertificeert ecologisch (ze hebben een Ecocert certificaat) maar ook de fabrieken zijn milieu-bewuster dan andere cosmetica-fabrieken. Goed om te weten als je straks helemaal relaxed in de kapperstoel of op de massagetafel ligt! Veel plezier als je gaat, laat je nog even weten hoe het geweest is?
Deel dit artikel
Back to top