Inspiratie & Tutorials

Moederdagtips voor een glamour mum met Renouve, Shiseido, Tom Ford en Burberry

Heb jij een moeder die wel van wat glitters en glamour houdt en zoek je nog een lief beauty cadeautje voor Moederdag? Ik heb wat mooie, bling bling items bij elkaar gezocht, die vast helemaal in haar straatje passen waaronder een musthave nude lipstick van Tom Ford, de favoriete oogcreme van mijn moeder en een extra stoere flacon parfum. Natuurlijk volgen er de komende dagen nog meer tips voor moeders die van heel andere dingen houden....kijk je even mee?

  • Renouvé anti-aging every day defense (EUR 26,00) is de musthave op het gebied van handverzorging, het is een hand sanitizer en serum in één, verpakt in een slanke, chique flacon die er in verschillende varianten is. De chique witte versie met gouden details staat ongetwijfeld mooi in de handtas van een glamourous moeder, maar ze zal ook blij worden van de fijne emulsie die de handen vrij maakt van bacteriën en direct de huid verzorgt. Echt een aanrader en inmiddels vast in mijn tas!
  • een mooie geurkaars is altijd een aanrader, zo'n klein formaat past perfect op een bureau en geeft precies genoeg geur af, ik heb regelmatig een kleine kaars branden, meestal van Diptyque of Jo Malone, maar deze van Clinique's Aromatics elixer is ook heel bijzonder (ik kreeg deze ooit eens cadeau van Clinique, geen idee of je deze nog ergens kunt kopen). Vind je deze niet meer, kijk dan eens bij Skins voor de mini's van Diptyque, ze zijn ook fijn geprijsd.
  • mijn mama is inmiddels over de 60 en is altijd al enorm fan geweest van de huidverzorging van Shiseido. Deze Benefiance concentrated anti-wrinkle eye cream (EUR 64,00is al heel lang favoriet, vooral omdat deze haar ogen niet irriteert (heeft ze snel last van) en de huid goed verzorgt. 
  • Klaagt jouw moeder over slappe en/of breekbare nagels? De mijne vroeger wel, maar inmiddels is ze ook een trouwe smeerder en is het helemaal goed gekomen met haar nagels. De laatste tijd gebruik ik graag dit Nail Growth serum van Sally Hansen (EUR 12,00) als er een nagel inscheurt of afbreekt, dan wil ik nl. dat ze extra hard groeien. Geen idee of het echt sneller gaat (opmeten blijft lastig), maar ik heb het idee van wel, zeker een aanrader en ook nog eens prima betaalbaar. Breng dagelijks wat serum aan rond de nagel en masseer goed in, kan ook als je nagellak draagt.
  • als de nagels dan goed verzorgd zijn, dan mag een glamourous nagellak niet ontbreken! Ik hou wel van een beetje bling op mijn nagels, maar echte glitterlak vind ik minder fijn in de praktijk. Daarom kies ik liever voor een goede lak met veel shimmers, zoals deze Shimmerfish van MAC (EUR 16,00) uit de Alluring Aquatic collectie, staat ook prachtig als jij (of moeder) straks wat gekleurd bent door de zon.
  • als je wat ouder wordt dan is het extra belangrijk om wat glans aan make-up toe te voegen, al moet je het wel subtiel doen om rimpeltjes en lijntjes niet extra te benadrukken. Dat kan prima met een basis die wat extra lichtreflecterende deeltjes over de huid aanbrengt, zoals deze Burberry Fresh Glow Nude Radiance (EUR 40,00). Je kunt een drupje prima mengen met dagcreme of foundation, maar je kunt deze ook op het hele gezicht aanbrengen na de dagverzorging, je kiest gewoon het effect dat je het mooiste vindt. Extra fijn : de huid blijft langer en beter gehydrateerd!
  • een echte Glamour mum kan niet zonder mooie lipstick en eerlijk is eerlijk, een lipstick van Tom Ford (EUR 45,00) is echt prachtig! De verpakking is een fijne combinatie van strakke lijnen, een donkere kleur en een vleugje goud, maar ook de inhoud is de moeite waard. De lipsticks zijn zeer gepigmenteerd, vrij dik van textuur maar wel luchtig op de lippen en blijven heel lang zitten, ze verzorgen de lippen prima zodat een aparte lipbalm niet nodig is, zelfs niet bij de mattere varianten. Deze Nude Vanille is een heel lichte nude tint, die prachtig staat bij iemand met een niet al te donkere teint, maar er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren te koop. In Nederland koop je ze exclusief bij de Tom Ford counter in de Bijenkorf in Amsterdam, maar online kun je ze prima shoppen bij de Belgische (web)shop Parfuma.
  • het leven van een moeder kan weleens eens vermoeiend zijn, zeker als de kids nog klein zijn en er gebroken nachten in het spel zijn, een concealer is vaak geen luxe maar een noodzaak. De Touche Eclat van Yves Saint Laurent (EUR 37,50) is de aanrader van veel vrouwen en kenners, een stiftje met een dunne emulsie die de donkere huid camoufleert en vooral ook oplicht. Zorg wel dat je een goede kleur kiest, te licht is niet mooi! Nu is er ook een speciale "wild edition" met panterprint....en ja, die kan ik echt niet weerstaan hoor!
  • een haarmasker is misschien niet een cadeau waar je direct aan denkt, maar ik vind het wel een vorm van echte verwennerij! En zeker als je wat ouder wordt kun je een goed, voedend en verzorgend haarmasker echt goed gebruiken. Dit Kerastase Elixer Ultime masker (EUR 40,95) zit vol plantaardige oliën die tot diep in het haar doordringen en vooral een geweldig resultaat geeft bij dof en zeer droog haar. Echt een zalig masker met een luxe uitstraling, gebruik niet teveel product per keer, het is daarom ook best zuinig in gebruik.
  • waar is glamour mum zonder een beetje kleur op haar wangen? Nergens toch? En deze nieuwe Yves Saint Laurent Baby Doll kiss and blush in Fuchsia Desinvolte zorgt voor een lekkere frisse kleur op de wangen en lippen! De kleur is heerlijk glamourous, maar natuurlijk zijn er ook meer bescheiden tinten te vinden in het assortiment. Ik weet alleen niet of je ze al overal kunt vinden, ze zijn wel echt heel mooi en fijn.
Heb jij al een cadeautje voor Moederdag op het oog? Misschien wel een lekkere parfum zoals de stoere "stud edition" van Gucci Guilty? Wij gaan lekker lunchen met de (groot)moeders en ik stop ze zeker nog wel een beauty cadeautje toe, dat kan natuurlijk ook niet anders. Maar dat deed ik eigenlijk altijd al, ook toen ik nog geen beautyblogger was...waar het hart vol van is....
Deel dit artikel
Back to top