Inspiratie & Tutorials

Moederdagtips voor een Classic Mum met Chanel, Rituals, Diptyque en Molton Brown

Ik las vanochtend in de krant dat 30 % van de geïnterviewde vrouwen Moederdag maar commerciële onzin vindt en echt geen cadeautje zou willen hebben aanstaande zondag. Prima natuurlijk, dat mogen ze uiteraard zelf weten, maar er bleek ook uit dat 51 % van de moeders toch wel graag een cadeautje in ontvangst neemt....geef ze eens ongelijk! Moeders zijn er in de meeste gevallen 365 dagen per jaar, 24 uur per dag voor hun kids, dat mag dan best met iets leuks "beloond" worden. Vandaag de tips voor mama's die wel houden van een klassiek moederdagcadeau zoals een parfum of zeepje....

Het is misschien heel cliché om moeder met Moederdag een parfum te geven, maar als je weet dat je haar er een plezier mee doet dan is het toch prima? Uiteindelijk gaat het daarom, zij moet er blij van worden, uiteindelijk maakt dat de gever ook weer een stuk vrolijker! Ik heb weer wat mooie tips op een rijtje gezet:

  • Chanel is echt altijd goed bij moeders, of je nu een lipstick, nagellak, oogschaduwpalette of parfum koopt, het gevoel wat je krijgt als je een Chanel pakje opent is altijd bijzonder. Zelfs ik word altijd een tikje blijer van een Chanel pakje dan dat van een ander merk...bijzonder is dat! Chanel no. 5 Eau premiere (100 ml EUR 126,00) is nu ook te koop in de klassieke Chanel No.5 flacon, deze frissere, jongere versie van Chanel No. 5 is heerlijk, een stukje toegangelijker dan de klassieker, maar toch nog steeds helemaal no. 5. Ook heerlijk voor gebruik in de zomer!
  • hebben jullie weleens gemerkt dat ik gek van van geurkaarsen? Nee zeker?....hmmm...jullie zien ongeveer 10 geurkaarsen per week voorbij komen als je mij volgt op social media, ik ben er gek op! Deze Diptyque Pomander mini geurkaars brand ik al heel wat jaren, het is een warme citrusgeur die zowel in de winter als lente fijn is omdat deze geur niet al te zwaar en heftig is, zeker een aanrader. Diptyque koop je bij Skins!
  • KOH kun je inmiddels toch wel een klassiek merk noemen, dit Nederlandse merk nagelverzorging en nagellak is van zeer goede kwaliteit en de Nail Hardener Bamboo (EUR 20,30) is al heel lang favoriet bij veel vrouwen in Nederland en daarbuiten. Breng de nagelverharder dagelijks op (en haal het oude laagje er even af voordat je dat doet) en binnen een week of twee zul je zeker merken dat de nagels steviger worden. Naast deze Nail Hardener heeft KOH nog een enorm groot assortiment producten, je kunt in De Bijenkorf ook behandelingen laten doen (in elk geval in Den Haag en Amsterdam), misschien leuk om te doen samen met jouw moeder?
  • een zeepje is echt altijd fijn om cadeau te krijgen, als deze maar zalig ruikt! Claus Porto is een merk dat hun fijne zepen verpakt in prachtige verpakkingen, alleen daarom zou ik zeker een exemplaar kopen. Je kunt ze in groot en klein formaat kopen, zelfs setjes met meerdere (losse) gastenzeepjes, een leuk idee als je een feestje geeft en een klein cadeautje wilt geven. Ik leg zulke zeepjes graag in mijn kledingkast....herkennen jullie dat? Natuurlijk liggen ze ook bij het fonteintje in de toilet, Claus Porto vind je in Nederland o.a. bij Skins maar ook bij andere luxe winkels. Bekijk ook zeker even de webshop voor alle mooie producten www.clausporto.com
  • Elnett hairspray van L'Oréal Paris is uiteraard de klassieker onder de haarsprays, door de fijne formule blijft het haar in model, maar kun je het 's avonds toch gewoon fijn doorborstelen. Deze nieuwe Strong Hold geeft volgens L'Oreal het effect van touperen, dat belooft heel wat! Is jouw moeder grootverbruiker? Dan kan ze een nieuwe flacon best waarderen denk ik!
  • mijn moeder was vroeger helemaal gek van Jil Sander Bath & Beauty (EUR 39,95), een geur die nadien uit het assortiment verdween. Heel jammer is dat altijd, vind je een geur lekker, kun je deze niet meer kopen...zonde! Maar vorig jaar vertelde de PR-dame van Jil sander (aan wie ik het verhaal weleens verteld had) dat Bath & Beauty weer opnieuw zou worden uitgebracht, zo leuk! Natuurlijk kreeg mijn moeder vorig jaar met kerst een nieuwe flacon van haar oosterse, opvallende Jil Sander geur, ze was er blij mee. En nu is de geur opnieuw te krijgen, iets voor jouw moeder misschien?
  • Molton Brown is een Engels merk dat jullie misschien wel kennen van de Engelse hotelkamers? Het merk kom je regelmatig tegen in de Engelse badkamers en dat maakte mij heel erg enthouiast. Ze hebben heerlijke showergels, handwashes, geurkaarsen, handcremes en bodylotions. Ik heb geen idee hoeveel verschillende geuren ze hebben, maar het zijn er enorm veel, voor mannen en vrouwen en soms ook unisex. Deze roze Rhubarb & Rose Handlotion ruikt naar een frisse combinatie van rozen en zoete rabarber, echt zalig zoet en perfect geschikt voor mama's die van bakken houden. Er is ook een Handwash in deze geur, leuk om als duo te geven maar apart kan natuurlijk ook. Molton Brown wordt o.a. verkocht bij De Bijenkorf in Amsterdam, via Babassu.nl, Celeste parfums of Parfuma. De grote flessen met pomp kosten rond de EUR 20 of 25 euro, geurkaarsen kosten rond de EUR 50,00.

Persoonlijk geef ik ook graag verzorgingsproducten, maar misschien vind je dat niet altijd een sympathiek idee...misschien worden niet alle moeders blij van een anti-aging, anti-rimpel of anti-pigmentvlekken creme. De mijne kan het zeker wel aan, dus zij krijgt dit jaar zeker een paar fijne potten creme, kan ze weer even vooruit! Aanraders zijn de Olaz Regenerist producten (nu bij Bol.com 1+1 gratis) of de nieuwe Clinique Even Better Dark Spot defense SPF 45 (EUR 31,25 beschemt de huid tegen de zon en pakt pigmentvlekken extra aan). En natuurlijk zijn de nieuwe producten van Rituals altijd fijn om te geven, dat is misschien net wat veiliger dan een anti-rimpel creme....ik kan mijn moeder gerust 20 flessen doucheolie geven, daar doucht ze het allerliefste mee de laatste tijd, deze nieuwe Summer Bliss versie met Bergamot & Witte Lotus (EUR 8,50) geef ik echter niet af...veel te lekker! En de nieuwe Estée Lauder Pure Color scupting lipstick in Impassioned is mijn nieuwe favoriet, wat kreeg ik daar veel complimenten over gisteren!

Heb jij inmiddels al een keuze kunnen maken voor jouw moeder? Wat mogen jouw kids jou geven deze zondag? Natuurlijk zijn knuffels, mooie tekeningen en knutselwerkjes het allerbelangrijkste...maar als je zou mogen kiezen, wat zou jij dan willen hebben?

Deel dit artikel
Back to top