Nieuws

Beauty dilemma - 1 creme voor alles of meerdere producten

edere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Deze week kwam er in het nieuws dat je net zo goed één goede hydraterende creme kunt gebruiken en potjes oogcreme, flesjes serum en nachtcreme echt onzin zijn. Kunnen we dus alle overbodige potjes weggooien?

Beauty dilemma
Experts als Paula Begoun en Jetske Ultee weten enorm veel van huidverzorging, het zijn zeker experts die enorm interessante dingen vertellen over de ingrediënten in huidverzorging en de manier waarop je ze het beste kunt toepassen. Zij vertellen regelmatig dat het eigenlijk onzin is om producten als oogcreme, serum en nachtcreme te gebruiken omdat het eigenlijk exact dezelfde producten zijn als een dagcreme, alleen dan in een iets andere vorm. Ze bevatten veelal dezelfde ingrediënten, een serum is wat dunner van structuur en een oogcreme meestal iets dikker, net zoals een nachtcreme, maar in essentie zijn het dezelfde producten. Onzin dus om meerdere producten te gebruiken, je kunt prima uit de voeten met één goede creme en een extra zonbescherming voor overdag. 1 creme....dat is alles wat we nodig hebben, dat scheelt natuurlijk heel wat zoeken en misschien besparen we zo ook nog heel wat geld. Mogen alle overbodige potjes dus in de prullenbak?

Hoe denk ik erover?

Ik ben het echt compleet oneens met de experts in dit opzicht! Al is dat misschien wel erg sterk, ze vertellen namelijk zeker geen onzin, in de verschillende producten die ik gebruik zitten regelmatig dezelfde ingrediënten. In de nachtcreme die ik gebruik zit glycolzuur, maar dat kom ik ook tegen in mijn serum en in mijn exfoliant. Hyaluronzuur en niacinamide kom ik ook tegen op heel veel ingrediëntenlijstjes, samen met glycerine. So far so good, daar ben ik het zeker mee eens, veel producten bevatten dezelfde ingrediënten, maar het gaat mij juist om de uitvoering. Zo vind ik het voor overdag prettig dat ik een dagcreme gebruik die niet te vet is, goed samengaat met de make-up die ik gebruik en een SPF bevat. In de nacht kan mijn huid dan wel hetzelfde werken als overdag (al denk ik dat er minder bescherming nodig is en meer verzorging), toch gebruik ik dan juist liever een vettere, rijkere nachtcreme in combinatie met een voedende oogcreme. Over oogcreme gesproken, daar kan ik echt niet zonder!
Ik ben zelf ook weleens de uitdaging aan gegaan om alleen maar 1 creme te gebruiken, gecombineerd met een zonbescherming voor overdag, en ik heb het welgeteld 2 weken uitgehouden. Mijn huid werd er zeker niet mooier van, ik zag vooral veel droogtelijntjes, een doffere huid, een concealer die niet mooi zat en 's ochtends stond ik op met een vale, vermoeide huid. Tja, dan kunnen experts zeggen wat ze willen, als ik dat zie, dan stap ik toch snel weer over naar mijn routine met wel 10 verschillende producten. Laat me....ik koop dan misschien wel meer, verschillende producten en ben dus duurder uit, maar dat voel ik alleen in mijn eigen portemonee, daar hoeft niemand anders zich druk om te maken natuurlijk. Kleine toevoeging, als beautyblogger wordt je natuurlijk wel extra uitgedaagd om verschillende producten te gebruiken, maar ook voor ik beautyblogger was deed ik dit al, ik switch alleen nu sneller tussen verschillende merken, vroeger was ik wat trouwer denk ik.

Hoe denk jij over dit dilemma? Ga jij voortaan voor 1 creme voor alles gebruiken of blijf je bij verschillende producten?

Deel dit artikel
Back to top